LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 11 Οκτωβρίου 2019 14:23 | Ανανέωση: 11 Οκτωβρίου 2019 14:23

Επεισόδια στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Συγκρούσεις φοιτητών και μαθητών με διμοιρίες των ΜΑΤ. Χρήση χημικών έκαναν οι αστυνομικοί. Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Στους δρόμοι και οι φοιτητές στην Θεσσαλονίκη.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Σφροδρές συγκρούσεις μεταξύ μαθητών και φοιτητών και αστυνομικών των ΜΑΤ ξέσπασαν όταν η πορεία διαμαρτυρίας έφθασε έξω απο την Βουλή.

Ομάδες νεαρών προσπάθησαν να ανατρέψουν τις κλούβες των ΜΑΤ, με τις οποίες είχε σχηματιστεί φραγμός επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας.

Για να τους απωθήσουν και να εκτονώσουν την ένταση, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Η διαδήλωση διαλύθηκε, ενώ αυτή τη στιγμή μεγάλος αριθμός φοιτητών κατευθύνεται προς το Πολυτεχνείο. Η κυκλοφορία στους δρομους του κέντρου της Αθήνας αποκαθίσταται σταδιακά.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται «ενάντια στις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας για το νόμο πλαίσιο ως προς τις διαγραφές φοιτητών στα ν+2, τα συμβούλια ιδρύματος-Αυτονόμηση των ιδρυμάτων, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την μείωση εισαχθέντων, τον ορισμό της βάσης του 10 και την σύμπλευση των πανεπιστημίων με την αγορά», όπως τονίζουν.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Στους δρόμους και οι φοιτητές στην Θεσσαλονίκη

 Να μην προχωρήσει η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που αφορά στη θέσπιση ενός νέου νόμου-πλαισίου για τα ανώτατα ιδρύματα, να επανέλθει η ρύθμιση για το ακαδημαϊκό άσυλο στο καθεστώς προ των ψηφισθέντων -τον περασμένο Αύγουστο- αλλαγών στη σχετική διάταξη (Άρθρο 64 - Νόμος 4623/2019), καθώς και να αποσυρθούν οι επιμέρους διατάξεις για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, που περιλαμβάνονται στα νομοσχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Υγείας, ζητούν φοιτητικοί σύλλογοι Τμημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Σε εφαρμογή αποφάσεων συνελεύσεων των συλλόγων τους, φοιτητές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην Καμάρα και πραγματοποιούν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Η σημερινή κινητοποίηση έχει ξεκινήσει από Γενικές Συνελεύσεις και καταλήψεις συλλόγων. Αφορά στα μέτρα, τα οποία έχουν εξαγγελθεί και στον νέο νόμο πλαίσιο, που είναι "στα σκαριά". Αφορά και στο χθεσινό κατατεθέν νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει την εξίσωση δημόσιων – ιδιωτικών πτυχίων, αλλά και σε όλα τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και θα συνοψισθούν σε έναν νέο νόμο πλαίσιο μέχρι τον Νοέμβρη. Διαδηλώνουμε ενάντια στην κατάργηση του ασύλου και τις διαγραφές, στις αξιολογήσεις και στη διάλυση των πτυχίων μας, ενάντια στο νέο λύκειο και εξεταστικό κάτεργο για τη βάση του δέκα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του Συλλόγου Φιλολογίας, Σωτήρης Β.

«Σήμερα κάνουμε καταλήψεις και πορεία. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, στο υπουργείο αλλά και στις πρυτανείες, προκειμένου να βγάλουν καταδικαστικές αποφάσεις και να ακούσουν τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων», πρόσθεσε ο φοιτητής, διευκρινίζοντας πως στην κινητοποίηση με καταλήψεις και αποφάσεις Συλλόγων συμμετέχουν η Αρχιτεκτονική, το Ιστορικό- Αρχαιολογικό και το Φιλολογικό και στην πορεία το Γαλλικό, το Μουσικό, η Πληροφορική και η Ιατρική.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο