LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 09 Οκτωβρίου 2019 06:43 | Ανανέωση: 09 Οκτωβρίου 2019 07:07

Ισημερινός: Διαδηλώσεις και απόλυτο χάος (εικόνες)

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Κίτο. Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στους δρόμους. Για προσπάθεια πραξικοπήματος κάνει λόγο ο Μορένο.

AP - Εκουαδόρ - διαδηλώσεις

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο έδωσε εντολή στις αρχές της λατινοαμερικάνικης χώρας χθες Τρίτη να επιβάλλουν απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές όπου βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια και δημόσιοι θεσμοί και εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας, με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε την έκτη συνεχόμενη ημέρα των μαζικών κινητοποιήσεων εναντίον των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει στο πλαίσιο της δανειακής συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που σημαδεύονται από βίαια επεισόδια.

Σύμφωνα με το διάταγμα, θα απαγορευτεί η πρόσβαση στις περιοχές αυτές από τις 8:00 ως τις 17:00, ενώ η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει κηρυχθεί συνεχίζει να τελεί σε ισχύ.

AP - Εκουαδόρ - διαδηλώσεις

Το Κίτο βρισκόταν χθες σε κατάσταση πολιορκίας, με χιλιάδες διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους είναι αυτόχθονες, να παραμένουν στους δρόμους και πολλούς να καταλαμβάνουν για λίγο το αυστηρά φρουρούμενο κτίριο της εθνοσυνέλευσης, που ήταν άδειο εκείνη την ώρα, πριν απωθηθούν από την αστυνομία, που έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Τις διαδηλώσεις των τελευταίων έξι ημερών πυροδότησαν η κατάργηση της επιδότησης των καυσίμων και άλλα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει ο Μορένο. Οι αντίπαλοι της κυβέρνησης, ανάμεσά τους τουλάχιστον 10.000 αυτόχθονες που έκαναν πορεία ως την πρωτεύουσα, σχεδίαζαν να κάνουν πορεία ως το κτίριο όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης.

AP - Εκουαδόρ - διαδηλώσεις

Ο Μορένο αποφάσισε να μεταφέρει προσωρινά την κυβέρνησή του στην πόλη Γουαγιακίλ, όπου συνεδρίασε το υπουργικό του συμβούλιο χθες. Διαδηλωτές συνέχιζαν να κρατούν αποκλεισμένους 84 δρόμους σε 21 επαρχίες, σύμφωνα με την εφημερίδα El Telegrafo, ενώ αναφέρθηκαν επεισόδια σε διάφορες περιοχές. Οι αρχές έκαναν λόγο για 570 συλλήψεις, αν και αρκετοί από τους συλληφθέντες έχουν στο μεταξύ αφεθεί ελεύθεροι.

AP - Εκουαδόρ - διαδηλώσεις

Ηγέτες των αυτοχθόνων στο μεταξύ διέψευσαν τα δημοσιεύματα κατά οποία μέλη οργανώσεών τους προχώρησαν σε λεηλασίες και η ομοσπονδία CONAIE, η οποία εκπροσωπεί πολλές φυλές, τόνισε πως δεν θα επιτρέψει ο αγώνας της εναντίον της πολιτικής του ΔΝΤ στον Ισημερινό να «ποινικοποιηθεί».

AP - Εκουαδόρ - διαδηλώσεις

Τη Δευτέρα ο Μορένο κατηγόρησε τον προκάτοχό του και άλλοτε πολιτικό του μέντορα Ραφαέλ Κορέα και τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ότι απεργάστηκαν και έθεσαν σε εφαρμογή σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας. Από το Βέλγιο όπου ζει, ο Κορέα με ένα βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter διέψευσε ότι σχεδιάζει «πραξικόπημα» και κατηγόρησε με τη σειρά του τον Μορένο ότι επιβάλλει «δικτατορία» και επιδίδεται σε «βάρβαρη καταστολή» όσων εναντιώνονται στην πολιτική του.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη – Πλακιάς: Νέα μηνυτήρια αναφορά για το “μπάζωμα”Σήμερα 21:57 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, κάνει λόγο για υπερτιμολγήσεις έργων και ζητά να ανασυρθεί από το αρχείο η μηνυτήρια αναφορά για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Αγοραστού.

Βαρδούσια Όρη: Το smartwatch του ενός ορειβάτη οδήγησε στον εντοπισμό τουςΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 μίλησε ένας φίλος των ορειβατών ο οποίος σχεδίαζε να πάει μαζί τους στα Βαρδούσια όμως τελευταία στιγμή δεν τα κατάφερε. 

Τρεις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Κρήτη – 209 μετανάστες συνολικά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε λιμάνιαΣήμερα 19:27 | Ειδήσεις

Στα λιμάνια του Κόκκινου Πύργου, της Γαύδου και των Καλών Λιμένων μεταφέρθηκαν οι συνολικά 209 αλλοδαποί.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Ποια θα πρέπει να είναι η στάση της ΕΕ απέναντι στην πρόταση Τραμπ για την ΓροιλανδίαΣήμερα 20:32 | Ειδήσεις

«Η ΕΕ θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί στενότερα με τις ΗΠΑ για να αποτρέψει τους στρατηγικούς αντιπάλους από το να αποκτήσουν επιρροή στην περιοχή».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βαρδούσια Όρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία ο κοινοτάρχης του Αθανάσιου Διάκου23:16Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο με την GlobiLED23:02Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία22:48Ηρακλής – Πανιώνιος: Εύκολη νίκη κόντρα στον ουραγό22:34Φθιώτιδα: Ουρές χιλιομέτρων σε εθνική οδό και παραδρόμους - "Γολγοθάς" η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)22:20Τέμπη – Πλακιάς: Νέα μηνυτήρια αναφορά για το “μπάζωμα”22:06Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή21:51Κολοσσός Ρόδου – Μύκονος: Σπουδαία νίκη για τους φιλοξενούμενους21:37Βαρδούσια: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Τον αναζητούσαν για να τον ενημερώσουν τον θάνατο του παππού του ενώ ήταν νεκρός21:23ΑΕΚ – Άρης: Η “Ένωση” πήρε το ντέρμπι21:09Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Ποια θα πρέπει να είναι η στάση της ΕΕ απέναντι στην πρόταση Τραμπ για την Γροιλανδία20:55ANT1 Sports: Η Μπαρτσελόνα εξετάζει την περίπτωση του Κουλιεράκη20:41Βαρδούσια Όρη: Το smartwatch του ενός ορειβάτη οδήγησε στον εντοπισμό τους 20:27Ισχυρός σεισμός συγκλόνισε την Ταϊβάν20:13Αθήνα: Οδηγός επιχείρησε να βγάλει όπλο σε έλεγχο της Αστυνομίας19:59Πάτρα: Έκλεισε από το αγροτικό μπλόκο η Περιμετρική Οδός19:45Τρεις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Κρήτη – 209 μετανάστες συνολικά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε λιμάνια19:30Ηράκλειο: Σφαίρα από πυροβολισμούς σε γλέντι κατέληξε μέσα σε σπίτι 19:15Εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη - Τραυματίστηκε σοβαρά εργαζόμενος μετά από πτώση19:00Ιουλία Καλλιμάνη στον ΑΝΤ1: Με ενοχλεί πάρα πολύ όταν κάποιος με προσβάλλει και η δράση φέρνει αντίδραση18:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο