LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 16 Οκτωβρίου 2019 11:09

“Η μέθοδος Γκρόνχολμ”: Επιστρέφει 12 χρόνια μετά στο Θέατρο “Άνεσις”

Η Μέθοδος Γκρόνχολμ επιστρέφει στην αθηναϊκή σκηνή 12 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα στην Ελλάδα και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Διαγόρα Χρονόπουλου. 

Η μέθοδος Γκρόνχολμ - θέατρο - Άνεσις

Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη του Διαγόρα Χρονόπουλου, διατηρώντας –στο μέτρο του δυνατού– τους συντελεστές και το πνεύμα της πρώτης  παράστασης. 

Η Μέθοδος Γκρόνχολμ επιστρέφει στην αθηναϊκή σκηνή 12 χρόνια (πρώτη παράσταση: 31 Ιανουαρίου 2008) μετά το πρώτο ανέβασμα στην Ελλάδα. Το έργο παίχτηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 2007-2008 στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, γνωρίζοντας μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία (παίχτηκε για 6 σεζόν, Ιανουάριος  2008 - Ιούνιος 2013). Οι συντελεστές του πρώτου ανεβάσματος αναβιώνουν την παράσταση, τιμώντας τη μνήμη του Διαγόρα Χρονόπουλου (1939-2015), του σημαντικού αυτού σκηνοθέτη που διατέλεσε αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου (1995-1997), καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (1998-2001), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (2001-2005) και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (2004-2014).

Ο συγγραφέας, Τζόρντι  Γκαλθεράν, αναφέρει για το έργο:

«Η Μέθοδος Γκρόνχολμ αποπειράται να μιλήσει για τη σκληρότητα στις εργασιακές σχέσεις. Και θέλησα να το κάνω αυτό με αφορμή μία από τις πλέον απάνθρωπες διαδικασίες που υφίστανται στον εργασιακό κόσμο: την επιλογή προσωπικού. Η υπόθεση είναι απλή: οι τελευταίοι τέσσερις υποψήφιοι για μία θέση ανώτατου στελέχους σε μια σημαντική πολυεθνική εταιρεία συναντώνται και υποβάλλονται στις τελευταίες δοκιμασίες της διαδικασίας επιλογής, δοκιμασίες οι οποίες, ακροβατώντας στο παράλογο, δε φαίνεται να έχουν καμία σχέση με αυτή καθαυτή τη θέση εργασίας.

Όλες οι δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται οι υποψήφιοι, όσο απίστευτο και αν φαίνεται, είναι εμπνευσμένες από πραγματικές τεχνικές επιλογής προσωπικού, καταγεγραμμένες σε σοβαρά έργα που έχουν εκπονήσει ειδικοί επί του θέματος. Το μόνο πράγμα που κάνει το έργο είναι να φτάσει τις δοκιμασίες στα άκρα, χωρίς να κρύψει το κωμικό στοιχείο που υποκρύπτεται σ’ αυτές».

Η Μέθοδος Γκρόνχολμ έχει αποσπάσει περισσότερα από 20 βραβεία και έχει παιχτεί σε πάνω από 60 χώρες. Το θεατρικό έργο του Γκαλθεράν μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2005 (με τίτλο El metodo), σε διασκευή του συγγραφέα, και απέσπασε, μεταξύ άλλων, βραβείο Goya καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. 

Η μέθοδος Γκρόνχολμ - θέατρο - Άνεσις

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση : Μαρία  Τσατσαρώνη-Γιώργος  Καραμίχος 

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Μόσχος, βασισμένη στη σκηνοθεσία του Διαγόρα Χρονόπουλου

Σκηνικά : Γιώργος  Γαβαλάς

Μουσική : Σταύρος  Γασπαράτος

Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου

Βοηθός σκηνοθέτη : Θάλεια Γρίβα

Βοηθός σκηνογράφου: Μαριάννα Παπαγεωργίου

Βοηθός φωτιστή: Χάρης Δάλλας

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):

Ορφέας Αυγουστίδης

Πέτρος Λαγούτης

Βίκυ Παπαδοπούλου

Χρήστος Σαπουντζής 

ΧΩΡΟΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ

Λεωφ. Κηφισίας 14, Αθήνα

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 77 18 943 

ΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ

Τε 19:00, Πε, Πα 21:00, Σα 18:30 & 21:00, Κυ 20:00 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

12-20 ευρώ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης, Τασούλας, Κακλαμάνης στη δοξολογία στη Μητρόπολη για τη νέα χρονιά12:20e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου12:06Απακαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας11:52Πρεμιέρα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ11:38Κολωνός: Ριφιφί σε κατάστημα παιχνιδιών11:24Ελβετία: Τουλάχιστον σαράντα νεκροί από την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν-Μοντανά 11:10Μιχαηλίδου: Η Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση είναι επένδυση στο μέλλον – Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των ωφελούμενων10:56Κόρινθος: Ηλικιωμένη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα10:42Ρόδος: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την κατανάλωση αλκοόλ10:28Σε ισχύ από σήμερα το νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους10:14Καιρική ανασκόπηση 2025: 9 στους 12 μήνες με θερμοκρασίες υψηλότερες από το κανονικό09:58Θανατηφόρο τροχαίο στους Αγίους Θεοδώρους - Οδηγός έπεσε στις μπάρες της εθνικής οδού09:42Γερμανία: Νεκροί δύο 18χρονοι από ρίψεις πυροτεχνημάτων09:26Κρήτη: Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων 09:10Έκρηξη σε θέρετρο στην Ελβετία - Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς και τραυματίες08:56Με μουσική, drones και πυροτεχνήματα άλλαξε η χρονιά στα δύο χριστουγεννιάτικα χωριά της Περιφέρειας Αττικής, στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη08:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1η Ιανουαρίου08:25Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά08:10Το Ant1news.gr σας εύχεται Καλή Χρονιά!22:00Το Ρίο έσπασε ρεκόρ Γκίνες με τη μεγαλύτερη πρωτοχρονιάτικη γιορτή στον κόσμο21:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο