LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 16 Οκτωβρίου 2019 11:09

“Η μέθοδος Γκρόνχολμ”: Επιστρέφει 12 χρόνια μετά στο Θέατρο “Άνεσις”

Η Μέθοδος Γκρόνχολμ επιστρέφει στην αθηναϊκή σκηνή 12 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα στην Ελλάδα και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Διαγόρα Χρονόπουλου. 

Η μέθοδος Γκρόνχολμ - θέατρο - Άνεσις

Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη του Διαγόρα Χρονόπουλου, διατηρώντας –στο μέτρο του δυνατού– τους συντελεστές και το πνεύμα της πρώτης  παράστασης. 

Η Μέθοδος Γκρόνχολμ επιστρέφει στην αθηναϊκή σκηνή 12 χρόνια (πρώτη παράσταση: 31 Ιανουαρίου 2008) μετά το πρώτο ανέβασμα στην Ελλάδα. Το έργο παίχτηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 2007-2008 στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, γνωρίζοντας μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία (παίχτηκε για 6 σεζόν, Ιανουάριος  2008 - Ιούνιος 2013). Οι συντελεστές του πρώτου ανεβάσματος αναβιώνουν την παράσταση, τιμώντας τη μνήμη του Διαγόρα Χρονόπουλου (1939-2015), του σημαντικού αυτού σκηνοθέτη που διατέλεσε αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου (1995-1997), καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (1998-2001), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (2001-2005) και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (2004-2014).

Ο συγγραφέας, Τζόρντι  Γκαλθεράν, αναφέρει για το έργο:

«Η Μέθοδος Γκρόνχολμ αποπειράται να μιλήσει για τη σκληρότητα στις εργασιακές σχέσεις. Και θέλησα να το κάνω αυτό με αφορμή μία από τις πλέον απάνθρωπες διαδικασίες που υφίστανται στον εργασιακό κόσμο: την επιλογή προσωπικού. Η υπόθεση είναι απλή: οι τελευταίοι τέσσερις υποψήφιοι για μία θέση ανώτατου στελέχους σε μια σημαντική πολυεθνική εταιρεία συναντώνται και υποβάλλονται στις τελευταίες δοκιμασίες της διαδικασίας επιλογής, δοκιμασίες οι οποίες, ακροβατώντας στο παράλογο, δε φαίνεται να έχουν καμία σχέση με αυτή καθαυτή τη θέση εργασίας.

Όλες οι δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται οι υποψήφιοι, όσο απίστευτο και αν φαίνεται, είναι εμπνευσμένες από πραγματικές τεχνικές επιλογής προσωπικού, καταγεγραμμένες σε σοβαρά έργα που έχουν εκπονήσει ειδικοί επί του θέματος. Το μόνο πράγμα που κάνει το έργο είναι να φτάσει τις δοκιμασίες στα άκρα, χωρίς να κρύψει το κωμικό στοιχείο που υποκρύπτεται σ’ αυτές».

Η Μέθοδος Γκρόνχολμ έχει αποσπάσει περισσότερα από 20 βραβεία και έχει παιχτεί σε πάνω από 60 χώρες. Το θεατρικό έργο του Γκαλθεράν μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2005 (με τίτλο El metodo), σε διασκευή του συγγραφέα, και απέσπασε, μεταξύ άλλων, βραβείο Goya καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. 

Η μέθοδος Γκρόνχολμ - θέατρο - Άνεσις

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση : Μαρία  Τσατσαρώνη-Γιώργος  Καραμίχος 

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Μόσχος, βασισμένη στη σκηνοθεσία του Διαγόρα Χρονόπουλου

Σκηνικά : Γιώργος  Γαβαλάς

Μουσική : Σταύρος  Γασπαράτος

Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου

Βοηθός σκηνοθέτη : Θάλεια Γρίβα

Βοηθός σκηνογράφου: Μαριάννα Παπαγεωργίου

Βοηθός φωτιστή: Χάρης Δάλλας

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):

Ορφέας Αυγουστίδης

Πέτρος Λαγούτης

Βίκυ Παπαδοπούλου

Χρήστος Σαπουντζής 

ΧΩΡΟΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ

Λεωφ. Κηφισίας 14, Αθήνα

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 77 18 943 

ΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ

Τε 19:00, Πε, Πα 21:00, Σα 18:30 & 21:00, Κυ 20:00 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

12-20 ευρώ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρωσία: Εφικτή η ειρήνη στην Ουκρανία μέσα στον επόμενο χρόνο16:27Το GastrosoΦy Fest powered by Protergia «έφερε» την Ελλάδα στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη!16:13Συνάντηση Τραμπ – Σι αύριο στη Νότια Κορέα15:59"Κομμένη στα δύο" η Κρήτη: Αγροτοκτηνοτρόφοι εφαρμόζουν μπλόκο επ’αόριστον στους δρόμους (βίντεο)15:45Κορωπί: Προφυλακίστηκε ο 50χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου του15:30Χερσώνα: Η Ουκρανία καταγγέλλει ότι η Ρωσία βομβάρδισε παιδιατρικό νοσοκομείο15:16Τραμπ για τρίτη θητεία: Θα δούμε τι θα γίνει…15:01Αμπελόκηποι: Συνελήφθη 49χρονος που έδωσε φωτοβολίδες στον ανήλικο γιο του κατά τη διάρκεια αγώνα14:46Πειραιάς: Εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κάνναβης – Δύο συλλήψεις14:32Τουρκία: Τραγωδία στο Κοτζάελι - Νεκρός ανασύρθηκε ένας 12χρονος 14:18Θεσσαλονίκη: Ξηλώνονται δεκατρείς "Ομπρέλες" για συντήρηση (εικόνες)14:03Σχολικά γεύματα: Ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα για εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές Δημοτικού13:49Τροχαίο στην Εύβοια: Αναποδογύρισε ΙΧ – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του οδηγού (εικόνα)13:35Θεοχάρης: Εμπρηστικός μηχανισμός στο πολιτικό του γραφείο13:21Τραμπ: Απέτρεψα έναν πιθανό πόλεμο Ινδίας – Πακιστάν με την επιβολή δασμών 250%13:07Καβάλα: Drone έπεσε πάνω σε κοπέλα που έκανε παρέλαση12:53Θεσσαλονίκη: Αφαιρέθηκαν τα κιγκλιδώματα από το ανάκτορο του Γαλέριου (βίντεο)12:38Βάρη: Ανατράπηκε νταλίκα και καταπλάκωσε αυτοκίνητο (εικόνες)12:23Πάτρα: Συνελήφθη 17χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας – Απείλησε ανήλικο με μαχαίρι12:09“Black Tides”: Τζον Τραβόλτα και Μελίσα Μπαρέρα στο πολυαναμενόμενο θρίλερ11:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο