LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Οκτωβρίου 2019 18:08

Δίκη Χρυσής Αυγής: ένας ηλίθιος δολοφόνησε τον Φύσσα, είπε ο Γερμενής

Απολογήθηκαν Αλεξόπουλος και Γερμενής για την κατηγορίας της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης... 

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με τις απολογίες των Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Γιώργου Γερμενή ξεκίνησε η δικάσιμος στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Η απολογία του Γερμενή ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας κύλησε σε υψηλούς τόνους καθώς ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής αντιδρούσε στις ερωτήσεις της Έδρας και απευθυνόμενος στο Δικαστήριο έλεγε, μεταξύ άλλων, «έχετε να με ρωτήσετε κάτι για τις κατηγορίες; Αυτά να απαντήσω». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Πρόεδρος του Δικαστηρίου να του επισημάνει «δεν θα θέσετε εσείς τους όρους των ερωτήσεων του δικαστηρίου», ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας του, του είπε: «Δεν είναι αυτός τρόπος που απευθύνεστε στο δικαστήριο. Είναι η δεύτερη φορά που κάνω μία επισήμανση».

Ειδικότερα, ο πρώην βουλευτής, έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη» και υποστήριξε πως το παραπεμπτικό βούλευμα αποτελεί ένα «μύθο» προκειμένου να διαλύσει η Νέα Δημοκρατία τη Χρυσή Αυγή με εντολή Σαμαρά.

 «Είμαστε εδώ επειδή ήμασταν βουλευτές. Εδώ πέρα διώκονται μόνο όσοι ήταν βουλευτές» ανέφερε ο κατηγορούμενος ο οποίος αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές του 2019 ωστόσο δε θέλησε να εξηγήσει τους λόγους στην απολογία του, αρκούμενος να αναφερθεί απλά σε προσωπικό ζήτημα, ενώ δεν απέκλεισε τη συμμετοχή του σε νέο πολιτικό φορέα.

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εντύπωση πάντως προκάλεσαν και τα όσα είπε ο πρώην βουλευτής για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, κάνοντας λόγο για έναν «ηλίθιο» ο οποίος έκανε αυτό «που δεν έπρεπε» και έστειλε το κόμμα στα κάτεργα.

Πρόεδρος: Το ξέρατε ότι αυτός ο «ηλίθιος», όπως λέτε, και ορισμένοι από την «παρέα» του ήταν σε τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής; Θα επηρέαζε τη συνέχεια σας στο κόμμα;

Κατηγορούμενος: Θα γινόμουν έξω φρενών και θα έψαχνα τι γινόταν. Στη φυλακή ρωτούσα αλλά δεν έβγαζα άκρη. Εδώ κατηγορούμαστε για εγκληματική οργάνωση και υπάρχει μία δολοφονία αυτού του χριστιανού. Καμία άλλη δολοφονία.

Σχετικά με την πολιτική ευθύνη που αποδέχθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, υποστήριξε πως επρόκειτο για μια «ατυχή δήλωση που δημιούργησε αίσθηση». Όπως είπε, «ο αρχηγός θεώρησε ότι θα αναλάβει το πολιτικό κόστος μάλλον, το οποίο ήταν καταστροφικό και οδήγησε στις φυλακίσεις μας για μια δολοφονία που αλίμονο αν ήξερε κάποιος από εμάς κάτι..»

«Η Χρυσή Αυγή είχε ατζέντα εθνικοσοσιαλιστική»

ΔΙΚΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, από την πλευρά του, αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είπε ότι τότε ακουγόταν στη Χρυσή Αυγή ότι επρόκειτο για προβοκάτσια, αλλά επειδή εκείνος δεν ήξερε τι να πιστέψει, αποφάσισε να αποχωρήσει. Να σημειωθεί ότι ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή τον Μάρτιο του 2014, πολλούς μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και έχοντας λάβει τη δικογραφία. 

Όταν ρωτήθηκε για τις κατάρες εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, ο Χρ. Αλεξόπουλος είπε ότι και στην Εκκλησία διαβάζονται οι Χρυσοί Ψαλμοί του Δαβίδ, οι οποίοι είναι κατάρες προς άλλα έθνη, οπότε θεωρούσε ότι και ο ίδιος μπορούσε να το κάνει.

Επίσης, ανέφερε ότι έχει δεχθεί τηλεφωνικές απειλές αφότου αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή και εκτιμά ότι προέρχονταν από την τοπική οργάνωση της Χ.Α. στη Λάρισα, νομό στον οποίο εξελέγη βουλευτής.

Σε ερώτηση της έδρας για ομιλία του, στην οποία είχε πει ότι εκείνος ενδιαφέρεται μόνο για τους Έλληνες και τα Ελληνόπουλα  και «θάνατος και κακός ψόφος σε όλους τους άλλους», απάντησε: «Τι με ενδιαφέρουν εμένα τα παιδιά από το Πακιστάν; Δεν κάτσω να χολοσκάσω για τους άλλους, εκτός από τα Ελληνόπουλα». Συμπλήρωσε ότι δεν εννοούσε ότι θα τους σκοτώσει ο ίδιος, «αλλά είμαι εθνικιστής και μιλάω όπως κάθε γονιός για το παιδί του».

Ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή είχε κρυφή ατζέντα, όπως είχε πει κατά την απολογία του στους ανακριτές, και επανέλαβε ότι μπορεί κάποιοι, είτε σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας είτε σε επίπεδο υποστηρικτών, να είχαν ατζέντα εθνικοσοσιαλιστική.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσειΧθες 20:50 | Ειδήσεις

 Οι πρώτες δηλώσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη μετά την ομόφωνη εκλογή του στην προεδρία του Eurogroup.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημαΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης συντάχθηκαν στην πρόταση ότι πρέπει να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τον μάρτυρα.

Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης που αποκλείει τη δολοφονίαΧθες 23:46 | Ειδήσεις

H οικογένεια του 39χρονου επιμένει στο σενάριο της δολοφονίας και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την ΕλλάδαΧθες 16:46 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατάφερε να επικρατήσει του Βέλγου υπουργού Οικονομικών Βίνσεν βαν Πέτεγκεμ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Προσπάθησε αλλά... κόλλησε στην ισοπαλία με την Βικτόρια Πλζεν00:02Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης που αποκλείει τη δολοφονία23:59Σύλλογοι Συγγενών Θανόντων και Πληγέντων Μάνδρας: Το "ευχαριστούμε" δεν σβήνει την πικρή αλήθεια23:45Παναθηναϊκός: Προσγειώθηκε άτσαλα στο Μιλάνο - Δεύτερη διαδοχική ήττα στην Ευρώπη23:39Φον ντερ Λάιεν- Κόστα: Συγχαρητήρια για την εκλογή Πιερρακάκη 23:25ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημα23:11Γερμανία: 16χρονος μαχαιρώθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά22:57Europa League - Παναθηναϊκός: Με 10 παίκτες στο 32' η Βικτόρια Πλζεν 22:43Κυρανάκης: Το τρένο θα φτάσει στην Πάτρα – Ανάπλαση με τραμ στην παραλία22:29Europa League: Ο Μύθου έσωσε το βαθμό, 3-3 ο ΠΑΟΚ στη Λουντογκόρετς22:15ΑΕΚ: Καυτή και στην Ευρώπη - Νίκησε την πρωτοπόρο του League Phase με ανατροπή 22:05Πύργος: Διπλή παράσυρση γυναικών από μηχανάκι διανομέα21:55Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου21:41Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1: H οργή των αγροτών είναι δικαιολογημένη21:27ANT1 Sports: Ο Παναθηναϊκός θέλει να κλειδώσει μια θέση στην οκτάδα απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν21:13Πιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσει20:59Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:45Φοινικούντα - Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Το σενάριο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας20:31Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ζήτησε τη σύλληψη του «Φραπέ» - Μου είπε ότι "θα μου στρίψει το λαρύγγι"20:17Η τεχνητή νοημοσύνη στην εξωσωματική γονιμοποίηση20:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο