LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Οκτωβρίου 2019 22:51

Βουλή: “Ναι” στην Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

Σε υψηλούς τόνους με προσωπικές επιθέσεις και αποχωρήσεις διεξήχθη η συζήτηση στην Βουλή.

Βουλή - Παπαγγελόπουλος - Novartis

Τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αποφάσισε η Βουλή. Την πρόταση στήριξε και το ΚΙΝΑΛ, ενώ αποχώρησαν από την ψηφοφορία ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25, για διαφορετικούς ωστόσο, λόγους το κάθε κόμμα.

Στη μυστική ψηφοφορία, με κάλπη, 172 βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ 84 καταψήφισαν. Στην κάλπη βρέθηκαν 4 άκυρα ψηφοδέλτια και ένα λευκό.

Απουσίαζαν  ο Γιάννης Αντωνιάδης από τη ΝΔ λόγω απουσίας στο εξωτερικό. Απόντες ήταν ο Νίκος Φίλης και ο Νεκτάριος Σαντορινιός από τον ΣΥΡΙΖΑ για λόγους υγείας, αλλά και ο Γιώργος Κατρούγκαλος και η Θεοδώρα Τζάκρη που βρίσκονται στο εξωτερικό. Οι κ.κ. Φίλης, Κατρούγκαλος και Τζάκρη με επιστολή πρόθεσης ψήφου, η οποία δεν υπολογίζεται, έκαναν γνωστό πως εάν ήταν παρόντες θα καταψήφιζαν την πρόταση της ΝΔ.

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει να παραπέμψει -για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου- έναν πρώην Υπουργό σε ειδικό δικαστήριο, όχι γιατί έχει κάποια ένδειξη σκανδάλου, αλλά γιατί είχε το «θράσος» να αναδείξει το σκάνδαλο της Novartis. Ο τέως πρωθυπουργός εγκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «πολιτική δειλία» καθώς επέλεξε να απουσιάζει από την διαδικασία στην Βουλή.

«Βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες εδώ και πολύ καιρό. Επειδή είμαι θεσμικός άνθρωπος δεν έχω απαντήσει μέχρι τώρα δημόσια, σήμερα όμως θα αποδείξω τις συκοφαντίες και τους συκοφάντες», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην αρχή της ομιλίας του από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής. «Σήμερα θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενος. Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω τους πρωτεργάτες της εγκληματικής ομάδας που θέλει να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και τόνισε πως θα αποδείξει ότι η δίωξη του για σκευωρία στην υπόθεση Novartis είναι γελοία, και θα αποκαλύψει τις αθέατες πλευρές αυτής της επιχείρησης.

Από τη βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την συγκρότηση Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση Νοvartis, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Κίνημα Αλλαγής υπερψηφίζει την πρόταση που κατέθεσε η κυβερνητική πλειοψηφία για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και οι υπεύθυνοι όσο βαθιά και υψηλά βρίσκονται.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ότι επαναφέρει την ατζέντα της σκανδαλολογίας και της τεχνητής αντιπαράθεσης για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα θέματα της επικαιρότητας, άσκησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στην ομιλία του, στη συζήτηση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έκανε γνωστό ότι οι βουλευτές του θα απέχουν από την ψηφοφορία, καθώς δεν θέλουν να νομιμοποιήσουν τη διαδικασία.

To MεΡΑ25 αποχώρησε από την συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής και δεν θα μετέχει ούτε στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή που θα συσταθεί για να ερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην υπόθεση Novartis, όπως προανήγγειλε ο γραμματέας του κόμματος, Γιάννης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ότι με την σύσταση τέτοιων επιτροπών στις οποίες «βουλευτές δικάζουν βουλευτές», το κοινοβούλιο μετατρέπεται σε ένα άθλιο υποκατάστατο της εισαγγελικής αρχής, κάτι που αποτελεί θεσμική εκτροπή.

Από την διαδικασία στην Βουλή αποχώρησε και η Ελληνική Λύση. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος επικαλούμενος και πάλι την «δειλία της Νέας Δημοκρατίας» για την οποία είχε μιλήσει και στην αρχική του παρέμβαση, αναφερόμενος στη μη παραπομπή και του Αλέξη Τσίπρα.

Σφοδρή σύγκρουση Πολάκη - Γεωργιάδη

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του Άδωνη Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη επιφύλαξε το φινάλε της συζήτησης. Η αφορμή δόθηκε από τον κ. Πολάκη, ο οποίος επανέλαβε παλαιότερες καταγγελίες για την τιμολόγηση φαρμάκων από τον κ. Γεωργιάδη για να προσθέσει: «Μη λέτε πολλά ότι μπήκαν στο αρχείο. Στο αρχείο μπήκε και η υπόθεση του Τσοχατζόπουλου και μετά βρέθηκε στην φυλακή. Θα έρθει και τρίτος γύρος». «Για όλα αυτά που είπατε κάνατε εξεταστική που κράτησε δύο χρόνια. Τι αποδείξατε; Δεν θέλω να πω εδώ τι ακριβώς αποδείξατε. Όμως, είστε η μόνη κοινοβουλευτική ομάδα που ντράπηκε να φέρει το πόρισμά της στην Ολομέλεια για συζήτηση», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει: «Εγώ ως πολιτικός δέχομαι να ψάχνονται οι πολιτικοί. Εμένα με έψαξε και η εισαγγελέας διαφθοράς επί δύο χρόνια. Βλέπετε καμία δίωξη; Μας είπατε βέβαια ότι και η αθώωση από την δικαιοσύνη δεν φθάνει. Θέλουμε και στάμπα από τον Πολάκη».

Ο κ. Γεωργιάδης , μάλιστα, προειδοποίησε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι ενδεχομένως να βρεθεί και ο ίδιος μπλεγμένος με την σκευωρία Novartis. Ο κ. Πολάκης ζήτησε και πάλι τον λόγο, λέγοντας προς το προεδρείο «τον λόγο τώρα. Μου είπε ότι τον βλέπω και τρέμω. Εγώ αυτόν, έλεος. Ακούστε κ. Γεωργιάδη το ότι έγιναν δύο φορές εκλογές το 2015 δεν σημαίνει ότι εσείς δεν υπογράψατε απόφαση για το Λουσέντις που το τιμολόγησε προς τα πάνω. Αυτό σημαίνει σπατάλη για το δημόσιο. Σημαίνει έξτρα δαπάνη. Εσύ Γεωργιάδη έκανες από μακριά χειρονομίες του στιλ «τώρα ήρθε η σειρά μου γιατί άλλαξαν τα πράγματα». Τέτοιους ακροδεξιούς σαν και σένα, τους τρώμε πέντε για πρωινό». «Είναι εντυπωσιακό ότι μετά από 4,5 χρόνια στο Υγείας και μετά τόσες έρευνες εναντίον μου και αφού έχει αναφέρει το Λουσέντις 70 φορές, δεν λέει να καταλάβει ο Πολάκης ότι το φάρμακο τιμολογήθηκε αφού είχα φύγει από το υπουργείο», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης με τον κ. Πολάκη να ωρύεται ότι είναι «ψεύτης».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο