LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 17 Οκτωβρίου 2019 10:13

“Blob”: ο πιο περίεργος ζωικός οργανισμός εκτίθεται σε ζωολογικό κήπο

Δεν έχει στόμα, στομάχι ή μάτια, παρόλα αυτά μπορεί να βρει την τροφή του και να τη χωνέψει...

blob - Οργανισμός -  Ζωολογικό Πάρκο - Παρισι

Το Ζωολογικό Πάρκο του Παρισιού παρουσίασε έναν νέο μυστηριώδη οργανισμό, που βάφτισε αορίστως "blob" (άμορφο πράγμα, ακαθόριστη μάζα), ένα κιτρινωπό ον που μοιάζει με μύκητα, αλλά συμπεριφέρεται σαν ζώο.

Ο οργανισμός, που θα αρχίσει να εκτίθεται στο κοινό το Σάββατο, δεν έχει στόμα, στομάχι ή μάτια, παρόλα αυτά μπορεί να βρει την τροφή του και να τη χωνέψει. Μπορεί επίσης να μετακινηθεί χωρίς πόδια ή φτερούγες και είναι ικανός, αν κοπεί στη μέση, να ξαναγίνει ολόκληρος μετά από μόνο δύο λεπτά.

«Το "πράγμα" είναι ένα έμβιο ον που ανήκει στα μυστήρια της φύσης. Μας εκπλήσσει επειδή δεν έχει εγκέφαλο, αλλά είναι σε θέση να μαθαίνει. Αν συγχωνεύσεις δύο τέτοια "πράγματα", το ένα που έχει ήδη μάθει κάτι, θα μεταφέρει τη γνώση του στο άλλο», δήλωσε ο Μπρουνό Νταβίντ, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

«Ξέρουμε σίγουρα ότι δεν είναι φυτό, αλλά δεν γνωρίζουμε στην πραγματικότητα αν είναι ζώο ή μύκητας. Συμπεριφέρεται πολύ απρόσμενα για κάτι που μοιάζει με μύκητα, καθώς έχει συμπεριφορά ζώου ικανού να μαθαίνει», πρόσθεσε.

Το όνομα "Blob" προέρχεται από την ομώνυμη δευτεροκλασάτη ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1958 με πρωταγωνιστή τον Στιβ ΜακΚουίν (στην Ελλάδα μεταφράστηκε «Εισβολή από άγνωστο πλανήτη»), στην οποία μια εξωγήινη μορφή ζωής με αυτή την ονομασία καταβροχθίζει ότι βρει μπροστά της σε μια μικρή αμερικανική πόλη.

blob - Οργανισμός -  Ζωολογικό Πάρκο - Παρισι


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μονή της Χώρας: Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα το ιστορικό μοναστήρι08:05 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)07:51Πέθανε ο Σέζαρ Λουίς Μενότι07:38Εορτολόγιο - 6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα07:25Καιρός - Δευτέρα του Πάσχα: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας07:11ΗΠΑ: Πτήση για μαχητικό αεροπλάνο που ελέγχεται με τεχνητή νοημοσύνη (βίντεο)23:59Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτει το τριήμερο23:46Πάσχα - Τολό: Το κάψιμο του Ιούδα στην θάλασσα (εικόνες)23:32Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρία23:19Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)23:05Διαφραγματοκήλη: συχνές ερωτήσεις22:51Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι εντυπωσίασε στο Τιρκουάζ Χαλί της διοργάνωσης (εικόνες) 22:37Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιού22:23ΗΠΑ - Euro 2024: Οδηγία για "αυξημένη προσοχή" των Αμερικανών στην Γερμανία22:10Καρδιοχειρουργική 2.0: εξατομικευμένη θεραπεία, νέες τομές και αποδόμηση μύθων21:42Πάσχα - Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η... "χώνεψη" (εικόνες)21:29ΗΠΑ: Ιταλός φοιτητής θύμα αστυνομικής βίας (βίντεο)21:15Εύβοια: Το GPS αντί για την Κάρυστο τους “έστειλε” σε ρεματιά21:02Madonna - Rio de Janeiro: η μεγαλύτερη συναυλία της “βασίλισσας” (βίντεο)20:48Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές θα γίνονται ψηφιακά οι αιτήσεις20:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο