LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 09 Οκτωβρίου 2019 17:12 | Ανανέωση: 09 Οκτωβρίου 2019 17:04

Τρόμος από την φονική επίθεση στην Γερμανία (εικόνες)

Γερμανός νεοναζί ο δράστης. Μετέδιδε ζωντανά στο Facebook την επίθεση. Συγκλονιστικά βίντεο από την στιγμή των πυροβολισμών.

Δράστης - πυροβολισμοί Χάλε - Γερμανία - anon

Ο 27χρονος γερμανός νεοναζί Στέφαν Μπάλιετ είναι, σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, ο δράστης των δολοφονικών επιθέσεων στο Χάλε στην Γερμανία, οι οποίες άφησαν πίσω τους δύο νεκρούς και την γερμανική κοινωνία σε σοκ.

Ο Μπάλιετ, ο οποίος συνελήφθη λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις, μετέδιδε ζωντανά μέσω κάμερας δράσης στο Facebook την «αποστολή» του και δεν αφήνει περιθώρια για τα κίνητρά του. Μιλάει επανειλημμένα για «Εβραίους» και για «Kanaken» (έκφραση της αργκό, υποτιμητική αναφορά σε γερμανόφωνους με καταγωγή από την Τουρκία ή τις αραβικές χώρες). Ο νεαρός ακροδεξιός, σύμφωνα με πληροφορίες του Der Spiegel, δεν ήταν προηγουμένως γνωστός στις αρχές, ενώ έδρασε μόνος, γεγονός που επέτρεψε στην Αστυνομία μετά την σύλληψή του να σημάνει την λήξη της σύστασης για παραμονή σε εσωτερικούς χώρους. Τα ξενοφοβικά και αντισημιτικά κίνητρα του 27χρονου επιβεβαίωσε αργότερα και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

Στο βίντεο που μεταδιδόταν ζωντανά φαίνεται καθαρά ο δράστης, ο οποίος ήταν ντυμένος στρατιωτικά και με πλήρη εξάρτυση, να πυροβολεί εν ψυχρώ πισόπλατα μια περαστική γυναίκα κοντά στο εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης και αφού προηγουμένως είχε επιχειρήσει να εισβάλει στην παρακείμενη Συναγωγή, όπου περίπου 50 πιστοί γιόρταζαν την ημέρα του Γιομ Κιπούρ, την σημαντικότερη εβραϊκή γιορτή του έτους. «Ζωντανή κάλυψη» επιφύλαξε ο γερμανός ακροδεξιός και στην δεύτερη επίθεσή του, σε τουρκικό ταχυφαγείο, όπου σκότωσε και πάλι εν ψυχρώ έναν από τους πελάτες.

Δράστης - πυροβολισμοί Χάλε - Γερμανία - anon

Οι αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τον δράστη και η ταχύτητα των κινήσεών του τις οδήγησε αρχικά στην υποψία ότι επρόκειτο για περισσότερους από έναν. Τελικά συνέλαβαν τον Μπάλιετ τρεισήμισι ώρες μετά την πρώτη του επίθεση, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει μέσω του αυτοκινητοδρόμου Β91.

Τις έρευνες ανέλαβε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, ενδεικτικό της βαρύτητας που αποδίδεται στην υπόθεση.

Γερμανία - Χάλλε - πυροβολισμοί - δράστης

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση με τους πυροβολισμούς έξω απο συναγωγή στην πόλη Χάλε την ανατολικής Γερμανίας. Η Κυβέρνηση της χώρας, με δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, αναφέρουν ότι πρόκειται για αντισημιτικό χτύπημα, το οποίο στρέφεται, όπως ανέφεραν, κατά όλων των Γερμανών.

Στο μεταξύ, αξιωματούχος της τοπικής εβραϊκής κοινότητας δήλωσε πως οι δράστες του περιστατικού με τους πυροβολισμούς στη Χάλε επιχείρησαν να εισδύσουν σε μια συναγωγή όπου βρίσκονταν δεκάδες άνθρωποι, αλλά αποτράπηκαν από τα μέτρα ασφαλείας.

Τα μέτρα ασφαλείας στην είσοδο του χώρου λατρείας «επέτρεψαν να αποτραπεί η επίθεση» δήλωσε ο Μαξ Πιβορόζκι στο Spiegel, διευκρινίζοντας πως «70 έως 80 άτομα» βρίσκονταν στο εσωτερικό για τον εορτασμό του Γιομ Κιπούρ.

Πρώτα μια γυναίκα έπεσε νεκρή απο τα πυρά ενός άνδρα, κι αμέσως μετά ακόμη ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του, απο την επίθεση έξω απο την συναγωγή, όπου ένας άνδρας άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με πυροβόλο όπλο.

Οι δράστες αποβιβάστηκαν απο αυτοκίνητο και να άνοιξαν πυρ με πυροβόλο όπλο κατά των ανυποψίαστων πολιτών. Η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ ο παρακείμενος σιδηριοδρομικός σταθμός τέθηκε εκτός λειτουργίας για λόγους ασφαλείας. 

Η επίθεση σημειώθηκε ανήμερα του Γιομ Κιπούρ, της πιο ιερής ημέρας του χρόνου στον ιουδαϊσμό.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus, λίγη ώρα μετά απο το περιστατικό στην Χάλε, σημειώθηκαν πυροβολισμοί και σε γειτονική πόλη, στην Λανσμπεργκ (σημ: απέχει 15 χλμ), ο Δήμαρχος της οποίας ανέφερε ότι κάποιος άγνωστος άνδρας κατέλαβε ένα ΙΧ αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε..

Χάλλε - Γερμανία - πυροβολισμοί - δράστης - νεκρός

Χάλλε - Γερμανία - πυροβολισμοί - δράστης - νεκρός

Χάλε - Γερμανία - πυροβολισμοί

Χάλλε - Γερμανία - πυροβολισμοί - δράστης - νεκρός

Χάλλε - Γερμανία - δράστης - πυροβολεί

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο