LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Οκτωβρίου 2019 07:45 | Ανανέωση: 11 Οκτωβρίου 2019 07:44

Συρία: “Απάντηση” από τους Κούρδους στο λουτρό αίματος από τους Τούρκους (εικόνες)

Χωρίς ουσιαστική αντίδραση το «σφυροκόπημα» της Τουρκίας στη Συρία. Παιδιά μεταξύ των θυμάτων και στις δύο πλευρές.

Συρία - επιθέσεις - Τουρκία -  τραυματίες - νεκροί

Κατάπαυση του πυρός θα ζητήσει ο Τραμπ άμεσα από την Τουρκία, είπε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία, μόλις λίγο προτού ο Ταγίπ Ερντογάν μεταβεί στην Ουάσιγκτον όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η τουρκική επιχείρηση στα βόρεια της Συρίας συνεχίζεται, με τα στρατεύματα να έχουν καταλάβει έντεκα παραμεθόρια χωριά, τα οποία κατοικούνται κυρίως από Κούρδους, αλλά και Άραβες.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, 277 Κούρδοι «τρομοκράτες» είναι νεκροί, ενώ σύμφωνα με τους Κούρδους του SDF, μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και οκτώ άμαχοι, μεταξύ των οποίων κι ένα αγόρι.

Συρία - επιθέσεις - Τουρκία -  τραυματίες - νεκροί

Συρία - επιθέσεις - Τουρκία -  τραυματίες - νεκροί

Συρία - επιθέσεις - Τουρκία -  τραυματίες - νεκροί

Στόχος της Τουρκίας είναι η δημιουργία ζώνης ασφαλείας 30χλμ στα ανατολικά του Ευφράτη και η διεθνής κοινότητα δε δείχνει να της βάζει εμπόδια. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν ελήφθη καμία απόφαση, ούτε εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν. Οι ευρωπαϊκές χώρες κράτησαν κοινή στάση, με τη Ρωσία να ασκεί βέτο, ζητώντας κοινή πολιτική και διευκολύνοντας στην ουσία τον Ερντογάν. Η Ελλάδα, ωστόσο, καταδίκασε τη μονομερή επιχείρηση στα εδάφη της Συρίας, σε κάθε τόνο.

Ήταν ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, άλλωστε που είχε δηλώσει ότι, «η επίθεση των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στη Συρία δεν έχει ξεπεράσει σε αυτό το στάδιο τις κόκκινες γραμμές που χάραξε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει απειλήσει την Άγκυρα ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με οικονομικές κυρώσεις αν χρησιμοποιήσει δυσανάλογη βία ή επιδείξει ‘απάνθρωπη’ συμπεριφορά».

Προηγουμένως ο Ερντογάν είχε εξαπολύσει τις γνωστές απειλές του, ότι θα «ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη σε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες», αν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις χαρακτηρίσουν «κατοχή» τη επιχείρηση «Πηγή ειρήνης» που διενεργεί στη Συρία.

Η επιχείρηση, πάντως, έχει ήδη προκαλέσει νέο προσφυγικό κύμα, με τους κατοίκους των κατειλημμένων από τον τουρκικό στρατό χωριών να φεύγουν μαζικά, όχι όμως προς την Τουρκία και κατ’επέκταση προς την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μόνο την πρώτη μέρα της επιχείρησης έφυγαν από τις εστίες τους 70.000 άνθρωποι, με τις πληροφορίες να τους θέλουν να κινούνται προς το παρόν στα ανατολικά, σε άλλα χωριά Κούρδων.

AP - Συρία - Τουρκική Εισβολή - πρόσφυγες

Θύματα και στην Τουρκία

Οι Κούρδοι όμως, δεν έχουν μείνει με «σταυρωμένα τα χέρια», αλλά απαντούν με βομβαρδισμούς σε τουρκικές περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα. Η πόλη Ακσάκαλε (Ackakale) βρέθηκε στο στόχαστρο, με όλμο να πλήττει κατοικημένη περιοχή προκαλώντας το θάνατο δύο ανθρώπων, ο ένας εκ των οποίων ήταν ένα μωρό εννέα μηνών και τον τραυματισμό ακόμα 70. Οι φωτογραφίες του δημοσιεύονται ως πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu.

Συρία - επιθέσεις - Τουρκία -  τραυματίες - νεκροί

Συνολικά 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της, ενώ τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν και ακόμα 24 άτομα τραυματίστηκαν στην επαρχία Μαρντίν.

Ο πρώτος νεκρός Τούρκος στρατιώτης

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας πρώτος τούρκος στρατιωτικός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών με την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ) στη Συρία, όπου η Άγκυρα εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση την Τετάρτη.

Ο στρατιωτικός «έπεσε μάρτυρας την 10η Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια μάχης εναντίον των τρομοκρατών της ΜΠΛ στη ζώνη της επιχείρησης ‘Πηγή Ειρήνης’», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

τούρκος στρατιωτικός - νεκρός - κουρδική πολιτοφυλακή

«Βοήθεια» στον ISIS;

Προειδοποιώντας ότι «η μάχη εναντίον του ΙSIS υπάρχει κίνδυνος να ξαναρχίσει», ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν ζήτησε να συγκληθεί «έκτακτη σύνοδος» των χωρών του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Περίπου 12.000 μαχητές του αυτοαπακαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, Σύροι, Ιρακινοί καθώς και 2.500 ως 3.000 αλλοδαποί από περίπου 54 χώρες, κρατούνται σε φυλακές των Κούρδων, σύμφωνα με έναν υπεύθυνο των ημιαυτόνομων κουρδικών αρχών, τον Άμπντελ Καρίμ Όμαρ. Οι κουρδικές αρχές ανέφεραν ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία έπληξε την Τετάρτη μια φυλακή όπου κρατούνταν ξένοι τζιχαντιστές του ΙΚ.

Η Άγκυρα με την επιχείρησή της «διακινδυνεύει να βοηθήσει το ΙΚ να ανοικοδομήσει το χαλιφάτο του», προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χθες Πέμπτη καλώντας την τουρκική κυβέρνηση να «τερματίσει το ταχύτερο δυνατόν» την επίθεσή της.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο