LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 08 Οκτωβρίου 2019 17:24

Κόκκαλης: η μάχη για την κλιματική κρίση θα κερδηθεί ή θα χαθεί στις πόλεις

Ομιλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο, «Η βιώσιμη αστική ανάπτυξη, απέναντι στην κλιματική κρίση».

Πέτρος Κόκκαλης - κλιματική κρίση - εκδήλωση - Βρυξέλλες

 «Η μάχη για την κλιματική κρίση θα κερδηθεί ή θα χαθεί στις πόλεις» δήλωσε ο Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και εκπρόσωπος της κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, στη συνάντηση που είχε την Τρίτη, με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημάρχους, αντιδημάρχους και γενικούς γραμματείς που συμμετείχαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων.

Ο Πέτρος Κόκκαλης, εστίασε την ομιλία του με τίτλο: «Η βιώσιμη αστική ανάπτυξη, απέναντι στην κλιματική κρίση», στο ρόλο που μπορούν να αναπτύξουν οι ελληνικές πόλεις υιοθετώντας τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, ως μία πλατφόρμα πολιτικής για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας, την κοινωνική συνοχή και τον μετασχηματισμό τους σε εστίες πράσινης, έξυπνης και δίκαιης ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο κ. Κόκκαλης, «παράλληλα αξιοποιώντας την προηγούμενη εμπειρία του ως Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Πειραιά, όπου εξασφάλισε τη συμμετοχή του Δήμου σε περίπου 20 ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα με προϋπολογισμό περί τα 7,5 εκ ευρώ, παρουσίασε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν στην διάθεσή τους οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης σε περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υπογράμμισε προς τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, την αναγκαιότητα εκπόνησης στρατηγικής βιώσιμης αστικής ανάπτυξης για τις πόλεις τους με στόχο να καθορίσουν  τις οικονομικές, περιβαλλοντικές, κλιματικές, κοινωνικές και δημογραφικές προκλήσεις των πόλεων τους και να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για να ανταποκριθούν σε αυτές».

Πέτρος Κόκκαλης - κλιματική κρίση - εκδήλωση - Βρυξέλλες

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων είναι μια τετραήμερη εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, κατά την οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Είναι επίσης μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας ως προς την ανάπτυξη της πολιτικής της ΕΕ για τη συνοχή, χάρη στην οποία οι φορείς λήψης αποφάσεων ευαισθητοποιούνται σχετικά με τη σημασία των περιφερειών και των δήμων στη χάραξη πολιτικών της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δημόσια εκδήλωση τέτοιου είδους.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία Byron: "Βούλιαξαν" από τη λάσπη πολλές περιοχές στη Λακωνία (βίντεο)Σήμερα 13:57 | Ειδήσεις

Σε "κόκκινο συναγερμό" η Λακωνία εξαιτίας της κακοκαιρίας Byron.

Αγρότες – μπλόκα: Έκλεισε το τελωνείο του ΠρομαχώναΣήμερα 13:38 | Ειδήσεις

Παρά το κλείσιμο, εξακολουθεί να επιτρέπεται η διέλευση σε Ι.Χ., λεωφορεία και ασθενοφόρα.

H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έτρεξε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τη Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (εικόνες)Σήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Τη δάδα τής την παρέδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Olympian στην ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, Στέφανος Χανδακάς.

“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώραςΣήμερα 06:49 | Ειδήσεις

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία Byron -Ήχησε το 112 στην Πιερία14:23Κακοκαιρία Byron: "Βούλιαξαν" από τη λάσπη πολλές περιοχές στη Λακωνία (βίντεο)14:13Καρυστιανού για αγρότες: Η κυβέρνηση προσφέρει ψίχουλα, η αντιπολίτευση παχιά λόγια14:03Αγρότες – μπλόκα: Έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα13:53Ζάκυνθος: Πλημμυρισμένοι δρόμοι από την κακοκαιρία13:43Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε στους διοργανωτές του "Μιλάνο-Κορτίνα 2026"13:33H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έτρεξε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τη Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (εικόνες)13:23“Κακοκαιρία BYRON”: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή13:13Η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και άλλες 53 κορυφαίες προσωπικότητες Ιnspirational Mentors JA Greece 2026 σε μαθητικές "start-up"13:06Μάνη - Κακοκαιρία: Ενεργοποιήθηκε το 11213:00Θεσσαλονίκη: Παραμένουν τα αγροτικά μπλόκα σε δρόμους και τελωνεία12:46Τόπο στα νιάτα δίνει ο Δήμος Αλίμου12:32Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κίνα12:18Φλώρινα: Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης και μπλόκο στο τελωνείο Νίκης από αγρότες της περιοχής12:04Ίλιον: 89χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη σε παιδική χαρά11:49Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας 11:36Χρίστος Δήμας: Η Πατρών–Πύργου σε κυκλοφορία - Μια νέα σελίδα για τη Δυτική Ελλάδα11:22Αγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα11:08Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό με 48χρονο επιδειξία μέσα σε αστικό λεωφορείο10:55Πούτιν: Δεν αποδεχόμαστε ορισμένα σημεία της ειρηνευτικής πρότασης των ΗΠΑ10:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο