LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 10 Οκτωβρίου 2019 20:24

Αντικαπνιστικός νόμος: Διαφωνεί η ΠΟΑΣΥ με τον ρόλο του ελεγκτή για τους αστυνομικούς

Αντιδράσεις προκαλεί ο νέος αντικαπνιστικός νόμος. Τι είπε στην Βουλή ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ. Τι λένε οι εστιάτορες.

AP - Αντικαπνιστικός νόμος - κάπνισμα

Αντιδράσεις στην ΠΟΑΣΥ προκαλεί ο νέος αντικαπνιστικός νόμος με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γρηγόρη Γερακαράκος να αναφέρει ότι οι αστυνομικοί καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

«Εκεί που απέτυχαν όλοι οι επιφορτισμένοι φορείς, καλούνται οι Έλληνες αστυνομικοί να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά, χωρίς καμία εκπαίδευση και προετοιμασία, και να αντιπαρατίθενται με τρόπο εξουσιαστικό απέναντι στους συμπολίτες μας που καπνίζουν», είπε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Κάλεσε μάλιστα, την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να θέσει ως δέλεαρ το επιχείρημα ότι ένα ποσοστό από τα πρόστιμα που θα εισπραχθούν, θα πάει στην ΕΛΑΣ. «Κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό», υποστήριξε.

Στη συζήτηση όπου είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους οι εμπλεκόμενοι φορείς, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων, Γιώργος Καββαθάς χαρακτήρισε δυσβάστακτες τις κυρώσεις που προβλέπονται. «Μας ξενίζουν οι κυρώσεις στις επιχειρήσεις μας, πώς γίνεται από την στιγμή που είμαστε υποχρεωμένοι να μην έχουμε σταχτοδοχεία και να κάνουμε συστάσεις στους πελάτες που καπνίζουν, εάν εκείνοι επιμείνουν, να επικρέμαται στα κεφάλια μας η απειλή του προστίμου που ξεκινάει από 500 και φτάνει τα 10.000 ευρώ;», ήταν ένα από τα θέματα που έθιξε.

Να μην καταδιώκεται ο ατμός, όπως ο καπνός, ζήτησε ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προϊόντων Ατμίσματος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνιαΣήμερα 20:10 | Ειδήσεις

Την άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε στον Ευρωπαίο ομόλογό του ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι συνέπεια της δυτικής πολιτικής.

Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)Σήμερα 22:03 | Ειδήσεις

Η φωτιά προκάλεσε έντονη κινητοποίηση των αρχών, με τρεις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στο σημείο, επιχειρώντας να περιορίσουν τη φλόγα και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της σε γειτονικούς θαλάμους.

Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 19:46 | Ειδήσεις

Η παιδίατρος Όλγα Τζέτζη μίλησε στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου για το πώς με ψυχραιμία και πίστη έσωσε τη ζωή του τουρίστα

Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και ΦλωρεντίαΣήμερα 21:42 | Ειδήσεις

Στο μεταξύ, τόσο η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης όσο και η Καλαβρία αποφάσισαν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της αύξησης των περιστατικών που συνδέονται με τις συνέπειες του καύσωνα, ιδίως τις τελευταίες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γιατράκος22:51Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό ένα δίχρονο παιδί λόγω καύσωνα22:36Τένις - Wimbledon: Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο22:18Τραγωδία – Πάτρα: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα22:02Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία21:46Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"21:30Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε δασική πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο– Στάλθηκε μήνυμα από το 11221:15Μαρκόπουλο: Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων21:00Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνια 20:46Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο) 20:30Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05Τραγωδία στην Κατερίνη: Κατέληξε η 14χρονη που έπεσε από γέφυρα19:50Γερμανία: Διένυσε τη πιο ζεστή μέρα του χρόνου19:32Δήμος Μαρκοπούλου: Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμάτων19:14Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν 453 δενδρύλλια κάνναβης στον Λαγκαδά19:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο