LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 16 Οκτωβρίου 2019 12:29 | Ανανέωση: 16 Οκτωβρίου 2019 13:25

Πλεόνασμα 3,6% προβλέπει ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε στην Κομισιόν

Στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού. 

AP - Προϋπολογισμός

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, το οποίο προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,7% του ΑΕΠ εφέτος και 3,6% του ΑΕΠ το 2020, συμπεριλαμβανομένου του πακέτου των μέτρων, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Οι προβλέψεις είναι ουσιαστικά ίδιες με εκείνες του προσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, και, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη αποτίμηση των ευρωπαϊκών θεσμών συμφωνεί με αυτές. Η τελική αποτίμηση της Κομισιόν θα ανακοινωθεί στις 20 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ

Το προσχέδιο προβλέπει, επίσης, ρυθμό ανάπτυξης 2,8% το επόμενο έτος, έναντι εκτίμησης για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2% εφέτος. Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών αναπροσάρμοσε ορισμένες επιμέρους προβλέψεις, σε σχέση με το κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή, για το εκτιμώμενο όφελος από τα δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, μείωσε τα προβλεπόμενα έσοδα από την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών (από τα 642 εκατ. ευρώ στα 557 εκατ. ευρώ), ενώ εκτιμά επιπλέον έσοδα 73 εκατ. ευρώ από τις άδειες για το διαδικτυακό στοίχημα και τα διαδικτυακά τυχερά παίγνια.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε την άποψη ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020 που απέστειλε χθες η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου «αντανακλά πλήρως τις συζητήσεις» με τους θεσμούς.

Κληθείς να σχολιάσει το ελληνικό προσχέδιο, ο εν λόγω εκπρόσωπος ανέφερε: «Η Επιτροπή θα αξιολογήσει όλα τα σχέδια προϋπολογισμών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ορίζεται στον κανονισμό. Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι θεσμοί έχουν ήδη συζητήσει εκτενώς τον προϋπολογισμό για το 2020 με τις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα επιτευχθεί ο συμφωνημένος δημοσιονομικός στόχος. Το σχέδιο προϋπολογισμού αντανακλά πλήρως αυτές τις συζητήσεις. Η Επιτροπή θα υποβάλει τις γνωμοδοτήσεις σχετικά με όλα τα σχέδια προϋπολογισμών που υποβλήθηκαν από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης έως τις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον κανονισμό».

Πρωτογενές πλεόνασμα 3,3% για το τρέχον έτος αλλά και 2,6% για το 2020, προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη χώρα μαςΟι συγκεκριμένες εκτιμήσεις αποτυπώνονται στην έκθεση “Δημοσιονομικό Παρατηρητήριο” (Fiscal Monitor), την οποία παρουσίασε σήμερα ο διευθυντής του Δημοσιονομικού Τμήματος του ΔΝΤ, Βίτορ Γκασπάρ, στο πλαίσιο της φθινοπωρινής συνόδου του Ταμείου που πραγματοποιείται στην Ουάσινγκτον.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ» - Χριστουγεννιάτικος τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 για τα παιδία17:26Χολαργός - "Αποκαλύψεις": Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης του ανήλικου δράστη που μαχαίρωσε 14χρονο (βίντεο)17:16Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:06 Αχαΐα: Παιδιά αγροτών προχωρούν σε σχολικές καταλήψεις ως ένδειξη στήριξης προς τους γονείς τους16:56Τρεις νεκροί από ουκρανικό βομβαρδιμό στο υπό ρωσική κατοχή τμήμα της επαρχίας Χερσώνας16:46Ένα κινηματογραφικό Grand Finale με την υπογραφή ANT1+ & Chivas Regal16:42Μητσοτάκης: Διαπιστώσαμε στην πράξη πώς λειτουργεί αυτή η πολύ ωραία ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας16:36ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταβλήθηκαν 28,78 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους βιολογικής κτηνοτροφίας και μελισσοκομίας16:26Φοινικούντα: Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και ο επιχειρηματίας φίλος του 16:16"Νύχτα Αποκαλύψεων" με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:00 στον ΑΝΤ116:06Πάτρα: Οι αγρότες αποχώρησαν από την γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου15:56Στο ΔΙΚΕΠΑΖ ο σκύλος που σκότωσε το αγοράκι στη Ζάκυνθο15:46Together We Shine: Η επίσημη έναρξη της συνεργασίας Athens City Events & Δειπνοσοφιστήριον15:40Ζωγράφου: Άγρια επίθεση σε οδηγό λεωφορείου - Τον χτύπησε οδηγός Ι.Χ. για μια προσπέραση15:36Δένδιας: Όποιος μετατίθεται σε τόπο που δεν επιθυμεί, δικαιούται από το κράτος την παροχή δωρεάν αξιοπρεπούς και επαρκούς κατοικίας 15:26Πανελλαδικό συλλαλητήριο από τους αγροτοκτηνοτρόφους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης15:12Εύβοια: Οδηγός τσιμπήθηκε από σφήκα και καρφώθηκε σε κολώνα με το ΙΧ του14:58Πεσκόφ: Η Ρωσία συμφωνεί με πολλές από τις απόψεις που εξέφρασε πρόσφατα ο πρόεδρος Τραμπ14:44Μπλόκα Αγροτών: Live ο χάρτης των κινητοποιήσεων14:30Πιερρακάκης: Στόχος μας είναι πολύ σύντομα να μην είμαστε η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη14:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο