LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΔημοσίευση: 14 Οκτωβρίου 2019 09:25

Βλάσσης Μπονάτσος: σαν σήμερα έφυγε ο “αιώνιος έφηβος”

Ήταν 14 Οκτωβρίου όταν ξαφνικά ο Βλάσσης Μπονάτσος μας αποχαιρέτησε για πάντα και δυστυχώς δεν ήταν... φάρσα!

Βλάσσης Μπονάτσος

Ήταν 14 Οκτωβρίου 2004 όταν ο Βλάσης Μπονάτσος άφησε την τελευταία πνοή και βύθισε στο πένθος όλη την Ελλάδα.

Ο Βλάσσης Μπονάτσος ήταν Έλληνας τραγουδιστής, ηθοποιός και παρουσιαστής. Ήταν γιος δικαστικού και καθηγήτριας πιάνου, με καταγωγή από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Είχε έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Τάκη Μπονάτσο, ο οποίος γεννήθηκε το 1944.

Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1960, όντας έφηβος, δημιούργησε το συγκρότημα loubok. Στη συνέχεια υπήρξε μέλος του μουσικού συγκροτήματος "Πελόμα Μποκιού" από το 1969 έως το 1972. Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων των μελών του: Νίκος ΔαΠΕρης, Νίκος ΛΟγοθέτης, Τάκης ΜΑρινάκης, Βλάσης ΜΠΟνάτσος, Γιάννης ΚΙΟΥρκτσόγλου.

Βλάσσης Μπονάτσος

Το συγκρότημα γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε», το οποίο έγραψε ο Γιάννης Κιουρκτσόγλου και το οποίο ηχογραφήθηκε στην πρώτη του εκτέλεση από τους Πελόμα Μποκιού με τη φωνή του Νίκου Δαπέρη. Το ίδιο τραγούδι ηχογράφησε, 25 χρόνια αργότερα, ο Βλάσσης Μπονάτσος όταν συνεργάστηκε με τους Goin' Through.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 πρωταγωνίστησε στη θεατρική παράσταση "Εβίτα" με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη παίζοντας το ρόλο του Τσε Γκεβάρα. Επίσης έπαιξε μαζί της και την περίοδο 1983-1984 με την παράσταση «Βίκτωρ Βικτώρια». Είχαν σχέση σχεδόν έξι χρόνια (από τον Απρίλιο του 1982 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1987, σύμφωνα με τα περιοδικά της εποχής).

Βλάσσης Μπονάτσος

Παρουσίασε πολλά τηλεπαιχνίδια και τηλεοπτικές εκπομπές όπως Με το κλειδί στο χέρι, Κόντρες, Βλας Μπακ, Άλλα Κόλπα, Με φόρα και Πάμε για άλλα, όπου ήταν γνωστός για τις φάρσες που έκανε και τις ατάκες του όπως το «φύγε 'συ έλα 'σύ», «φοβερό», «τρομερό», «πάρα πολύ ωραίο», «καλά με συγχωρείς» και τη βραχνή χροιά της φωνής του. Ήταν πρωταγωνιστής της επιτυχημένης σειράς Οι Απαράδεκτοι (1991 - 1993) μαζί με τους Γιάννη Μπέζο, Δήμητρα Παπαδοπούλου (η οποία έγραψε το σενάριο) και Σπύρο Παπαδόπουλο. Συμπρωταγωνιστούσαν ο Βασίλης Χαλακατεβάκης και η Ρένια Λουιζίδου.

Βλάσσης Μπονάτσος

Ως σόλο τραγουδιστής έχει κυκλοφορήσει τραγούδια όπως «Μεταμορφώσεις», «Εμένα», «Μια Γυναίκα», «Γυναίκες» (soundtrack της σειράς "Στον Αστερισμό Της Γραβάτας"), «Η Ζωή Είναι Μια Τρύπα», «Βιάσου», «Λολίτα το Νυμφίδιο», «Ένας Άντρας Κλαίει Για σένα», «Πες I Love You», «Αγαπάω» και άλλα. Έχει κάνει ντουέτα με την Αλέξια στο «Είσαι Παιδί Μου Πειρασμός», τον Κώστα Τουρνά στο «Έλα Ήλιε Μου» και τον Γιώργο Μαρίνο στο «Ροκ».

Επίσης έχει κάνει διασκευές τραγουδιών όπως «Το Χειροκρότημα» (πρώτη εκτέλεση Άλκηστις Πρωτοψάλτη), «Ο Γουίλι, ο μαύρος θερμαστής» (πρώτη εκτέλεση Βασίλης Παπακωνσταντίνου), «Αν Σ'αρνηθώ Αγάπη Μου» (πρώτη εκτέλεση Κώστας Χατζής), «Λαός και Κολωνάκι» (πρώτη εκτέλεση Μανώλης Χιώτης, Μαίρη Λίντα) και «There Is No One Like Me» (soundtrack της σειράς Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη, τίτλος πρωτότυπου «Non Esiste L'Amore» του Αντριάνο Τσελεντάνο).

Βλάσσης Μπονάτσος

Το 1996 παντρεύτηκε με τη Μάρθα Κουτουμάνου (1968), κόρη της Ελληνίδας ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη. Μαζί της απέκτησε μία κόρη, τη Ζένια.

Απεβίωσε σε ηλικία 54 ετών, στις 14 Οκτωβρίου 2004. Έπασχε από κληρονομικό αγγειοοίδημα. Σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, ο θάνατός του οφείλεται σε αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα.

Βλάσσης Μπονάτσος

Κηδεύτηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, το οποίο προκάλεσε αρνητικά σχόλια καθώς απουσίαζαν οι λόγοι για την απόδοση τέτοιας τιμής από την Πολιτεία.

Βλάσσης Μπονάτσος

 Βλάσσης Μπονάτσος

Ειδήσεις σήμερα:

Αλ Κάιντα: Παγκόσμια επίθεση στο Ισραήλ και στους υποστηρικτές του

Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός νταλίκας (εικόνες)

Γάζα: εγκατέλειψαν τα σπίτια τους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τατόι: Δύο σοβαρά τραυματίες από το ατύχημα με διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος12:27Η Χαμάς παρέδωσε κατάλογο με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους για τη συμφωνία ανταλλαγής12:13ΑΑΔΕ: Οι "πρωταθλήτριες" περιοχές στη φοροδιαφυγή11:44Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο με εγκλωβισμό οδηγού (εικόνες)11:29Ο Δημήτρης Κυριαζίδης επανεντάσσεται στην ΚΟ της ΝΔ11:15Βασίλης Μπισμπίκης: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων για το τροχαίο στη Φιλοθέη (βίντεο)11:01Έκρηξη σε κέντρο διασκέδασης στη Μιχαλακοπούλου – Εντοπίστηκε εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος10:47Πάπας Λέων - Χουριέτ: “Κλείδωσε” η επίσκεψη του ποντίφικα στην Τουρκία10:33Γερμανία: Σε κρίσιμη κατάσταση η δήμαρχος που βρέθηκε μαχαιρωμένη – Υπό κράτηση ο 15χρονος υιοθετημένος γιος της10:20Τετάρτη 8 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας 10:06Τροχαίο στην Κατερίνη με τραυματίες: Ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ09:52Καστοριά: Συνελήφθη 45χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος09:38"Πρόσωπο με Πρόσωπο" με τον Νίκο Χατζηνικολάου: Πρεμιέρα απόψε στις 24:0009:24Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινάει η διάθεση του – Ποιοι δικαιούνται επίδομα09:10Δήμας: 80 νέοι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας ενισχύουν την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας 08:57Βρεφονηπιακοί σταθμοί – Μιχαηλίδου: Εντός 10ημέρου ανοίγει η πλατφόρμα08:43Χανιά: Κλειστό για τρίτη μέρα το φαράγγι της Σαμαριάς08:30Μόσχα: Αναχαιτίστηκαν 210 ουκρανικά drones σε μια από τις μαζικότερες επιθέσεις του Κιέβου08:16Ταϊλάνδη: Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις 08:02Λαμία: Πτώση σοβάδων σε πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο της πόλης 07:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο