LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 18 Οκτωβρίου 2019 09:22

Σε δημοπρασία μισοκαπνισμένο πούρο του Τσώρτσιλ

Πρόκειται πούρο που πέταξε μετά από λίγες τζούρες ο ιστορικός ηγέτης της Βρετανίας και μάζεψε από το έδαφος μια ταξιθέτρια.

Ουίνστον Τσώρτσιλ

Μια βραδιά του Ιανουαρίου του 1953, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ και η σύζυγός του, Κλέμενταϊν κατέφθασαν στο Coliseum στο West End του Λονδίνου να παρακολουθήσουν το μιούζικαλ «Call Me Madam».

Κάποια στιγμή, ο Βρετανός πρωθυπουργός τράβηξε δυο τζούρες από το πούρο του και το πέταξε. Από το έδαφος, το σήκωσε η ταξιθέτρια Βάιολετ Κινγκ και το τσέπωσε. Πάνω από μισό αιώνα αργότερα, το σαλιωμένο από τον Τσώρτσιλ πούρο βγαίνει σε δημοπρασία που διοργανώνει ο οίκος Hansons Auctioneers στις 11 Δεκεμβρίου.

Η αγάπη του Τσώρτσιλ για τα πούρα ήταν θρυλική. Ο Μπάρι Σίνγκερ -συγγραφέας, ο οποίος έχει και βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη αποκλειστικά και μόνο με βιβλία του Τσώρτσιλ ή για τον Ουίνστον Τσώρτσιλ-, γράφει στο βιβλίο του «Churchill Style: The Art of Being Winston Churchill», ότι όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός ταξίδευε με αεροπλάνο «είχε κοντά του μία ειδικά σχεδιασμένη μάσκα οξυγόνου που του επέτρεπε να παίρνει οξυγόνο - σ.σ. ο κίνδυνος της πνευμονίας ήταν μόνιμος - και να καπνίζει πούρο, ταυτοχρόνως».

Μόλις έφτασε σπίτι της με το μισοκαπνισμένο πούρο, η Βάιολετ Κινγκ έγραψε στον Τσώρτσιλ, ζητώντας του να πιστοποιήσει την αυθεντικότητα του ευρήματός της. Η Τζέιν Πόρταλ, η ιδιαιτέρα του πρωθυπουργού, απάντησε σε επιστολόχαρτο της πρωθυπουργικής κατοικίας, Ντάνουνινγκ Στριτ, αριθμός 10, διαβεβαιώνοντας την Κινγκ ότι ο Τσώρτσιλ «βεβαίως και δεν έχει αντίρρηση να πείτε στους φίλους σας ότι το πούρο που βρήκατε είναι δικό του». Η Κινγκ κράτησε την απαντητική επιστολή, η οποία παρουσιάζεται μαζί με το μισοκαπνισμένο πούρο.

Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι αυτό το πούρο μπορεί να πιάσει μεταξύ 5.000 και 6.000 δολάρια. Τον Δεκέμβριο, κάποιος θα βρεθεί ιδιοκτήτης αυτής της γόπας - αν και πρόκειται για φημισμένο πούρο με το σάλιο ενός διάσημου ανδρός κι όχι για τσιγάρο.

«Λέγεται ότι τα πούρα ήταν το "υποστύλωμά" του σε όλες τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπιζε» υπογράμμισε, σε ανακοίνωση Τύπου, ο Τσαρλς Χάνσον, ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών. «Τραβούσε ρουφηξιές στο σπίτι, στη δουλειά και, όπως τώρα ξέρουμε, και μέσα σε κινηματογραφικές και θεατρικές αίθουσες» πρόσθεσε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕλληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφηΣήμερα 21:25 | Ειδήσεις

Μια εκ των αερομαχιών, οδήγησε σε εμπλοκή τουρκικού μαχητικού, που υποχρεώθηκε σε άτακτη φυγή προς τα τουρκικά παράλια.

Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)Σήμερα 19:56 | Ειδήσεις

Η κλούβα της αστυνομίας βρισκόταν στο σημείο για τα μπλόκα των αγροτών. Το ασθενοφόρο μετέφερε δύο ασθενείς.

Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την ΚυβέρνησηΣήμερα 20:26 | Ειδήσεις

Κυβερνητικές πηγές βεβαιώνουν στον ΑΝΤ1 οτι η ευθύνη βρίσκεται στον τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αργησε με την επεξεργασία του αρχείου.

Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφοςΣήμερα 19:39 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπουργός για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως παραδέχθηκε ότι «έχουνε πολιτική ευθύνη για τα όσα έγιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρώμη - Φοντάνα ντι Τρέβι: Με εισιτήριο η επίσκεψη από τον Φεβρουάριο23:59Σέρρες: Σύλληψη 62χρονου καθηγητή για σεξουαλική επίθεση σε μαθήτρια23:44Απάντηση με... προπόνηση για τον Ολυμπιακό 23:30Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου23:16Πτολεμαϊδα: Πώς ο σκύλος “Bongo”… “ξετρύπωσε” σημαντική ποσότητα ναρκωτικών σε κτήμα 60χρονου23:02Νέα πρόκληση Μιτσκόσκι: Για μένα το όνομα “Μακεδονία” είναι ιερό22:48Σοβαρό τροχαίο στην Εύβοια: ΙΧ βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε σε χωράφι (εικόνες)22:47Ελλάδα – Αρμενία: Υπεγράφη σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας22:33Παρέμβαση ΥΠΑΑΤ για γεωργούς που δεν έλαβαν τη βασική ενίσχυση λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο22:19Ελληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη22:05Παναθηναϊκός: "Μέσα" για το ματς με τον ΠΑΟΚ, Σφιντέρσκι, Τουμπά – Πρόλαβε τη θλάση ο Πάντοβιτς21:51Υπόθεση "Πελικό" στη Γερμανία: Ένοχος άνδρας που νάρκωνε και κατέγραφε τον βιασμό της συζύγου του21:37Πούτιν: Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο στην Ουκρανία21:23Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS21:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:55Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την Κυβέρνηση20:41Ant1 Sports: Μεθυσμένη… πολιτεία η Νέα Φιλαδέλφεια20:27Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)20:13Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφος20:03Χριστουγεννιάτικο Δέντρο: η ιστορία του και τα έθιμα στην Ελλάδα19:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο