LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 10 Οκτωβρίου 2019 11:35

Επίτιμος διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας ο Παναγιώτης Γιαννάκης (εικόνες)

Τον παλαίμαχο παίκτη του μπάσκετ τίμησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε μια ιδιαίτερη τελετή.

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ

Με τον ανώτατο τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του ΤΕΦΑΑ της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας τιμήθηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο νέο Αμφιθέατρο της Σχολής του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα,  όπου μαζί με τον προπονητή και πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης, τιμήθηκε με τον ανώτατο τίτλο και η πρόεδρος του European College of Sport Science (ECSS, ) καθηγήτρια του πανεπιστημίου Birmingham Τζόαν Ντούντα (Joan Duda).

Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση και οι δύο με το έργο τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην προώθηση της φυσικής δραστηριότητας των νέων. Η προσφώνηση των τιμώμενων έγινε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή Ζήση Μαμούρη, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως "το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στα 30 χρόνια λειτουργίας του έχει ως στόχο την αρμονική του σύνδεση με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και την αριστεία σε όλα τα επίπεδα: στη διδασκαλία, την έρευνα και την συμβολή στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη".

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ

Αναφερόμενος στην Τζόαν Ντούντα, ο πρύτανης τόνισε: "η καθηγήτρια Ντούντα είναι μια από τις πιο αναφερόμενες βιβλιογραφικά ερευνήτριες στις αθλητικές επιστήμες, με πάνω από 300 άρθρα, κεφάλαια βιβλίων και δύο βιβλία δημοσιευμένα και περισσότερες από 32.000 παραπομπές". Είναι διεθνώς γνωστή, πρόσθεσε, "για την εξειδίκευσή της σχετικά με την παρακίνηση και τους παράγοντες που καθορίζουν την προσκόλληση και τη βέλτιστη ανθρώπινη λειτουργία σε χώρους φυσικής δραστηριότητας και γενικά σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την ανθρώπινη απόδοση, όπως ο αθλητισμός, η άσκηση και οι τέχνες".

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, συνέχισε ο πρύτανης κ. Μαμούρης, "είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει ο Ελληνικός αθλητισμός και η Ευρωπαϊκή καλαθοσφαίριση. Έχει κατακτήσει τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο σε επίπεδο συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων και έχει διακριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση έχει συμμετάσχει τόσο ως αθλητής και όσο και ως προπονητής. Είναι ο μόνος που έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ και ως αθλητής και ως επικεφαλής προπονητής".

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ

Για να καταλήξει τονίζοντας:

" Ως παίκτης όσο και ως προπονητής, τόσο με τις πράξεις όσο και με της δημόσιες τοποθετήσεις του, ο κ. Γιαννάκης έχει αναδείξει τις αξίες της μέγιστης προσπάθειας, συνεχούς βελτίωσης, συνεργασίας και συνοχής ομάδας ως προϋποθέσεις της αριστείας στον αθλητισμό αλλά και της δια βίου άθλησης για υγεία. Με το παράδειγμά του παρακίνησε εκατομμύρια νέα παιδιά να υιοθετήσουν την άθληση ως τρόπο ζωής".

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ

"Έχοντας το καπέλο του ακαδημαϊκού αλλά και του ανθρώπου του αθλητισμού μπορώ να καταλαβαίνω πόσο μπορεί να βοηθήσει η επιστήμη τον αθλητισμό", τόνισε ο Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, για να προσθέσει:

"Ο συνδυασμός εκπαίδευσης και έρευνας που υπάρχει στο πανεπιστήμιο είναι αυτός που το κρατάει συνεχώς ζωντανό και το εξελίσσει. Και όσο εξελίσσονται οι γνώσεις στον αθλητισμό, τόσο περισσότερα πράγματα μαθαίνουμε, τόσο περισσότερα πράγματα μπορούμε να συνδυάσουμε. Και το νέο, η καινοτομία, είναι πλέον στο να συνδυάζεις πράγματα, όχι να «σκάβεις» αποκλειστικά στο αντικείμενό σου".

Ο ίδιος ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του με μια ιστορία "για ένα από τα αθλητικά του είδωλα, τον Παναγιώτη Γιαννάκη", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Το θέμα της ομιλίας του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν «προσήλωση στο στόχο», όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως "όταν ήταν νεαρός προσπαθούσε να έχει συγκέντρωση σε αυτό που αγαπούσε". "Το πρώτο στοιχείο, που πρέπει πραγματικά κάποιος να έχει, για να αποκτήσει συγκέντρωση στο στόχο, να αγαπάει αυτό που κάνει", επισήμανε ο κ. Γιαννάκης.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΚΚΕ: Πρωτιά – ντροπή για την Ελλάδα τα στοιχεία για τις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες του λαού17:56Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:41Βρυξέλλες – ΑΕΚ: Επεισόδια, χημικά και δεκάδες προσαγωγές οπαδών της “Ένωσης” (βίντεο)17:27Συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο 17:12Europa League: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και άλλες 22 ομάδες θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για τη League Phase16:58Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα κατακτήσει τη Γάζα ανεξάρτητα από το αν η Χαμάς αποδεχτεί τη συμφωνία για τους ομήρους16:45Φωτιά στην Θεσπρωτία16:31Συλλυπητήρια ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για τον αιφνίδιο θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου16:13Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Αρκαδία 15:56Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο, Παρασκευή - Σε επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα15:42Σε πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια 15:28Πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια: Επιχειρούν εναέρια μέσα15:14Νίκαια: Άγνωστοι έκλεψαν το άγαλμα "Η Γυναίκα του Λαού" του Γιάννη Παππά15:00ΑΔΕΔΥ: Για πότε προκηρύχθηκε 24ωρη απεργία στο Δημόσιο14:46Απόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε από ανακοπή ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ 14:31Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στη Τζια14:31Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων14:17Ανακοπή καρδιάς υπέστη ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος 14:04Ποινική δίωξη για ναρκωτικά και όπλα στους 6 Τούρκους13:50Πειραιάς: Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε γυναίκα από τη θάλασσα 13:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο