LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Οκτωβρίου 2019 12:27

Novartis: “Να αποκαλυφθεί η αλήθεια” ζητά ο Λυκουρέντζος

Κατέθεσε ο πρώην Υπουργός Υγείας για την υπόθεση. Τι είπε για τα πολιτικά πρόσωπα.

Λυκουρέντζος Ανδρέας

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, ο οποίος ερευνά τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis, κατέθεσε σήμερα με την ιδιότητα του μάρτυρα ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του δεν αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα.

Μετά το πέρας της κατάθεσής του, ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε: «Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω για ποιο λόγο ενεπλάκη το όνομά μου σε αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση. Ούτε είχα ούτε διανοήθηκα ποτέ να έχω την οποιαδήποτε εμπλοκή σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη. Χρειάζεται να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες. Η υπόθεση αυτή έχει χαρακτηριστικά σκευωρίας και το μόνο τέλος που μπορεί να υπάρξει είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και ο καταλογισμός των ευθυνών».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν κατά την κατάθεσή του αναφέρθηκε σε κάποιο πρόσωπο, ο πρώην υπουργός, τόνισε: «Όχι, γιατί εγώ αναφέρομαι στην υπόθεση της Novartis για ένα "υποθέτω" που είπε ένας προστατευόμενος μάρτυρας. Αυτήν την πρακτική δεν πρόκειται να την ακολουθήσω για κανέναν Έλληνα πολίτη, δηλαδή, να ενοχοποιήσω κάποιον χωρίς να υπάρχουν στοιχεία. Ζητώ, λοιπόν, από τη σημερινή συσταθείσα προκαταρκτική επιτροπή να εκπληρώσει τα καθήκοντά της, να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση, όπως οφείλουν και οι κρατικοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης, εν αντιθέσει με την τακτική της προηγούμενης προκαταρκτικής επιτροπής, της οποίας οι βουλευτές της πλειοψηφίας παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους».

Σημειώνεται, ότι ο κ. Λυκουρέντζος είναι ένα από δέκα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα μετέχουν στην Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα ονόματα των βουλευτών του που θα μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ειδικότερα, στην Επιτροπή θα μετέχουν οι κ.κ. Δώρα Αυγέρη, Γιάννης Γκιόλας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρος Λάππας, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η Προανακριτική Επιτροπή θα συγκροτηθεί σε Σώμα τη Δευτέρα και την Τρίτη θα εκλέξει το Προεδρείο της. Θα απαρτίζεται συνολικά από 25 βουλευτές, 14 από τη ΝΔ, 7 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 2 από το ΚΙΝΑΛ κι από ένα τα υπόλοιπα κόμματα. Το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη δεν θα μετέχει. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λευκός Οίκος: Πέθανε η εθνοφρουρός που τραυματίστηκε από πυροβολισμούς07:10Πυρκαγιά στο Χονγκ Κονγκ: 94 νεκροί και 76 τραυματίες06:56Προϋπολογισμός 2026: Μετατίθεται κατά μία μέρα η συζήτηση και ψήφιση του06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:14Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε το γκολ των Ιταλών22:39“Cry to Heaven”: Η Adele κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη22:25Συμμορία στα Πατήσια: Παγίδευε θύματα μέσω ψεύτικου προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εκβίαζε22:11ΠΑΟΚ – Μπραν: Ψυχρολουσία λίγο πριν το φινάλε21:57Συλλογικές Συμβάσεις: Με επιφύλαξη έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους η επαναφορά του διαλόγου υπαλλήλων - εργοδοτών21:43Χονγκ Κονγκ: Σε τουλάχιστον 83 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πυρκαγιά σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών21:29Η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων21:15Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων21:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο