LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Οκτωβρίου 2019 18:08

Δίκη Χρυσής Αυγής: ένας ηλίθιος δολοφόνησε τον Φύσσα, είπε ο Γερμενής

Απολογήθηκαν Αλεξόπουλος και Γερμενής για την κατηγορίας της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης... 

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με τις απολογίες των Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Γιώργου Γερμενή ξεκίνησε η δικάσιμος στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Η απολογία του Γερμενή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας κύλησε σε υψηλούς τόνους καθώς ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής αντιδρούσε στις ερωτήσεις της Έδρας και απευθυνόμενος στο Δικαστήριο έλεγε, μεταξύ άλλων, «έχετε να με ρωτήσετε κάτι για τις κατηγορίες; Αυτά να απαντήσω». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Πρόεδρος του Δικαστηρίου να του επισημάνει «δεν θα θέσετε εσείς τους όρους των ερωτήσεων του δικαστηρίου», ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας του, του είπε: «Δεν είναι αυτός τρόπος που απευθύνεστε στο δικαστήριο. Είναι η δεύτερη φορά που κάνω μία επισήμανση».

Ειδικότερα, ο πρώην βουλευτής, έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη» και υποστήριξε πως το παραπεμπτικό βούλευμα αποτελεί ένα «μύθο» προκειμένου να διαλύσει η Νέα Δημοκρατία τη Χρυσή Αυγή με εντολή Σαμαρά.

 «Είμαστε εδώ επειδή ήμασταν βουλευτές. Εδώ πέρα διώκονται μόνο όσοι ήταν βουλευτές» ανέφερε ο κατηγορούμενος ο οποίος αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές του 2019 ωστόσο δε θέλησε να εξηγήσει τους λόγους στην απολογία του, αρκούμενος να αναφερθεί απλά σε προσωπικό ζήτημα, ενώ δεν απέκλεισε τη συμμετοχή του σε νέο πολιτικό φορέα.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εντύπωση πάντως προκάλεσαν και τα όσα είπε ο πρώην βουλευτής για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, κάνοντας λόγο για έναν «ηλίθιο» ο οποίος έκανε αυτό «που δεν έπρεπε» και έστειλε το κόμμα στα κάτεργα.

Πρόεδρος: Το ξέρατε ότι αυτός ο «ηλίθιος», όπως λέτε, και ορισμένοι από την «παρέα» του ήταν σε τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής; Θα επηρέαζε τη συνέχεια σας στο κόμμα;

Κατηγορούμενος: Θα γινόμουν έξω φρενών και θα έψαχνα τι γινόταν. Στη φυλακή ρωτούσα αλλά δεν έβγαζα άκρη. Εδώ κατηγορούμαστε για εγκληματική οργάνωση και υπάρχει μία δολοφονία αυτού του χριστιανού. Καμία άλλη δολοφονία.

Σχετικά με την πολιτική ευθύνη που αποδέχθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, υποστήριξε πως επρόκειτο για μια «ατυχή δήλωση που δημιούργησε αίσθηση». Όπως είπε, «ο αρχηγός θεώρησε ότι θα αναλάβει το πολιτικό κόστος μάλλον, το οποίο ήταν καταστροφικό και οδήγησε στις φυλακίσεις μας για μια δολοφονία που αλίμονο αν ήξερε κάποιος από εμάς κάτι..»

«Η Χρυσή Αυγή είχε ατζέντα εθνικοσοσιαλιστική»

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, από την πλευρά του, αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είπε ότι τότε ακουγόταν στη Χρυσή Αυγή ότι επρόκειτο για προβοκάτσια, αλλά επειδή εκείνος δεν ήξερε τι να πιστέψει, αποφάσισε να αποχωρήσει. Να σημειωθεί ότι ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή τον Μάρτιο του 2014, πολλούς μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και έχοντας λάβει τη δικογραφία. 

Όταν ρωτήθηκε για τις κατάρες εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, ο Χρ. Αλεξόπουλος είπε ότι και στην Εκκλησία διαβάζονται οι Χρυσοί Ψαλμοί του Δαβίδ, οι οποίοι είναι κατάρες προς άλλα έθνη, οπότε θεωρούσε ότι και ο ίδιος μπορούσε να το κάνει.

Επίσης, ανέφερε ότι έχει δεχθεί τηλεφωνικές απειλές αφότου αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή και εκτιμά ότι προέρχονταν από την τοπική οργάνωση της Χ.Α. στη Λάρισα, νομό στον οποίο εξελέγη βουλευτής.

Σε ερώτηση της έδρας για ομιλία του, στην οποία είχε πει ότι εκείνος ενδιαφέρεται μόνο για τους Έλληνες και τα Ελληνόπουλα  και «θάνατος και κακός ψόφος σε όλους τους άλλους», απάντησε: «Τι με ενδιαφέρουν εμένα τα παιδιά από το Πακιστάν; Δεν κάτσω να χολοσκάσω για τους άλλους, εκτός από τα Ελληνόπουλα». Συμπλήρωσε ότι δεν εννοούσε ότι θα τους σκοτώσει ο ίδιος, «αλλά είμαι εθνικιστής και μιλάω όπως κάθε γονιός για το παιδί του».

Ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή είχε κρυφή ατζέντα, όπως είχε πει κατά την απολογία του στους ανακριτές, και επανέλαβε ότι μπορεί κάποιοι, είτε σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας είτε σε επίπεδο υποστηρικτών, να είχαν ατζέντα εθνικοσοσιαλιστική.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο