LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 08 Οκτωβρίου 2019 12:36

Αλλαγές με καταργήσεις δρομολογίων στον ΟΑΣΑ

Έρχονται αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων. Ποιες γραμμές ενοποιούνται, ποιες καταργούνται.

Λεωφορεία

Αλλαγές έρχονται στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ, με καταργήσεις, τροποποιήσεις, συνενώσεις, αλλά και διαχωρισμός των λεωφορειακών γραμμών της Αττικής.

Στόχος των κινήσεων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας, σύμφωνα με το Έθνος, είναι η μετατροπή ακόμα περισσότερων γραμμών λεωφορείων σε τροφοδοτικές των μέσων σταθερής τροχιάς, ώστε να μειωθεί το μήκος των διαδρομών και τα λειτουργικά κόστη.

Η αναστολή της λειτουργίας αφορά έξι λεωφορειακές γραμμές και η μείωση του κόστους του συγκοινωνιακού έργου, φαίνεται να εξυπηρετεί τις σημαντικές ελλείψεις στα λεωφορεία και το προσωπικό, ιδίως στη λειτουργία των οδικών μέσων (λεωφορεία και τρόλεϊ), αφού έχει παρατηρηθεί ότι στις γραμμές μεγάλου μήκους συχνά θυσιάζονται αρκετά δρομολόγια λόγω των ελλείψεων.

Την ίδια στιγμή η διοχέτευση περισσότερων επιβατών στα μέσα σταθερής τροχιάς τη στιγμή που οι χρονοαποστάσεις έχουν αυξηθεί, αναμένεται να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση σε συγκεκριμένους δημοφιλείς σταθμούς ειδικά τις ώρες αιχμής.

Στις αποφάσεις του ΟΑΣΑ επισημαίνεται πως οι αλλαγές στηρίζουν τον συγκοινωνιακό σχεδιασμό του Οργανισμού «ο οποίος έλαβε υπόψη του τα λειτουργικά στοιχεία των γραμμών που τροποποιούνται (διαδρομή, δρομολόγια, οχήματα, επιβατική κίνηση κ.λπ.), τους διαθέσιμους πόρους της ΟΣΥ Α.Ε. (οδηγοί και οχήματα), καθώς και την ανάγκη βέλτιστης αξιοποίησης αυτών».

Με τις νέες αλλαγές, σε κάποιες περιπτώσεις λεωφορεία γραμμών που έφταναν έως το κέντρο από τα νότια προάστια θα τερματίζουν πλέον στο σταθμό του μετρό Συγγρού ΦΙΞ και δε θα προσεγγίζουν το κέντρο, με τους επιβάτες να μετεπιβιβάζονται είτε στο μετρό είτε σε άλλες γραμμές που διατηρούνται.

Λεωφορεία

Πρόκειται για τις πρώτες αλλαγές που θα γίνουν στο συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας, καθώς θα ακολουθήσει σειρά άλλων, οι οποίες θα προκύψουν από το νέο Γενικό Σχέδιο Μεταφορών Αττικής, το οποίο εκπονείται ήδη με στόχο να είναι έτοιμο έως τον Φεβρουάριο του 2020 δεδομένου ότι έχει να επικαιροποιηθεί από το 2009 χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των αλλαγών που υπαγόρευε και το ισχύον κατά τη διάρκεια των μνημονιακών ετών.

Καταργήσεις, ενοποιήσεις και διαχωρισμοί

Αναλυτικά οι πρώτες αλλαγές, οι οποίες αναμένεται να ισχύσουν από την επόμενη εβδομάδα και αφορούν τόσο σε ορισμένες γραμμές κορμού όσο και στη γραμμή express από τον Πειραιά, είναι:

Αναστολή λειτουργίας λεωφορειακής γραμμής Γ16 (Πλατεία Κουμουνδούρος - Ασπρόπυργος), η οποία θα συνδυαστεί με τροποποίηση της διαδρομής και πύκνωση των δρομολογίων της γραμμής 866 (Ασπρόπυργος - Σταθμός Αγία Μαρίνα) στο δήμο Χαϊδαρίου. Συνιστάται στους επιβάτες που δε θα εξυπηρετούνται πια η μετεπιβίβαση στη γραμμή Α15 ή στη γραμμή μετρό 3. Στόχος της αλλαγής, όπως επισημαίνεται, είναι μεταξύ άλλων η ανάγκη ταχύτερης σύνδεσης των κατοίκων του δήμου Ασπροπύργου με το σταθμό Αγία Μαρίνα. Το μήκος της γραμμής 866 θα είναι 32,2 χιλιόμετρα.

Αναστολή λειτουργίας της γραμμής 713 (Άνω Λιόσια Πανόραμα - Σταθμός Προαστιακού Άνω Λιοσίων) και επέκταση της γραμμής Β12 (Μάρνη - Άνω Λιόσια) στο δήμο Φυλής. Η λεωφορειακή γραμμή θα μετονομαστεί σε Β12 (Μάρνη - Άνω Λιόσια Πανόραμα) και θα έχει μήκος 30,5 χιλιομέτρων.

Αναστολή λειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής 100 (Πλατεία Κουμουνδούρος - Κολωνάκι - Αγορά). Επρόκειτο για μια γραμμή του κέντρου, η οποία εξυπηρετούνταν με μικρά λεωφορεία και πλέον το επιβατικό της κοινό θα διοχετευτεί στις γραμμές του μετρό και σε άλλες γραμμές τρόλεϊ και λεωφορείων.

Αναστολή λειτουργίας της κυκλικής λεωφορειακής γραμμής 165 (Τερψιθέα - Αργυρούπολη - Σύνταγμα). Οι επιβάτες εκτιμάται ότι μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις άλλες γραμμές αλλά και από τη δημοτική Συγκοινωνία του δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού.

Αναστολή λειτουργίας κυκλικής λεωφορειακής γραμμής 155 (σταθμός Άγιος Δημήτριος - Ελληνικό).

Αναστολή λειτουργίας της γρήγορης λεωφορειακής γραμμής Χ80 (Πειραιάς - Ακρόπολη - Σύνταγμα express).

Ενοποίηση των γραμμών  409 (Παπάγος-Σταθμός Εθνικής Άμυνας-Σταθμός Κατεχάκη) και 413 (Παπάγος-Σταθμός Κατεχάκη-Σταθμός Εθνική Άμυνα) σε μία. Η συνενωμένη γραμμή θα είναι η 409 (Παπάγος - Σταθμός Εθνική Άμυνα) με μήκος 12,34 χιλιόμετρα.

Διαχωρισμός της γραμμής 054 (Περισσός - Ακαδημία - Μεταμόρφωση) σε δύο νέες: την 054 (Περισσός - Λαμπρινής - Πολυτεχνείο) και την 211 (Μεταμόρφωση - Ακαδημία). Όπως επισημαίνεται από τον ΟΑΣΑ ο διαχωρισμός γίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων των περιοχών Νέας Ιωνίας, Γαλατσίου, Βύρωνα και Υμηττού, ενώ η κάλυψη στο τμήμα του κέντρου που καταργείται θα γίνει μέσω του δικτύου των τρόλεϊ και του μετρό. Το συνολικό μήκος της γραμμής 211 θα είναι 9,6 χιλιόμετρα και της 054 5,8 χιλιόμετρα.

Διαχωρισμός της λεωφορειακής γραμμής 732 (Άγιος Φανούριος - Ακαδημία - Ζωοδόχος Πηγή) σε δύο γραμμές, την 732 (Άγιος Φανούριος - Χαλκοκονδύλη) με μήκος 12,5 χιλιομέτρων και την 214 (Ζωοδόχος Πηγή - Ακαδημία) με μήκος 11,5 χιλιομέτρων. Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων των περιοχών Ιλίου, Περιστερίου, Βύρωνα και Καισαριανής.

Ενίσχυση δρομολογίων της γραμμής Β12 (Μάρνη - Άνω Λιόσια).

Τροποποίηση της διαδρομής της κυκλικής γραμμής 711 (Ζωφριά Αττική), η οποία θα μετονομαστεί σε 711 (Ζωφριά - Σταθμός Προαστιακού Άνω Λιοσίων) με συνολικό μήκος 8 χιλιομέτρων.

Τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής Γ10 (Ανάκασα - Άγιοι Ανάργυρος - Πλατεία Βάθη), η οποία μετονομάζεται σε 720 (Ανάκασα - Άγιοι Ανάργυρος - Σταθμός Κάτω Πατήσια) με μήκος διαδρομής 12,2 χιλιόμετρα.

Τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής Β2 (Ακαδημία - Άγιος Κοσμάς μέσω παραλιακής), η οποία μετατρέπεται σε κυκλική και μετονομάζεται σε Άγιος Κοσμάς - Σταθμός Συγγρού ΦΙΞ με το μήκος της γραμμής της να μειώνεται κατά 4,2 χιλιόμετρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΤΑΙΠΕΔ: Υπάρχουν εκκρεμότητες για Ελληνικό και Εγνατία Οδό19:17Reuters: πωλητήριο βάζει η κυβέρνηση σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ταμεία19:04Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία18:52Προειδοποιητικές βολές στην οριογραμμή Ελλάδας - Τουρκίας18:41ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη18:28Τσίπρας: ανέτοιμη η κυβέρνηση στο προσφυγικό18:17Επέστρεψε στην Λαμία ο δικηγόρος που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη18:04Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στα ελληνικά νησιά 17:50Ερντογάν: το “άδειασμα” στον Τραμπ για τους S-400 και το “καρφί” για την Ελλάδα17:37Ο καιρός για τους αγρότες17:25“The 2Night Show” με… αποκαλύψεις και εκπλήξεις την Πέμπτη (εικόνες)17:18Αυτό είναι το νέο εμπορικό σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα17:05Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών για υπερπλεόνασμα16:54Έφυγαν μόνοι τους οι πρόσφυγες από την Μονή Πορετσού (εικόνες)16:41Ποιο επενδυτικό σχήμα “μπήκε” στα Attica16:29ΔΟΔ: περισσότεροι από 1000 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν σε 10 χρόνια16:16Σοφία Αρβανίτη: Δεν βάζω “Χ” στον γάμο, αλλά είμαι “αλητάκι” στις σχέσεις μου (βίντεο)16:04Σε κρίσιμη κατάσταση 9χρονος μετά από επίθεση σκύλων15:51Στο Πολυτεχνείο μετανάστες από την κατάληψη στα Εξάρχεια 15:38ΗΣΑΠ: Αλλαγή στο ωράριο την Κυριακή15:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο