LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 16 Οκτωβρίου 2019 12:40

Κασιδιάρης: Δεν γνώριζα τον Ρουπακιά, “κατασκευασμένες” οι κατηγορίες σε βάρος της Χρυσής Αυγής

Αρνήθηκε να σχολιάσει άρθρα με αναφορές στον Χίτλερ αλλά και ναζιστικά σύμβολα. Τι είπε για τον ρόλο του εκπαιδευτή που του αποδίδεται και για το περιστατικό με την Λιάνα Κανέλη.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

   

Την άποψη πως η Χρυσή Αυγή διώκεται με πολιτική απόφαση για να ανακοπεί η άνοδός της εξέφρασε απολογούμενος ο πρώην βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο κατηγορούμενος, στην έναρξη της απολογίας του, έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και σωρεία μεθοδεύσεων, ώστε να βρεθούν στην φυλακή οι βουλευτές του κόμματος. Κατά τον κατηγορούμενο, σε βάρος του κόμματος εξυφάνθηκε μία τεράστια σκευωρία, στην οποία είχαν καθοριστικό ρόλο δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί. 

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της προέδρου για κείμενά του που αναφέρονται στον Χίτλερ αλλά και για σύμβολα των Ναζί, επικαλούμενος την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού αλλά και δηλώνοντας πως «οι ιδεολογίες είναι ποινικά αδιάφορες». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο πολιτικός, ο δημόσιος, ακόμη και ο ιδιωτικός μας λόγος, είναι απολύτως στο πλαίσιο της νομιμότητας. Κάθε δήλωσή μας τελεί υπό το πλαίσιο της απόλυτης νομιμότητας». Ωστόσο, δήλωσε πως καταδικάζει «κάθε έγκλημα πολέμου και κάθε έγκλημα γενικότερα».

Ο κ. Κασιδιάρης χαρακτήρισε πρωτοφανές να κατηγορείται για δύο όπλα που κατείχε νομίμως ότι τα είχε «για τροφοδοσία της εγκληματικής οργάνωσης», λέγοντας πως του ασκήθηκε δίωξη «για αυτό το απίθανο έγκλημα», ενώ ήταν από την αρχή γνωστό πως έχει άδειες.

Τόνισε, μάλιστα, πως αγαπά τα όπλα, ασχολείται με αθλητική σκοποβολή και συμμετέχει επίσημα σε σκοπευτήρια, αρνούμενος κατηγορηματικά «αυτές τις γελοιότητες πως εκπαίδευα στρατιωτικά μέλη της Χρυσής Αυγής».

Όπως σημείωσε, εντάχθηκε στην Χρυσή Αυγή μετά το 2000 και παρακολουθούσε και συμφωνούσε με τις θέσεις του κόμματος από πολύ πιο πριν. Κατά τον κατηγορούμενο η Χρυσή Αυγή, στην οποία ακόμη ανήκει, είναι λαϊκό εθνικιστικό κίνημα, το καταστατικό του οποίου κατατέθηκε το 2012 στον Άρειο Πάγο.

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υποστήριξε πως είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο το καταδικάζει δύο φορές. Και για την απώλεια ενός ανθρώπου αλλά και γιατί μετά από αυτό εξελίχθηκε η δίωξη της Χρυσής Αυγής. «Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα», είπε.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερωτηθείς ο κατηγορούμενος ανέφερε πως δεν γνώριζε τον Ρουπακιά, επισημαίνοντας πως επιμένει ότι είναι υποστηρικτής από αυτούς «που προσέρχονταν κατά χιλιάδες το 2012» και όχι μέλος που είχε ενταχθεί στο κόμμα από το 2009. Ακόμη, ανέφερε ότι και τώρα δεν γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ, «εφόσον δεν έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη».

Σε ερώτηση για τα «τάγματα εφόδου» απάντησε πως «δεν υπάρχουν, είναι τεράστια συκοφαντία», υποστηρίζοντας ότι «οι αριστεροί χρησιμοποιούσαν από παλιά τον όρο για διάφορες ομάδες, όπως για τους Ρέιντζερς κ.ά».

Τέλος ο κ. Κασιδιάρης αναφερόμενος στο επεισόδιο με τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη το χαρακτήρισε «ατυχές συμβάν» λέγοντας πως «θα έπρεπε να έχω φύγει, να μην έχω κάνει τέτοιο πράγμα».

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο - Παρούσα η Μάγδα Φύσσα

Υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας και με την παρουσία, για πρώτη φορά, έπειτα από πολύ καιρό, ακροατηρίου από την πλευρά που έχει παραχωρηθεί για τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, ξεκίνησε η απολογία του πρώην βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη. Ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο Μέγαρο του Εφετείου, προκειμένου να απολογηθεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Παρούσα στο δικαστήριο είναι και η Μάγδα Φύσσα, ενώ πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από τη δικαστική αίθουσα.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Περισσότερα από 30 άτομα βρίσκονται ήδη στην πλευρά του ακροατηρίου που έχει οριστεί να κάθονται υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Είναι η πρώτη φορά που υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής έχουν έρθει στην ακροαματική διαδικασία μετά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί το Φεβρουάριο του 2017, δηλαδή πριν 2,5 χρόνια.

Έξω από το δικαστικό Μέγαρο έχουν συγκεντρωθεί μέλη της ΚΕΕΡΦΑ που διαμαρτύρονται για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ ενημερώνουν τους πολίτες για την απολογία Κασιδιάρη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε παραπάνω από 1 εκατ. ενοικιαστέςΣήμερα 12:41 | Ειδήσεις

«Μειώνουμε τον φόρο στις μικρές ιδιοκτησίες ενώ μειώνουμε στο 50% και καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ σε χωριά κάτω από 1.500 κατοίκους και μειώνουμε τον ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική καλεί ξανά τον "Φραπέ" – Βίαιη προσαγωγή ζητά η αντιπολίτευσηΣήμερα 10:36 | Ειδήσεις

 Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ξυλούρης είχε αρνηθεί προ ημερών να προσέλθει για κατάθεση, επικαλούμενος το δικαίωμα στη σιωπή. 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε 10 περιοχές – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥΣήμερα 12:31 | Ειδήσεις

Αυτές τις περιοχές θα πλήξει σήμερα και αύριο η κακοκαιρία Adel.

Αττική: Συνελήφθησαν με 481 πίνακες - Οι περισσότεροι ήταν πλαστοί (εικόνες)Σήμερα 10:18 | Ειδήσεις

Μεταξύ των πινάκων, εντοπίστηκαν και πλαστά έργα γνωστού Έλληνα ζωγράφου, του οποίου τα αντίστοιχα γνήσια έργα έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λίβερπουλ: Ένοχος δήλωσε δράστης που έπεσε με ΙΧ σε πλήθος φιλάθλων που πανηγύριζε την κατάκτηση της Premier League14:56Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού με εκδήλωση στο Σύνταγμα14:42Κικίλιας: Διπλασιάζουμε το επίδομα ανεργίας των ναυτικών και διευρύνουμε τους δικαιούχους14:28Ρωσία: Κλείνει το τελευταίο προξενείο της Πολωνίας στην χώρα14:14Νέα έκτακτη στήριξη 56 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους που επλήγησαν από ευλογιά και πανώλη14:00"Μένουμε ενημερωμένοι": Καμπάνια της ΕΛΑΣ για τις απάτες κατά ηλικιωμένων (βίντεο)13:46Η συμφωνία Κύπρου - Λιβάνου για οριοθέτηση ΑΟΖ προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία13:32Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε 10 περιοχές – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ13:18Αγρότες: Στήνουν μπλόκο στον Ε-65 την Κυριακή13:04Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε παραπάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές12:49Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός της φωτιάς σε ουρανοξύστες - Τρεις συλλήψεις (εικόνες)12:35Πάπας Λέων: Έφτασε στην Τουρκία - Το απόγευμα η συνάντηση με τον Ερντογάν12:21Τζουμέρκα: Η κακοκαιρία προκάλεσε κατάρρευση εδάφους 50 μέτρα από οικισμό (εικόνες)12:07Αυστραλία: Επίθεση καρχαρία - Νεκρή μια 20χρονη11:53Παναθηναϊκός: Πρόστιμα από την UEFA για τους αγώνες με Φέγενορντ και Γκόου Αχέντ Ιγκλς11:39Στο "κόκκινο" η λειψυδρία στην Αττική11:25Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών11:11ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική καλεί ξανά τον "Φραπέ" – Βίαιη προσαγωγή ζητά η αντιπολίτευση10:57Αττική: Συνελήφθησαν δύο άνδρες με 481 πίνακες - Οι περισσότεροι ήταν πλαστοί (εικόνες)10:43Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκε ψήφισμα για κατώτατο ηλικιακό όριο για παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης10:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο