LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 15 Οκτωβρίου 2019 15:45

Μειώθηκε η ποινή του “δράκου με το φλάουτο”

Ποιο ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε στον 60χρονο για την υπόθεση αποπλάνησης δύο ανηλίκων μαθητριών του. Καταπέλτης ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του.

Σεξουαλική κακοποίηση - παιδιά - βία

Ποινή κάθειρξης 14 ετών και 6 μηνών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στον 60χρονο φλαουτίστα. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τα κακουργήματα της αποπλάνησης ανηλίκων, της κατάχρησης σε ασέλγεια, της πορνογραφίας, και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και οπλοκατοχής, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Λίγο νωρίτερα, καταπέλτης κατά του 60χρονου φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 30 ετών και 6 μηνών για την υπόθεση αποπλάνησης δύο ανηλίκων μαθητριών του, ηλικίας 8 και 10 ετών, ήταν ο εισαγγελέας της έδρας, εκφράζοντας την αντίθεσή του με τις νέες διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που ανάβουν το πράσινο φως σε ευμενέστερη ποινική μεταχείριση του φλαουτίστα.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας υπήρξε καταπέλτης για τον 60χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ποινή  κάθειρξης  30 ετών και έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.800 ευρώ.

«Ποιος θα ήθελε το παιδί του να υποστεί αυτά που υπέστησαν οι δυο ανήλικες;» διερωτήθηκε ο εισαγγελικός λειτουργός.

«Δεν μου καταλείπεται απολύτως καμία αμφιβολία, δεν έχω καμία αμφιβολία στη δικαστική μου συνείδηση, ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε θωπείες στην ανήλικη Α. στα χέρια στην αρχή, στους μηρούς και αυξάνοντας σταδιακά την ένταση θώπευε το παιδί στον πρωκτό μέσα από τα ρούχα, ενώ τοποθέτησε το χέρι της ανήλικης στο μόριο του», ανέφερε για την περίπτωση της 10χρονης και συνέχισε περιγράφοντας τη δράση του 60χρονου μουσικού σε βάρος του 8χρονου θύματος. «Προέβαινε σε θωπείες στην 8χρονη αρχικά στα χέρια και στο κεφάλι και μετά μέσα από τα ενδύματα στην περιοχή του στήθους και των γενετικών οργάνων, τη φιλούσε στο λαιμό και έτριβε το γενετικό του μόριο στην πλάτη του κοριτσιού» τόνισε ζητώντας την καταδίκη του, όπως κατηγορείται.

Όπως επισήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός, «το Δίκαιο στη συγκεκριμένη περίπτωση της 8χρονης και της 10χρονης προσφέρει προστασία μακριά από σεξουαλικά δρώμενα γιατί πρέπει τα παιδιά να έχουν μια ζωή χαρούμενη και αμέριμνη, να προστατευτεί η παιδική αθωότητα τους» ενώ αναφέρθηκε στην κατάθεση της μητέρας που περιέγραψε πως το παιδί της «έχασε την παιδικότητα, την παιδική του αθωότητα». Όπως είπε ο κατηγορούμενος καταχράστηκε την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι γονείς των θυμάτων « βλάπτοντας τα μέγιστα την ψυχοσύνθεση των παιδιών». «Σου δίνω το παιδί για να του μάθεις γράμματα, παιδαγωγέ, δάσκαλε, μουσικέ και εσύ πας και κάνεις σεξουαλικές πράξεις!», τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στο πορνογραφικό υλικό που εντοπίστηκε στον υπολογιστή του.

«Απαθανάτισε, αποτύπωσε σε υλικό φορέα και έβαλε σε ψηφιακό δίσκο τον οποίο έκρυβε στο χρηματοκιβώτιο και με ειδικό πρόγραμμα τα ντυμένα κορίτσια τα απέκδυε και ζούμαρε στις επίμαχες περιοχές. Αν αυτό δεν είναι παιδική πορνογραφία τότε τι είναι;» είπε ενώ ξεκαθάρισε πως οι πράξεις του κατηγορουμένου είναι κακουργηματικές και δεν εμπίπτουν στο άρθρο 337 του νέου Ποινικού Κώδικα που αντιμετωπίζει τις θωπείες ως πλημμέλημα. «Εάν κάνεις θωπείες, με σκοπό να ικανοποιήσεις τη γενετήσια σου επιθυμία τότε το αδίκημα εμπίπτει στο άρθρο 339 και τιμωρείται με κάθειρξη. Δεν το είπε καλά ο νομοθέτης, θα το πει αύριο καλύτερα ο Άρειος Πάγος. Και θα είναι τομή σας να το πείτε εσείς με την απόφαση σας» είπε απευθυνόμενος στους δικαστές.

Εάν τώρα τα 30 χρόνια κάθειρξης που καταδικάστηκε πρωτόδικα τα θεωρήσουμε πλημμέλημα (337) και με ποινή ενός έτους τότε τι θα πούμε σε αυτή τη μάνα και τον πατέρα;» κατέληξε ο εισαγγελέας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Έφτασαν στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες από την Κρήτη (εικόνες)Σήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Νωρίτερα, είχαν φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά, με πλοίο της γραμμής από την Κρήτη. 

ΗΠΑ: 'Ενοπλη επίθεση στο Πανεπιστήμιο Brown - Τουλάχιστον δύο νεκροί (βίντεο)Σήμερα 08:19 | Ειδήσεις

Τα πυρά του δράστη έχουν τραυματίσει πολλούς ανθρώπους, εκ των οποίων 8 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Βλάβη σε αγωγό στην Πανόρμου - Ο δρόμος έγινε... καφέ ποτάμι (βίντεο)Σήμερα 08:32 | Ειδήσεις

Ο δρόμος στην οδό Πανόρμου πλημμύρισε το πρωί της Κυριακής από βλάβη σε αγωγό. Νερό αναβλύζει το πεζοδρόμιο. Αποκλειστικές εικόνες του ΑΝΤ1

Κολωνός: Νεκρός οδηγός μηχανής μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητοΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Ο οδηγός της μηχανής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μπλόκο της Τροχαίας στη Σταδίου - "Εδώ στην κυριολεξία σώζουμε ζωές" (εικόνες)09:38Κολωνός: Νεκρός οδηγός μηχανής μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο09:24ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφτασαν στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες από την Κρήτη (εικόνες)09:10Βλάβη σε αγωγό στην Πανόρμου - Ο δρόμος έγινε... καφέ ποτάμι (βίντεο)08:56ΗΠΑ: 'Ενοπλη επίθεση στο Πανεπιστήμιο Brown - Τουλάχιστον δύο νεκροί (βίντεο)08:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Δεκεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:14Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε το χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος23:59Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Βόλο ο Τσέριν 23:45Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για την πρόσκληση σε αγρότες για διάλογο λέγοντας ότι είναι προσχηματικός23:31Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα23:17ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οδοστρωτήρας… οι “πράσινοι”23:03Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας22:49Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους22:35Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό22:21Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39Τράκαρε με τον Ελ Κααμπί και έβγαλε σέλφι μαζί του21:26Ηρακλής – Άρης: Θρίλερ… στο Ιβανώφειο21:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο