LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 14 Οκτωβρίου 2019 09:44

Τσαβούσογλου: πάρτε τους πρόσφυγες στις χώρες σας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επαναλαμβάνει τις προειδοποιήσεις Ερντογάν ότι "θα ανοίξουν οι πόρτες" και θα έρθουν στην Ευρώπη εκατομμύρια πρόσφυγες.

Τσαβούσογλου - S400 - ΕΕ - πρόσφυγες

Επιμένει στην προειδοποίηση που είχε διατυπώσει προ ημερών ο πρόεδρος Ερντογάν για τους πρόσφυγες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του προς το τουρκικό πρόγραμμα της Deutsche Welle, τονίζει: «Φροντίστε τους Σύρους στη δική σας χώρα. Δεν είναι απειλή και δεν είναι μπλόφα. Είναι απλώς μία απάντηση στην ΕΕ».

«Εδώ και χρόνια φιλοξενούμε στην Τουρκία Σύρους πρόσφυγες. Είμαστε εγγυητές για τη σταθερότητα της Ευρώπης από κάθε άποψη. Γιατί τώρα αυτή η αντίδραση από την Ευρώπη; Λένε: “Αν δεν επιστρέψουν οι Σύροι, δεν θα βοηθήσουμε”. Μα ήδη έχουν επιστρέψει εθελοντικά πάνω από 370.000 Σύροι στις περιοχές των στρατιωτικών επιχειρήσεων “Ασπίδα του Ευφράτη” και “Πηγή Ειρήνης”. (...) Η ΕΕ λέει στους ανθρώπους που θέλουν να γυρίσουν σπίτι ότι “εγώ δεν πρόκειται να βοηθήσω”. Τότε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Τουρκία λένε δικαίως το εξής: “Τους έχω στη χώρα μου 8-9 χρόνια, το 90% θέλει να πάει σε ευρωπαϊκές χώρες. Αν δεν θέλετε να πάνε σε αυτές τις περιοχές, ορίστε, ας τους αναλάβετε εσείς. Έχουμε το δικαίωμα να το πούμε αυτό”».

Σε νέα ερώτηση της Deutsche Welle, εάν η τουρκική κυβέρνηση διατηρεί στο τραπέζι αυτή την επιλογή, ο Τσαβούσογλου αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής για τους πρόσφυγες που σήμερα διαμένουν στην Τουρκία:  «Τώρα θέλουν να γυρίσουν. “Εμείς όμως δεν θέλουμε να βοηθήσουμε όταν γυρίσουν”, λένε οι Βρυξέλλες. Ορίστε λοιπόν, φιλοξενήστε τους στις χώρες σας. Είναι 3,6 εκατομμύρια Σύροι, συνολικά πάνω από 4 εκ. πρόσφυγες. Ως τώρα το τουρκικό κράτος έχει δαπανήσει πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια και η ΕΕ δεν μας έδωσε ούτε καν την απαραίτητη στήριξη. Και τώρα δεν θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που θέλουν να γυρίσουν. Έτσι κι αλλιώς οι Σύροι στην Ευρώπη θέλουν να πάνε. Οπότε έχουμε το δικαίωμα να λέμε: ‘Φροντίστε τους Σύρους στη δική σας χώρα’. Δεν είναι απειλή και δεν είναι μπλόφα. Είναι απλώς μία απάντηση στην ΕΕ».

Μετά την επανέναρξη των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών η Ολλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία, αποφάσισαν να επιβάλλουν σημαντικούς περιορισμούς στις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο μέτωπο της Συρίας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δηλώνει: «Για εμάς είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας, είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας, είναι ζήτημα επιβίωσης. Ό,τι κι αν κάνουν, είτε πρόκειται για εμπάργκο όπλων, είτε για κάτι άλλο, απλώς μας κάνει πιο δυνατούς. Πριν 15 χρόνια η παραγωγή μας κάλυπτε μόλις το 20% των (εξοπλιστικών) προϊόντων που χρειαζόμαστε, τώρα είμαστε στο 70%. Όλα αυτά μας κάνουν πιο δυνατούς».

Συνοψίζοντας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δηλώνει ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στρέφεται κατά της τρομοκρατίας και ξεκαθαρίζει: «Ακόμη κι αν οι αντίπαλοί μας υποστηρίξουν την τρομοκρατική οργάνωση, ακόμη κι αν μείνουμε μόνοι μας, ακόμη κι αν επιβληθεί εμπάργκο, ό,τι κι αν κάνουν, ο αγώνας μας έχει στόχο την τρομοκρατική οργάνωση. Και στον αγώνα απέναντι στην τρομοκρατική οργάνωση δεν θα υποχωρήσουμε σε καμία περίπτωση».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητοΧθες 22:25 | Ειδήσεις

Στο σημείο βρίσκόνται αστυνομικές δυνάμεις που πιθανότατα θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπήςΧθες 23:28 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι μετά την είσοδο των αγροτών στην πίστα του αεροδρομίου το μεσημέρι, αποφασίστηκε αναστολή της λειτουργίας του.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφώνΧθες 19:20 | Ειδήσεις

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη.

Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)Χθες 19:36 | Ειδήσεις

Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουν στην πολυσέλιδη έκθεσή τους οι έμπειροι ερευνητές της Πυροσβεστικής αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: Μετατροπή της Άμυνας από δημοσιονομικό βάρος σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος23:59Formula 1: Φινάλε πρωταθλήματος - Ο Λάντο Νόρις έγραψε ιστορία στο 24ο Grand Prix που μεταδόθηκε αποκλειστικά από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+23:45Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής23:32Στον ΑΝΤ1 ο κτηνοτρόφος από τη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε την Ελλάδα23:18Ιωάννινα: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης 23:04Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τον Παντελίδη 22:51Καλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητο22:37Μπλόκα Αγροτών: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο 22:23Πάτρα: Διπλός αποκλεισμός από τους αγρότες στην Ολυμπία Οδό22:09ΑΕΚ: Βαρύ διάστρεμμα ο Γκατσίνοβιτς 21:55Χολαργός: 15χρονος συναντήθηκε με κοπέλα και τον μαχαίρωσαν 2 άτομα21:41Υπουργείο Παιδείας: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στον αδερφό του 2χρονου που έχασε τη ζωή του από επίθεση σκύλου21:31Σύσκεψη Αγροτών στο Τρίλοφο: Αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων 21:21Super League: Ο Παναιτωλικός «βύθισε» κι άλλο τον Πανσερραϊκό 21:11Μπλόκα Αγροτών: Η ατζέντα της συνέλευσης των εκπροσώπων της Βορείου Ελλάδος21:01Ορμπάν: Διαβεβαίωση της Τουρκίας για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουγγαρία 20:51Αμφίκλεια: Σοβαρό τροχαίο με δύο νταλίκες και ένα ΙΧ (βίντεο)20:41ANT1 Sports: O Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πετύχει την πρώτη νίκη του στη League Phase του Champions League20:27Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)20:13Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφών19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο