LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 08 Οκτωβρίου 2019 12:43

“Εδώ Βρυξέλλες”...

Η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη, μεταδίδει χρήσιμες ειδήσεις και τον “παλμό της ημέρας” από την… καρδιά της ΕΕ.

Εδω Βρυξέλλες

Η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη, μεταδίδει ό,τι συμβαίνει στο κέντρο των εξελίξεων, την “καρδιά” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα όσα αφορούν την χώρα και την καθημερινότητα μας, σε όλο το φάσμα της επικαιρότητας: από την πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις, την οικονομία και τις μεγάλες αλλαγές, μέχρι τα προγράμματα επιδοτήσεων, τις καθοριστικές δικαστικές αποφάσεις και τις Κοινοτικές Οδηγίες, την προστασία των δικαιωμάτων, τον Πολιτισμό και όσα αφορούν την Τεχνολογία και την προστασία των πολιτών της “κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας”.

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο

Οι υπουργοί εσωτερικών της ΕΕ συνεδριάζουν σήμερα στο Λουξεμβούργο με επίκεντρο το μεταναστευτικό ζήτημα, μετά τη συνάντηση ορισμένων εξ’ αυτών στις 23 Σεπτεμβρίου στη Μάλτα, όπου υπήρξε μια προσωρινή συμφωνία για αυτόματη κατανομή των μεταναστών που διασώζονται στην κεντρική Μεσόγειο.

«Η πρόταση που παρουσίασαν η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Μάλτα βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο επίτροπος μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσερχόμενος στο Συμβούλιο. «Τα κράτη-μέλη πρέπει να δείξουν σήμερα υπευθυνότητα και αλληλεγγύη και να σκεφτούν αυτήν την πρωτοβουλία. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι - με λύσεις ad-hoc, θα πρέπει να βρούμε μόνιμους μηχανισμούς. Στη Μάλτα προτείναμε την εφαρμογή ενός προσωρινού μηχανισμού για τουλάχιστον 6 μήνες. Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να τη λάβουν υπόψη τους και να δείξουν αλληλεγγύη.», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος.  Επίσης, στο Συμβούλιο θα συζητηθεί και η κοινή πρωτοβουλία Ελλάδας- Κύπρου- Βουλγαρίας για την ενίσχυση της επιχειρησιακής και οικονομικής βοήθειας καθώς και η επιτάχυνση της διαδικασίας μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο.

Άλλα θέματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών στην ΕΕ είναι ο εξτρεμισμός και η τρομοκρατία, οι επιπτώσεις στην ασφάλεια των 5G κινητών δικτύων, και η τεχνητή νοημοσύνη.

Ακροάσεις Βεστάγκερ, Τίμερμανς και Ντομπρόβσκις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι τρεις Εκτελεστικοί Αντιπρόεδροι της Κομισιόν, θα βρεθούν σήμερα ενώπιον των ευρωβουλευτών για να ενημερώσουν για το σχεδιασμό των χαρτοφυλακίων τους την επόμενη πενταετία.

Σήμερα το πρωί περνάει από ακρόαση ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο «οικονομία στην υπηρεσία των ανθρώπων». Στις αρμοδιότητες του Ντομπρόβσκις περιλαμβάνεται η οικονομία, η νομισματική και χρηματοπιστωτική πολιτική, η απασχόληση και ο προϋπολογισμός. Μεταξύ των πιο επειγόντων θεμάτων που θα κληθεί να απαντήσει είναι αυτά που σχεδιάζει να κάνει η Επιτροπή σχετικά με τα κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία, και συγκεκριμένα το σχέδιο Libra του Facebook και πώς θέλει να καθορίσει την άμυνα της ΕΕ από τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το απόγευμα, είναι προγραμματισμένη η ακρόαση του Φρανς Τίμερμανς, που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, με τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία» και της Μάργκρετ Βεστάγκερ με το χαρτοφυλάκιο «Μια Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή» που περιέχει τους τομείς της εσωτερικής αγοράς, ψηφιακής οικονομίας, βιομηχανίας, έρευνας και ενέργειας.

Ακρόαση του Ζοζέφ Μπορέλ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Κατά τη χθεσινή ακρόασή του στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, ο  υποψήφιος Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέφ Μπορέλ, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Ο κ. Μπορέλ αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της διεθνούς παρουσίας της Ένωσης και την ανάληψη περισσότερων κοινών δράσεων, τόνισε ότι προτεραιότητα για την Ε.Ε. θα αποτελέσουν τα Βαλκάνια και τα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε. καθώς και η Λιβύη και η περιοχή του Σαχέλ. Ο κ. Μπορέλ επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της Ουκρανίας ως ανάχωμα στον ρωσικό επεκτατισμό ενώ πρόσθεσε πως η πρώτη του επίσκεψη θα είναι στο Κόσοβο.

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 17ης και 18ης Οκτωβρίου

Στο πλαίσιο συντονισμού των χωρών της ΕΕ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 17 και 18 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα επισκεφθεί σήμερα το Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με την Καγκελάριο Μέρκελ. Αύριο ο Ντ. Τουσκ θα επισκεφθεί την Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αναμένεται να συνομιλήσει τηλεφωνικώς και με πολλούς ακόμα ευρωπαίους ηγέτες.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, ενώ έχει προγραμματισμένη επίσημη συνάντηση με τη διάδοχό του Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία θα παραβρεθεί στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα.

Η ΕΕ αντιτίθεται σε ενδεχόμενη επίθεση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα ευρωπαϊκή διπλωματίας, Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, κληθείσα να σχολιάσει μια ενδεχόμενη επίθεση της Τουρκίας στη βορειανατολική Συρία δήλωσε ότι η ΕΕ αντιτίθεται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς  "οποιαδήποτε επανάληψη των εχθροπραξιών θα επιδεινώσει τα βάσανα του συριακού λαού, θα προκαλέσει μετακινήσεις πληθυσμών και θα υπονομεύσει τις πολιτικές προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση της σύγκρουσης αυτής".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξάρχεια: αστυνομική επιχείρηση τα ξημερώματαΣήμερα 06:39 | Ειδήσεις

Αιφνιδιαστικά κι ενώ επικρατούσε ηρεμία, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία εισαγγελέα, εμφανίστηκαν στα Εξάρχεια.

Κατερίνη: έρευνες για την τραγωδία με τη 17χρονη και τη μητέρα τηςΣήμερα 07:37 | Ειδήσεις

Τροχαίο δυστύχημα ή αυτοκτονία; Το σενάριο που βάζει στο τραπέζι η γιαγιά της 17χρονης. Συντετριμμένος ο πατέρας της. Τι έγραψε στο Facebook.

Τον σκότωσε στο ξύλο γιατί πίστευε ότι έχει σχέση με τη γυναίκα τουΣήμερα 08:20 | Ειδήσεις

Τραγική κατάληξη είχε ο καυγάς μεταξύ δυο ανδρών. Συνελήφθη και η γυναίκα που αποτέλεσε την «πέτρα του σκανδάλου».

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ (εικόνες)Σήμερα 08:43 | Ειδήσεις

Άγνωστος «γάζωσε» μέλη οικογένειας και φίλους τους, που είχαν συγκεντρωθεί σε αυλή σπιτιού για να παρακολουθήσουν αγώνα αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άνοιξε το σπίτι που νοίκιαζε και βρήκε οπλοστάσιο!11:47Ελένη Χατζίδου: Πλέον δε μου λείπει τίποτα (βίντεο)11:34Σώθηκε το χέρι του νεαρού που κόπηκε σε μηχανή κιμά αλλά...11:21Ιράν: κατηγορίες στις ΗΠΑ για στήριξη των διαδηλωτών (εικόνες)11:09Τσίπρας για την πορεία του Πολυτεχνείου: οι πολίτες έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό10:57“Άγριες Μέλισσες”: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο (βίντεο)10:44Viral: ο ορισμός του “έκανε την πάπια” (βίντεο)10:31Μπογδάνος – Αλεξιάδης - Κατρίνης στον ΑΝΤ1 για το Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια (βίντεο)10:18Βενετία: πλημμύρισε για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα (βίντεο)10:06Αντετοκούνμπο σε Τσιτσιπά: Συνέχισε, μη σταματάς09:54Στον Πειραιά εκατοντάδες μετανάστες από τα νησιά09:41Νέο μακελειό στις ΗΠΑ (εικόνες)09:29Λαζαρίδης – Βέτας διασταυρώνουν τα “ξίφη” τους στον ΑΝΤ1 (βίντεο)09:16Νεκρός οδηγός που έπεσε σε μπάρες09:05Τον σκότωσε στο ξύλο γιατί πίστευε ότι έχει σχέση με τη γυναίκα του08:53Πολυτεχνείο: Ο απολογισμός των συλλήψεων08:40Τι λέει στον ΑΝΤ1 ο δημοσιογράφος που καταγγέλλει επίθεση από τα ΜΑΤ (βίντεο)08:28Τριπλή πρωινή επίθεση του Ρουβίκωνα08:15Οι Πολωνοί εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά τη Βρετανία08:03Κατερίνη: έρευνες για την τραγωδία με τη 17χρονη και τη μητέρα της07:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο