LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Οκτωβρίου 2019 12:23

Αβραμόπουλος: ανησυχία για την αύξηση των προσφυγικών ροών από τον πόλεμο στη Συρία

Ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης, επέρριψε ευθύνες στον κρατικό μηχανισμό για τη διαχείριση του Προσφυγικού, ότι «κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανείς στα νησιά».

Σύμη - πρόσφυγες - μετανάστες

«Η Ελλάδα είναι υπό πίεση, αλλά δεν είναι μόνη της, έχει αμέριστη βοήθεια», επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και εξέφρασε την έντονη ανησυχία για αύξηση των προσφυγικών πιέσεων εάν εξαπλωθεί η σύγκρουση στη Συρία.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αρμόδιων επιτροπών ο Έλληνας Επίτροπος, αρμόδιος για τη μετανάστευση, υπογράμμισε πως σε αυτή την περίπτωση το πρώτο θύμα θα είναι η Ελλάδα. «Η πίεση στα σύνορα  Συρίας – Τουρκίας μπορεί να εξωθήσει χιλιάδες Σύρους να θελήσουν να περάσουν τα σύνορα», ανέφερε και πρόσθεσε πως τα hot spots μπορούν να αντέξουν πίεση, αλλά όχι τόσο μεγάλους αριθμούς κι αυτό είναι καταστροφικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

O κ. Αβραμόπουλος τάχθηκε κατά της πολιτικής των κλειστών συνόρων, λέγοντας πως η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει φρούριο και επέρριψε ευθύνες στον κρατικό μηχανισμό για τη διαχείριση του προσφυγικού. 

«Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανείς στα νησιά γιατί η δήλωση ΕΕ- Τουρκίας προβλέπει συγκεκριμένα πράγματα και πως όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις επιστρέφονται στην Τουρκία», είπε και σημείωσε με έμφαση πως έγιναν μόνον 1300 επιστροφές ενώ θα έπρεπε να έχουν γίνει 35.000, ανέφερε δε, ως παράδειγμα το γεγονός ότι στην Ελλάδα χρειάστηκε ένας χρόνος για να φτιαχτεί ένα hot spot ενώ σε άλλες χώρες μόλις 15 ημέρες.

Αποκάλυψε μάλιστα, πως κατά τη διάρκεια της θητείας του δύο φορές έφτασε στο γραφείο του πρόταση για επαναφορά συνοριακών ελέγχων με την Ελλάδα με το επιχείρημα ότι η χώρα ήταν ανίκανη να διαχειριστεί τα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ενημερώνοντας από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργο Κουμουτσάκο επεσήμανε πως μεγάλο πρόβλημα και «απειλή» αποτελεί η επιστροφή ξένων μαχητών στη Συρία που ουδείς γνωρίζει πως θα λειτουργήσουν όταν επιστρέψουν στις χώρες της Ευρώπης από τις οποίες προέρχονται και μίλησε για τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν αποτραπεί, αλλά δεν περιόρισαν το πρόβλημα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων μεταφέρεται ταχύτατα τρομοκρατικό υλικό και τόνισε πως χάριν στις συντονισμένες ενέργειες και επαφές που είχε κι ο ίδιος στη Σίλικον Βάλευ, ακόμη και το πιο σκληρό υλικό και τα πιο νοσηρά μηνύματα «κατεβαίνουν» μέσα σε λίγη ώρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, λέγοντας πως η  εξάπλωση της σύγκρουσης με τη συμμετοχή στρατευμάτων του Άσαντ θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στα βορειοδυτικά της σύνορα, προκαλώντας μεγάλο κύμα προσφύγων και προς τη χώρα μας.

Υπογράμμισε δε, πως σε αυτή την προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει ανησυχία μόνον για την ποσότητα αλλά και για το ποιοι είναι αυτοί που θα έρθουν, καθώς συνυπάρχουν διάφορες αντιστασιακές ομάδες ορισμένες εκ των οποίων έχουν στις τάξεις τους φανατικούς ισλαμιστές.

Μυτιλήνη - πρόσφυγες - αναχωρήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: έπρεπε να έρθει ο Αβραμόπουλος για να προσγειωθεί η ΝΔ στην πραγματικότητα;

Ο αναπληρωτής τομέαρχης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργος Ψυχογιός, με αφορμή τη σημερινή κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, δήλωσε τα εξής:

Σήμερα στη Βουλή, ο κ. Αβραμόπουλος έβαλε τα πράγματα επιτέλους στη θέση τους για το προσφυγικό. Μίλησε για την ξεκάθαρα ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος τονίζοντας ότι η χώρα δεσμεύεται απολύτως από τη Σύμβαση της Γενεύης, αναιρώντας παράλληλα τις αιτιάσεις περί μεταναστευτικού και όχι προσφυγικού ζητήματος.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην άριστη συνεργασία που είχε με τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια και τις συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν, έχοντας καταστήσει την κατάσταση στην Ελλάδα ελεγχόμενη.

Επίσης επισήμανε ότι η αρχή της αλληλεγγύης αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και χρειάζεται να μπει σε ουσιαστική εφαρμογή, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει φρούριο. Επίσης, ήταν πολύ σημαντικό ότι κατά την τοποθέτησή του αποσυνέδεσε την τρομοκρατία από το προσφυγικό και μεταναστευτικό, ένα επιχείρημα που έχει ακουστεί πολλάκις από επίσημα χείλη.

Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στους ακραίους κύκλους της ΝΔ να ακούσουν τη σημερινή τοποθέτηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου, για να αντιληφθούν τις αιτίες, το νομοθετικό πλαίσιο και την αποτελεσματικότητα της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής και να σταματήσουν να μιλούν για «εθνική απειλή από εισβολείς».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο