LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Οκτωβρίου 2019 08:20

Νέος αρχηγός στο Λιμενικό Σώμα

Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αντικατάσταση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχου Σταμάτιου Ράπτη. Ποιος παίρνει τη θέση του.

Θεόδωρος Κλιάρης

Στη θέση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, τοποθετείται ο μέχρι σήμερα Α΄ υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λ.Σ., Θεόδωρος Κλιάρης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Στέλιος Πέτσας.

Κατόπιν πρότασης του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αντικατάσταση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχου Λ.Σ., Σταμάτιου Ράπτη.

Το βιογραφικό του νέου αρχηγού του Λιμενικού Σώματος

Ο νέος αρχηγός Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Κλιάρης Θεόδωρος, γεννήθηκε στο Τρίκερι N. Μαγνησίας και έζησε τα μαθητικά του χρόνια στο Βόλο.

Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Κύμης. Έχει ταξιδέψει με ποντοπόρα πλοία ως τον βαθμό του Πλοιάρχου Γ΄ Τάξεως. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1986 και αποφοίτησε το 1987 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Έχει παρακολουθήσει σειρά μετεκπαιδεύσεων και σεμιναρίων σε θέματα Έρευνας και Διάσωσης - Επιθεώρησης Πλοίων - Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος - Διεθνή Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης (ISM CODE) κ.τ.λ.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ως Διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο, Κεντρικός Λιμενάρχης Βόλου, ως Διευθυντής στο Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Συνόρων, Ναυτιλιακός Ακόλουθος στην Έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου στο ΝΤΕΡΜΠΑΝ της Νοτίου Αφρικής, Λιμενάρχης Κατακόλου καθώς και επί σειρά ετών στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ως Αξιωματικός Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (Α.Α.Ν) και Αρχηγός Επιφυλακής (Α.Ε).

Επίσης υπηρέτησε ως Διευθυντής στο Επιτελικό Γραφείο του Υπουργού, σε Διευθύνσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, στη Διεύθυνση Επιθεώρησης Πλοίων καθώς και ως Κυβερνήτης στο Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ. 040.

Στις 19-03-2015 προήχθη στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. και ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. με έδρα τον Πειραιά. Στις 18-03-2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. και ανέλαβε καθήκοντα Α΄ Υπαρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις. Μιλάει Αγγλικά και είναι πατέρας ενός αγοριού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λήμνος: Δικυκλιστής έπεσε σε γκρεμό 16:40Μύκονος – Κολοσσός Ρόδου: Οι φιλοξενούμενοι πήραν την νίκη16:20Αγνοείται ομάδα ορειβατών στον Ταΰγετο -Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού16:00Ιράν: Αξιωματούχος δήλωσε ότι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τις διαδηλώσεις είναι τουλάχιστον 5.00015:45Αυστραλία: Έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση καρχαρία15:30Γαλλία-ΗΠΑ-Γροιλανδία: Η Γαλλία προτίθεται να ζητήσει την υιοθέτηση οικονομικών αντίμετρων της ΕΕ μετά τις δασμολογικές απειλές των ΗΠΑ 15:20Ολυμπιακός: Ο Μαριάνι θα «σφυρίξει» στο κρίσιμο ματς με την Λεβερκούζεν15:00Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 23 Ιανουαρίου14:4043χρονος "πέταξε" με 153 χλμ./ώρα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης14:20Θεσσαλονίκη: 35χρονος "καβάλησε"το ταξί παράνομα και συνελήφθη 14:00Berlinale 2026: Αυλαία με το “No Good Men” της Σαχρμπανού Σαντάτ13:40Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 λόγχες της Ελληνιστικής εποχής σε σπίτι 44χρονου13:20ΗΠΑ-Τουρκία-Αίγυπτος: Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα13:00ΗΠΑ - Μινεσότα: Δικαστής περιόρισε τις εξουσίες της αστυνομίας μετανάστευσης12:40Eurovision: Ανακοινώθηκε η πρώτη περιοδεία στην ιστορία του θεσμού (βίντεο)12:26Μαχαίρωμα τη νύχτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης12:12Πρέβεζα: Γυναίκα οδηγούσε μεθυσμένη - Συνελήφθη από την τροχαία11:56Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις ατόμων για τροχονομικές παραβάσεις11:42Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Σήμερα ο μεγάλος τελικός11:28Αγαπηδάκη: Το ούζο και το τσίπουρο δεν θεραπεύουν την γρίπη11:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο