LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Οκτωβρίου 2019 16:56

Σκουρλέτης: “Κομανέτσι” η Κυβέρνηση σε κομβικά πολιτικά ζητήματα

Για ολοκληρωτική μεταστροφή έκανε λόγο ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέγαρο Μαξίμου - συνεδρίαση - Σκουρλέτης

Για προσήλωση της Κυβέρνησης στην εξυπηρέτηση κατηγοριών συμφερόντων σε συνδυασμό, όπως ανέφερε, με την ολοκληρωτική μεταστροφή της σε ορισμένα βασικά ζητήματα, που προεκλογικά τα εκμεταλλεύτηκε για μικροπολιτικούς σκοπούς, έκανε λόγο ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

Η ΝΔ κάλυπτε πολιτικά τις επιθέσεις σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος σε κρίσιμα συγκρουσιακά θέματα, όπως το Μακεδονικό, όπου η ΝΔ κάλυψε πολιτικά και δια της απουσίας καταδίκης, τις επιθέσεις σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε: «“Κομανέτσι” έχει γίνει πια σε αυτά τα ζητήματα ο κ. Μητσοτάκης. “Κομανέτσι” στο προσφυγικό, “Κομανέτσι” στα ζητήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, “Κομανέτσι” και στα πρωτογενή πλεονάσματα». 

Η Κυβέρνηση προσγειώθηκε στην πραγματικότητα στο προσφυγικό ζήτημα

«Αναδεικνύεται η υποχρέωση αυτών που διαχειρίζονται το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα να εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες. Κάτι το οποίο, απ’ ότι θυμόσαστε, στη ρητορική της σημερινής κυβέρνησης ήταν εκτός ατζέντας. Προσγειώθηκε στην πραγματικότητα». […] «Από τα μεγάλα λόγια, τις αναφορές για την ανάγκη επαναπροωθήσεων, το pushback το λεγόμενο το οποίο απαγορεύεται. Αυτά λέγανε πρωτοκλασάτα στελέχη αυτής της κυβέρνησης και δημιουργούσαν την ψευδαίσθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μια περίκλειστη χώρα, ότι μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό  ζήτημα». […] «Ήταν ξέφραγο αμπέλι η χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ; Και αν ήταν, γιατί αυξήθηκαν οι ροές επί Νέας Δημοκρατίας; Η κυβέρνηση αντιλήφθηκε ποια είναι η πραγματικότητα και είδε ότι τελικά ο λαϊκισμός έχει κοντά ποδάρια».

“Έγκλημα” η υπονόμευση του ΚΕΘΕΑ

«Θυμίζω ότι η πιο αποτελεσματική και μεγαλύτερη επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος ναρκωτικών στα Εξάρχεια έγινε επί Νίκου Τόσκα. Χωρίς τυμπανοκρουσίες (…) ορισμένα πράγματα δεν είναι μόνο για θέαμα, μόνο για τηλεθέαση. Μετράει πιο πολύ η αποτελεσματικότητα. Κι όταν μιλάμε για τα ναρκωτικά να ξέρουμε ότι το θέμα δεν εντοπίζεται τελικά στην ΑΣΟΕ ή στα Εξάρχεια, είναι και στις καλύτερες των συνοικιών». […] «Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα με φοβερά δυσμενή αποτελέσματα δεν πας να κλείσεις το ΚΕΘΕΑ, δεν κάνεις αυτά τα “εγκλήματα” σε έναν καταξιωμένο, ανεξάρτητο οργανισμό». 

Αναδεικνύουμε ένα νέο μοντέλο πολιτικής

«Μέσα από αυτή την μαζικοποίηση, την επανεκκίνηση, να αναδείξουμε ένα νέο μοντέλο πολιτικής. Δεν θέλουμε ένα κόμμα χειροκροτητών, οπαδών. Δεν πιστεύουμε ότι κάποιος γράφεται σε ένα κόμμα για να περιμένει στη σειρά να ικανοποιήσει το μικροαίτημά του. Πρέπει να έχουν ρόλο αποφασιστικό». […] «Και πράσινο υπάρχει στη ζωή μας και πρέπει να το κάνουμε περισσότερο για να προστατεύουμε το περιβάλλον, όχι όπως η σημερινή κυβέρνηση που το “πυροβολεί” και το γαλάζιο υπάρχει στον ουρανό μας στην Ελλάδα και το κόκκινο είναι το αίμα μας».

Η Αριστερά ανταποκρίθηκε στην ευθύνη της διακυβέρνησης, αν και χωρίς προηγούμενη εμπειρία

«Ήμασταν μια αριστερή δύναμη, μικρή πριν το ’12, αξιωματική αντιπολίτευση το ’12, όπου το ’15 – ενώ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαμε μια ενωτική, κινηματική παρέμβαση, είχαμε καταθέσει συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις - είπαμε ότι η Αριστερά δικαιούται να αναλαμβάνει ευθύνες. Κι αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά». […] «Το ότι υπήρξε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανάχωμα στην άνοδο της Ακροδεξιάς. Το γεγονός ότι σήμερα η Χρυσή Αυγή είναι εκτός και δεν βρήκε το εύφορο έδαφος της κρίσης που δημιούργησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τις προηγούμενες δεκαετίες, ήταν επειδή υπήρξε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με τις δικές της προτεραιότητες. Που έσωσε κόσμο ο οποίος λιμοκτονούσε. Αυτή είναι η πραγματικότητα». […] «Παρότι αυτή η δύναμη δεν είχε μια προηγούμενη εμπειρία, μπόρεσε και ανταποκρίθηκε στην διακυβέρνηση». […] «Θα αφήναμε αυτόν τον τόπο στα νύχια της διεφθαρμένης δικομματικής κατάστασης των προηγούμενων ετών; Γιατί κατέρρευσε αυτό το δικομματικό πολιτικό σύστημα; Δεν έχετε βγάλει συμπεράσματα»;

Σταθερός ο προσανατολισμός μας εντός του πλαισίου της Ευρώπης

«Το 2015 ήταν δύσκολες οι καταστάσεις. Υπήρξε μία κυβέρνηση στηριγμένη στη λαϊκή βούληση η οποία τα έβαλε με τα θηρία και έφτασε σε οριακές καταστάσεις… Μνημόνια παραλάβαμε και τα μνημόνια τα κλείσαμε». […] «Η σημερινή κυβέρνηση, πριν αναλάβει, αλλά και αμέσως μετά, έλεγε ότι θα βάλει θέμα πρωτογενών πλεονασμάτων. Το έβαλε; Και δεν εκμεταλλεύεται αυτό που καταφέραμε εμείς…». […] «Η κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε κάτω από το βάρος των δικών της προβλημάτων, κάτι που αποτυπώθηκε και στις εκλογές που έγιναν». (...) «Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι οι συζητήσεις εντός της τότε κυβέρνησης (ΝΔ) ήταν ότι “δεν θα τους αφήσουμε τίποτα”». (…) Είχαν “ξύσει” τα πάντα, τα είχαν “στραγγίξει” γιατί τότε ήταν το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης, Δεν τους βγήκε όμως». […] «Ο δικός μας χώρος είχε πάντοτε έναν σταθερό στρατηγικό προσανατολισμό και πριν τις εκλογές και μετά, που ανέλαβε την κυβέρνηση. Αναζητούμε οποιαδήποτε λύση συμβιβασμού ή δικαίωσης – η δικαίωση δεν υπήρξε, υπήρξε ο επώδυνος συμβιβασμός – μέσα στο πλαίσιο της Ευρώπης».

Ο κ. Στουρνάρας έκανε πόλεμο στην προηγούμενη Κυβέρνηση

«Ο κ. Στουρνάρας έχει πει πάρα πολλά ψέματα. Είναι ένας αυτοαναφορικός τραπεζίτης ο οποίος θέλει να παίζει κεντρικό πολιτικό ρόλο και πάρα πολλές φορές λέει διάφορα πράγματα... Έκανε πόλεμο ανελέητο, κατά παράβαση των καθηκόντων του, στην προηγούμενη κυβέρνηση. Ένα μήνα πριν τις εκλογές έλεγε ότι τα πάντα ήταν στον αέρα και τώρα μας λέει ότι ως δια μαγείας – ακούμε και ΣΚΑΪ και λέμε σε ποιον πλανήτη ζούμε, έχουν μεταμορφωθεί τα πάντα – ότι όλα πια έχουν μπει σε τάξη».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης – Μέρκελ: Τηλεφωνική επικοινωνία για το προσφυγικό13:01Μηχανή παρέσυρε πεζούς στη Λεωφόρο Συγγρού12:50Πολυτεχνείο: Άνοιξαν οι πύλες για τις επετειακές εκδηλώσεις (εικόνες)12:41Οκτάι: ο “Πορθητής” ξεκίνησε επιχειρήσεις στα ανοικτά της Κύπρου12:30Φρουζής: Νέες αποκαλύψεις για Novartis και πολιτικά πρόσωπα12:19Ζώδια: οι προβλέψεις από την Λίτσα Πατέρα12:07Τζαβάρας: στους μετανάστες δεν άρεσαν οι συνθήκες στη Μονή Πορετσού11:56Τάσος Κωστής: πάλεψα με τον καρκίνο και είμαστε ισοπαλία (βίντεο)11:45Αυστραλία: Έλληνας και Κύπριος νεκροί στην πυρκαγιά11:34Υπέρπτηση τουρκικών F-16 πάνω από το Καστελόριζο 11:21Χαρίτσης: Η κυβέρνηση δημιουργεί γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες11:10Χίος: υδροστρόβιλος “έκοψε” την ανάσα (βίντεο)10:57“Άγριες Μέλισσες”: Θα χωρίσουν Λάμπρος και Θεοδοσία; (βίντεο)10:56Προκλητικό μήνυμα Τσαβούσογλου για το ψευδοκράτος10:44“Σάρωσαν” τους Bulls Bucks και Αντετοκούνμπο10:31Σοκ! Νεκρός πρώην παίκτης της ΑΕΚ10:19Μοναστηράκι: Viral ο αστυνομικός που τραγουδά με πλανόδιο μουσικό (βίντεο)10:06Κατερίνα Στικούδη: έβγαλα τη βέρα την επόμενη ημέρα (βίντεο)09:54ΕΒΕΑ: ίδρυση Επιχείρησης σε 8 λεπτά09:41Παναγιώτης – Ραφαήλ: το μήνυμα των γονιών του από τη Βοστώνη09:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο