LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 11 Οκτωβρίου 2019 17:08 | Ανανέωση: 11 Οκτωβρίου 2019 16:51

Καταγγελία σοκ: 10χρονο παιδί επιχείρησε να πνίξει τη θεία του σε νοσοκομείο

Τι λέει η διοίκηση του Νοσοκομείου για το περιστατικό. Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που βρίσκονται σε νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή.

Νοσοκομείο Παίδων - Αγία Σοφία

Ένα θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένα δεκάχρονο παιδί το οποίο και στο παρελθόν έχει επιδείξει ιδιαίτερη συμπεριφορά, κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν «διεγερτικό» και «Βωμοχολούσε, έβριζε, έφτυνε και φώναζε».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, το παιδάκι επιτέθηκε σε μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού και χτύπησε ανελέητα τη θεία του που το επισκέφθηκε τις απογευματινές ώρες και πίεζε με τα χέρια του τον λαιμό της.

Πάντως σε επικοινωνία του ΑΝΤ1 με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, το γεγονός δεν είχε τόσο μεγάλη έκταση και πρόκειται για ένα παιδί που είναι αυτιστικό εξ ου και η συμπεριφορά του πολλές φορές αποκλίνει χωρίς να ευθύνεται το ίδιο.

Δείτε την καταγγελία

Παίδων Αγίας Σοφίας - εγκαταλελειμμένα παιδιά

ΠΟΕΔΗΝ: τραγική η κατάσταση με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά

Στο θέμα της φιλοξενίας με εισαγγελική εντολή εγκαταλελειμμένων παιδιών στα παιδιατρικά Νοσοκομεία, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα υγείας, αναφέρεται για άλλη μια φορά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή επεισόδια από εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

«Δημιουργείται μείζον ζήτημα στη λειτουργία των παιδιατρικών Νοσοκομείων. Η κατάσταση πολλές φορές είναι ανεξέλεγκτη από επεισόδια που δημιουργούν τα παιδιά χωρίς φυσικά να φταίνε», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειώνει ότι παρατηρείται «αύξηση των εγκαταλελειμμένων παιδιών στα Νοσοκομεία» τα οποία είναι «εντελώς ακατάλληλα και θα έπρεπε να βρεθούν ειδικοί χώροι φιλοξενίας των παιδιών από το υπουργείο Εργασίας».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, σήμερα βρίσκονται 60 παιδιά εγκαταλελειμμένα στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή και εάν, όπως αναφέρει δεν δοθεί λύση θα οργανώσει κινητοποιήσεις.

«Την ώρα που γεμίζουν τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με εγκαταλελειμμένα παιδιά και δεν υπάρχουν χώροι φιλοξενίας κλείνουν μία Προνοιακή Μονάδα της Γλυφάδας, που φιλοξενεί 52 ηλικιωμένους. Οι περισσότεροι φιλοξενούμενοι μεταφέρονται στην Προνοιακή Μονάδα Παίδων της Βούλας. Γιατί δεν αξιοποιείται η Μονάδα της Βούλας για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά των Παιδιατρικών Νοσοκομείων με την πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού;», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Σωματείου Εργαζομένων της Προνοιακής Μονάδας της Γλυφάδας που την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, και ώρα 7 πμ «θα δημιουργήσουν ανθρώπινη αλυσίδα στην είσοδο να εμποδίσουν τη διάλυση της».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο