LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Οκτωβρίου 2019 12:27

Novartis: “Να αποκαλυφθεί η αλήθεια” ζητά ο Λυκουρέντζος

Κατέθεσε ο πρώην Υπουργός Υγείας για την υπόθεση. Τι είπε για τα πολιτικά πρόσωπα.

Λυκουρέντζος Ανδρέας

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, ο οποίος ερευνά τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis, κατέθεσε σήμερα με την ιδιότητα του μάρτυρα ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του δεν αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα.

Μετά το πέρας της κατάθεσής του, ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε: «Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω για ποιο λόγο ενεπλάκη το όνομά μου σε αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση. Ούτε είχα ούτε διανοήθηκα ποτέ να έχω την οποιαδήποτε εμπλοκή σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη. Χρειάζεται να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες. Η υπόθεση αυτή έχει χαρακτηριστικά σκευωρίας και το μόνο τέλος που μπορεί να υπάρξει είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και ο καταλογισμός των ευθυνών».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν κατά την κατάθεσή του αναφέρθηκε σε κάποιο πρόσωπο, ο πρώην υπουργός, τόνισε: «Όχι, γιατί εγώ αναφέρομαι στην υπόθεση της Novartis για ένα "υποθέτω" που είπε ένας προστατευόμενος μάρτυρας. Αυτήν την πρακτική δεν πρόκειται να την ακολουθήσω για κανέναν Έλληνα πολίτη, δηλαδή, να ενοχοποιήσω κάποιον χωρίς να υπάρχουν στοιχεία. Ζητώ, λοιπόν, από τη σημερινή συσταθείσα προκαταρκτική επιτροπή να εκπληρώσει τα καθήκοντά της, να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση, όπως οφείλουν και οι κρατικοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης, εν αντιθέσει με την τακτική της προηγούμενης προκαταρκτικής επιτροπής, της οποίας οι βουλευτές της πλειοψηφίας παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους».

Σημειώνεται, ότι ο κ. Λυκουρέντζος είναι ένα από δέκα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα μετέχουν στην Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα ονόματα των βουλευτών του που θα μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ειδικότερα, στην Επιτροπή θα μετέχουν οι κ.κ. Δώρα Αυγέρη, Γιάννης Γκιόλας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρος Λάππας, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η Προανακριτική Επιτροπή θα συγκροτηθεί σε Σώμα τη Δευτέρα και την Τρίτη θα εκλέξει το Προεδρείο της. Θα απαρτίζεται συνολικά από 25 βουλευτές, 14 από τη ΝΔ, 7 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 2 από το ΚΙΝΑΛ κι από ένα τα υπόλοιπα κόμματα. Το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη δεν θα μετέχει. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση τοου προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους ΣπαρτιάτεςΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πόσα από τα 46 κόμματα δεν θα βρίσκονται στη λίστα των Ευρωεκλογών. 

Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)Σήμερα 18:31 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1, φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας, νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα που ο 39χρονος δολοφονησε άγρια την Κυριακή, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:0730ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμού16:54Ομόφυλα Ζευγάρια: Κόντρα Πλεύρη - Βελόπουλου για τους βουλευτές στις εκκλησίες16:40“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο16:27Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες16:16Βουλή: Άρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπουρχάν16:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο