LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2019 17:15

Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης: κατήγγειλα τους διεφθαρμένους και βρέθηκα μπλεγμένος

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η απολογία του λιμενάρχη, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα με τις μίζες.

ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Της Πωλίνας Κολοκοτρώνη

Από κατήγορος, βρέθηκε κατηγορούμενος… ισχυρίζεται ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης, που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα με τις μίζες στο λιμάνι της πόλης. Στην απολογία που έδωσε στην ανακρίτρια, υποστήριξε με δική του πρωτοβουλία έφτασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς η υπόθεση, μετά την ανώνυμη καταγγελία.

«Κατήγγειλα τους διεφθαρμένους και αντί να με καλέσουν να καταθέσω με έθεσαν υπό παρακολούθηση. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αμέσως μετά τη διαβίβαση της καταγγελίας, ζητώντας μάλιστα από τον Φεβρουάριο του 2009, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης την άρση του απορρήτου του τηλεφωνικού μου αριθμού, είναι οπωσδήποτε ύποπτο και δυστυχώς για μένα επιβεβαιώνει ότι η ως άνω Υπηρεσία κινήθηκε με σκοπιμότητα συνιστάμενη στο να διογκώσει την υπόθεση μέσω της εμπλοκής ενός υψηλόβαθμού δημοσίου υπαλλήλου», κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Ο λιμενάρχης, μάλιστα, υποστήριξε πως είχε διατάξει και ΕΔΕ, μετά τους ψίθυρους στο λιμάνι περί χρηματισμού των πλοηγών από ναυτικούς πράκτορες. Όσοι κλήθηκαν να καταθέσουν, αρνήθηκαν ότι πήραν ή έδωσαν χρήματα κι έτσι το πόρισμα της εξέτασης βγήκε απαλλακτικό.

«Όσο για το μαύρο χρήμα που κατηγορείται ότι προσπάθησε να ξεπλύνει, είπε πως  τα μόνα ποσά που είχε, ήταν η μισθοδοσία του στην τράπεζα και οι οικονομίες της μητέρας του, στο …σεντούκι», δήλωσε ο δικηγόρος του λιμενάρχη, Αλέξης Κούγιας.

«Φέρομαι ότι νομιμοποίησα τα χρηματικά δώρα που δήθεν εισέπραξα με την αγορά ακινήτων. Αγόρασα μια γκαρσονιέρα 28 τ.μ στην Καλαμαριά έναντι τιμήματος 37.000 ευρώ, με χρήματα από τις αποδοχές μου οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 1.800 ευρώ το μήνα και συγκεκριμένα το ποσό κατεβλήθη ως εξής: 2.000 ευρώ με μεταφορά από λογαριασμό που διατηρώ σε τράπεζα, το οποίο προήλθε από προθεσμιακή κατάθεση 18.500 ευρώ και 6.000 ευρώ που είχε κατατεθεί στον κοινό λογαριασμό με τη μητέρα μου, λόγω επιστροφής αναδρομικών που είχαν παρακρατηθεί από τον μισθό μου. Τα υπόλοιπα 17.000 ευρώ είναι χρήματα που τόσο εγώ όσο και η μητέρα μου αποταμιεύσαμε και τα τηρούσαμε εκτός τραπέζης, λόγω φόβου για κατάρρευση τραπεζικού συστήματος και περικοπής των τραπεζικών καταθέσεων», υποστήριξε ο λιμενάρχης στην απολογία του.

Ο λιμενάρχης, οι έξι πλοηγοί και οι πλοιοκτήτες με τους υπαλλήλους των εταιριών που κατηγορούνται για την κομπίνα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, όταν η υπόθεση φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιράν: Η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα απαντήσει σε τυχόν επίθεση11:36Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε κάνουν "πρεμιέρα" και έως πότε θα ισχύουν11:22Φωτιά σε μονοκατοικία στην Κοζάνη – Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ένας ηλικιωμένος (βίντεο)11:07Μητσοτάκης: Η πρώτη κυριακάτικη ανασκόπηση για το 202610:53Βενεζουέλα: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα10:39Σεισμός στη Σαντορίνη10:26Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια10:11Ρωσία: Μία νεκρή και τρεις τραυματίες από ουκρανική επίθεση με drones στην Βορονέζ09:57Στις φλόγες το Ιράν: Στους δρόμους ο στρατός για την καταστολή των διαδηλώσεων - Έτοιμες να βοηθήσουν οι ΗΠΑ09:43Σε συναγερμό το Ισραήλ για ενδεχόμενη αμερικανική παρέμβαση στο Ιράν09:29Νίκαια: Συνελήφθη 37χρονος για κατοχή κοκαΐνης09:14Ρέθυμνο: Αυτοκίνητο με δύο επιβάτες έπεσε στο γκρεμό 08:59Φωτιά σε χώρο επιχείρησης στο Κορωπί - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής08:45Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Ιανουαρίου08:30Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:15Βέροια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο σπίτι της23:59Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης23:36Τραμπ: Το Ιράν λαχταρά την ελευθερία - Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν23:22Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)23:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο