LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 16 Οκτωβρίου 2019 19:22

Καταδίωξη κακοποιού στα Άνω Λιόσια

Συνελήφθη μέλος σπείρας που διέπραττε ληστείες και κλοπές.

Περιπολικό - Αστυνομία - καταδίωξη

Έπειτα από άγρια καταδίωξη, συνελήφθη στα Άνω Λιόσια από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 31χρονος, ο οποίος νωρίτερα συμμετείχε σε ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Κορινθίας. Οι δράστες, αφού ακινητοποίησαν τον υπάλληλο, αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο καθώς και το όχημα του.

Σύμφωνα με την έρευνα της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ο συλληφθείς αποτελεί μέλος σπείρας που διέπραττε τις πρώτες πρωινές ώρες, ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και εταιρείες στην Αττική και την Κόρινθο, με κύριο στόχο την αφαίρεση χρηματοκιβωτίων.

Τα μέλη της σπείρας είχαν προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ για να κάνουν δύσκολη την ταυτοποίησή τους, χρησιμοποιούσαν μαντίλια, κουκούλες, μπουφάν και γάντια.

Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους στα σημεία των ληστειών, χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν αφαιρέσει και τα οποία στη συνέχεια έκαιγαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Σημειώνεται ότι οι κακοποιοί επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος των θυμάτων τους, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις τα εγκατέλειπαν κλειδωμένα στον τόπο της ληστείας.

Κατά την καταδίωξή τους, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία των αστυνομικών, έριχναν στο οδόστρωμα διάφορα αντικείμενα και έκαναν χρήση πυροσβεστήρα για να περιορίσουν την ορατότητά τους. Μάλιστα, δεν δίστασαν να εμβολίσουν τα υπηρεσιακά οχήματα.

Στην κατοχή του συλληφθέντα, καθώς και από την κατ' οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι, λοστός, σφήνα, βαριοπούλα, και συρματόσχοινο.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν τρεις επιπλέον ληστείες και ισάριθμες κλοπές αυτοκινήτων στην Αθήνα και την Κόρινθο, ενώ το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες υπερβαίνει, σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, το ποσό των 97.000 ευρώ.

Ο 31χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, ενώ τελευταία φορά είχε συλληφθεί το 2017, ως εμπλεκόμενος σε υποθέσεις ληστειών και διακεκριμένων κλοπών χρηματοκιβωτίων από εταιρείες στην Αττική και τη Βοιωτία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης σε αγρότες: Τη Δευτέρα στις 5 περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία οριστείΣήμερα 12:56 | Ειδήσεις

«Το σχέδιο μας προδιαγράφει την εθνική στρατηγική μέχρι το 2030, σε μία χώρα διαφορετική από αυτήν που παραλάβαμε».

ΟΠΕΚΕΠΕ: Για ψευδή κατάθεση ελέγχεται ο Γιώργος ΞυλούρηςΣήμερα 15:05 | Ειδήσεις

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, τότε θα εκκινήσει η αυτόφωρη διαδικασία.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα θα συνεχίσει την αγόρευση της η εισαγγελέαςΣήμερα 15:42 | Ειδήσεις

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε εξαρχής πως η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση που δρούσε για τριάντα χρόνια και μετεξελίχθηκε σε κόμμα.

Φοινικούντα - "Αποκαλύψεις": Τα στοιχεία που οδήγησαν στις νέες συλλήψεις για το διπλό φονικόΣήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Ο δικηγόρος του 22χρονου θα ζητήσει αναπαράσταση μετά τις απολογίες των δύο συλληφθέντων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν: Η Τουρκία πρότεινε να εφαρμοστεί μια περιορισμένη εκεχειρία για τις ενεργειακές εγκαταστάσεις και τα λιμάνια18:16Νέα Ιωνία: Συνελήφθη 54χρονη οικιακή βοηθός για κλοπή κοσμημάτων από σπίτι ηλικιωμένων18:02Χατζηδάκης : Η Ελλάδα έχει δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα, πολιτική σταθερότητα και ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό17:48Κύπρος: Η Λάρνακα ορίζεται Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 203017:34Κόρινθος: Φωτιά σε συρόμενο νταλίκας στην Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών17:20Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε πόλη που ανακατέλαβαν οι δυνάμεις της χώρας (Βίντεο)17:06Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στον εορτασμό των 157 χρόνων από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς16:52Φοινικούντα - "Αποκαλύψεις": Τα στοιχεία που οδήγησαν στις νέες συλλήψεις για το διπλό φονικό16:38ΗΠΑ: Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων στη Λευκορωσία16:24e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 202616:10Δίκη Χρυσής Αυγής: Τη Δευτέρα θα συνεχίσει την αγόρευση της η εισαγγελέας15:56Ισραήλ: Απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα δημοτικά σχολεία της χώρας15:42ΟΠΕΚΕΠΕ: Για ψευδή κατάθεση ελέγχεται ο Γιώργος Ξυλούρης15:28Και αυτά τα Χριστούγεννα η ΔΕΗ γίνεται "Ένα με τα Παιδιά"15:14Ρωσία: Το Κρεμλίνο λέει ότι πιθανόν να μην δει ευνοϊκά τις νέες ειρηνευτικές προτάσεις για την Ουκρανία15:00Θεσσαλονίκη: Αποχώρησαν από το λιμάνι οι αγρότες – "Δεν θα παιδέψουμε άλλο την πόλη"14:46Κικίλιας: Δίνουμε ακόμα 22,16 εκ. ευρώ για το Μεταφορικό Ισοδύναμο14:32Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε ειρήνη στην Ουκρανία– Σήμερα η συνάντηση με Πούτιν στο Τουρκμενιστάν 14:18Λαμία - αγρότες: Άνοιξαν τους παράδρομους στον Μπράλο14:04Σοκ στη Λοκρίδα: Άνδρας καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του13:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο