LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Οκτωβρίου 2019 20:52

Συνάντηση Παυλόπουλου - Σχοινά

Τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος. Συνάντηση Μαργαρίτη Σχοινά και με τη Νίκη Κεραμέως

Παυλόπουλος - Σχοινάς - Προεδρικό Μέγαρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, δέχθηκε νωρίτερα σήμερα τον ορισθέντα αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον οποίο και συνεχάρη για την εκλογή του στην θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για μια επάξια επιλογή, η οποία συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κύρους που διαθέτει ο κ. Σχοινάς, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Έχετε υπηρετήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση πολλά χρόνια και υπό πολλές ιδιότητες. Θ' αναφερθώ σ' εκείνη του κορυφαίου στελέχους της, εκείνη του ευρωβουλευτή κι εκείνη βεβαίως του εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που τόσο επιτυχημένα υπηρετήσατε ως πρόσφατα. Το πεδίο των αρμοδιοτήτων και της εποπτείας σας, υπό τη νέα σας ιδιότητα, είναι και ευρύ και κρίσιμο, όχι μόνο φυσικά για την Ελλάδα, αλλά για όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παυλόπουλος - Σχοινάς - Προεδρικό Μέγαρο

Από την πλευρά του, ο κ. Σχοινάς ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την θερμή υποδοχή, καθώς και για την διαχρονική στήριξη.

Όπως είπε, «στο πρόσωπό σας βλέπω, όχι μόνο τον Αρχηγό του Κράτους, αλλά βλέπω κι έναν φίλο, που μας δέσανε πολλές, ιδιαίτερες στιγμές, στο πρόσφατο κι όχι τόσο πρόσφατο παρελθόν».

Σημείωσε επίσης, ότι «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας» και πρόσθεσε ότι η ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων της νέας Επιτροπής μάλλον θα είναι η 1η Δεκεμβρίου, και βρίσκεται σε μια τελική φάση ενημέρωσης κι ανταλλαγής απόψεων με τους αρμόδιους υπουργούς, και τον πρωθυπουργό, έτσι ώστε αυτή η μετάβαση να γίνει με τον πιο ομαλό τρόπο».

Συνάντηση Μαργαρίτη Σχοινά και με τη Νίκη Κεραμέως

Τον ορισθέντα αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αρμοδιότητα και σε θέματα Εκπαίδευσης, Μαργαρίτη Σχοινά, υποδέχθηκε λίγο αργότερα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, από κοινού με τους υφυπουργούς, Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλη Διγαλάκη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, το κλίμα της συζήτησης που είχαν ήταν «ιδιαίτερα εγκάρδιο».

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, οι πρωτοβουλίες εξωστρέφειας και συνεργειών που έχει αναλάβει το υπουργείο Παιδείας, καθώς και η επιδίωξη της κυβέρνησης για στενότερη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα εκπαίδευσης, για διεύρυνση της αλληλεπίδρασης με ιδρύματα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για βέλτιστη αξιοποίηση χρηματοδοτικών και αναπτυξιακών εργαλείων της στη χώρα μας, για ανταλλαγή καλών πρακτικών στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς επίσης και για επανακατάρτιση (reskilling) και αναβάθμιση των δεξιοτήτων (upskilling).
Πηγή: iefimerida.gr - https:

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην ΕυρώπηΣήμερα 20:11 | Ειδήσεις

«Η κυβέρνηση εξάντλησε τις αντοχές της οικονομίας, στηρίζοντας τους αγρότες όσο ποτέ».

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1 για Γροιλανδία: Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι η Κίνα θα έρθει στην περιοχή μέσω συμπράξεων με ρωσικές εταιρείεςΣήμερα 18:11 | Ειδήσεις

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Σύμβουλος του "K Group" μιλά στον ΑΝΤ1 για τις κρίσιμες εξελίξεις στη Γροιλανδία.

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότεςΣήμερα 19:33 | Ειδήσεις

«Επέμεναν μέσα στην εκπροσώπηση να υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχονται ήδη από διάφορες αρχές για παρατυπίες σε σχέση με τις επιδοτήσεις».

Τέλλογλου για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Παρεμβολές λόγω παλαιότητας δείχνει το πόρισμαΣήμερα 19:22 | Ειδήσεις

«Οι παρεμβολές δεν προήλθαν από εξωτερικό παράγοντα, αλλά από το ίδιο το σύστημα επικοινωνιών».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπλόκα: Κάθοδο με τρακτέρ και συλλαλητήριο στην Αθήνα θέλουν οι Λαρισαίοι αγρότες22:28Θεοδωρικάκος: Πολύτιμο κεφάλαιο για την Ελλάδα οι βουλευτές της διασποράς22:14Αερολιμένας Αθηνών: Συνελήφθη άνδρας για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών μέσω ταχυδρομικού δέματος22:00Ολυμπιακός: Επιστροφή του Ποντένσε κόντρα στον ΠΑΟΚ21:50Ρωσία: "Κατηγορηματικά απαράδεκτες" οι απειλές των ΗΠΑ έναντι του Ιράν21:40Πετρούπολη: Θύμα απόπειρας βιασμού μια 13χρονη - Συνελήφθη ο δράστης21:30Οικουμενικό Πατριαρχείο: "Ευφάνταστα σενάρια και ψευδείς ειδήσεις" όσα αναφέρουν ρωσικές υπηρεσίες21:20Ant1 Sports: Αύριο διεξάγονται οι τέσσερις προημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδος 21:10Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:56Τέλλογλου για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Παρεμβολές λόγω παλαιότητας δείχνει το πόρισμα20:42Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1 για Γροιλανδία: Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι η Κίνα θα έρθει στην περιοχή μέσω συμπράξεων με ρωσικές εταιρείες20:28Μητσοτάκης: Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην Ευρώπη20:18Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες20:08Κουσουλός - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" για τη μητέρα του Παναγιωτάκη 19:58Ιταλία - Μελόνι: Υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο τους δύο Ιταλούς πολιτικούς κρατούμενους που απελευθέρωσε η Βενεζουέλα19:44Ιράν: Οι "ταραξίες" των διαδηλώσεων βρίσκονται αντιμέτωποι με την θανατική ποινή19:30Ελβετία - Ποδόσφαιρο: Το συγκινητικό αντίο της Σιόν στα θύματα του Κραν Μοντανά19:16Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες - Για ουσιαστικό διάλογο μιλούν και οι δύο πλευρές19:06Βρετανία: Το Λονδίνο καταδικάζει την ηγεσία του Ιράν για "βάναυση δολοφονία διαδηλωτών"18:52Θεσσαλονίκη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό λόγω των μπλόκων18:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο