LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Οκτωβρίου 2019 15:19

Κούγιας για Λιμενάρχη Θεσσαλονίκης: ήθελαν να μην γίνει αρχηγός του Λιμενικού

Λάβρος κατά της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ο ποινικολόγος, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση του αξιωματικού, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε "καρτέλ του λιμανιού".

Λιμάνι Θεσσαλονίκης - ΟΛΘ

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του μέχρι προ ημερών λιμενάρχη της Θεσσαλονίκης Ν.Κ, ο οποίος κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση μαζί με εφοπλιστές, ιδιοκτήτες ρυμουλκών και πλοηγούς και συνελήφθη ως δράστης κακουργηματικής εκβίασης και κακουργηματικής δωροληψίας.

Όπως αναφέρει το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια «η δικογραφία δημιουργήθηκε από το Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος της Βορείου Ελλάδος σε κρίσιμο χρονικό διάστημα, ολίγον προ των κρίσεων, οι οποίες πιθανολογούνται ότι θα γίνουν τις επόμενες ημέρες τόσο για τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, τον γνωστό κ. Ράπτη, τον μακροβιότερο αρχηγό λιμενικού σώματος, αυτόν που χωρίς καμία αιτία παρίστατο στην προανάκριση για το γνωστό ναυάγιο της Αίγινας, όσο και για άλλους ανωτάτους αξιωματικούς του λιμενικού σώματος.

Ο εντολέας μας, ένας από τους λίγους αξιωματικούς του λιμενικού σώματος με πτυχίο ανωτάτης σχολής, απόφοιτος επίσης της σχολής δοκίμων με πολλές παρασημοφορήσεις και δεκάδες επαίνους, συνελήφθη υπό την παρουσία καναλιών τηλεοράσεως με χειροπέδες πισθάγκωνα και το Εσωτερικών Υποθέσεων προσπάθησε να προκαταλάβει την κρίση της κας Ειδικής Ανακρίτριας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης και της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, διανέμοντας εντελώς παράνομα από τη δικογραφία (πράξη που διώκεται ποινικά) φωτογραφία ότι δήθεν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω δήθεν να δωροδοκείται με 5.000 ευρώ, αποκρύπτοντας την υποκλαπείσα νομίμως συνομιλία, η οποία προηγείτο, από την οποία προέκυπτε ότι τα χρήματα αυτά εδίδοντο ως χορηγία από έναν από τους εφοπλιστές για την αγορά ενός kibo (προκατασκευασμένου οικίσκου), όπου θα στεγάζετο υπηρεσία του λιμενικού σώματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια, ο λιμενάρχης έμεινε ελεύθερος, «πλην όμως τού επεβλήθη ο περιοριστικός όρος να καταβάλει το υπέρογκο ποσό των 20.000 ευρώ μέχρι τις 25/10/2019, ενώ είναι βέβαιον ότι κατεστράφη η καριέρα του και η κατάληψη από αυτόν πιθανότατα και της θέσης του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, λόγω και της γενικότερης επιστημονικής και εν γένει υποδομής του».

Και συνεχίζει: «Στον εντολέα μας δεν βρέθηκαν ούτε χρήματα, ούτε τραπεζικοί λογαριασμοί, ούτε περιουσιακά στοιχεία, διέμενε μέσα στο λιμεναρχείο και δεν βρέθηκε ούτε ένας, είτε εφοπλιστής είτε ναυτικός πράκτορας, είτε πλοηγός να του καταγνώσει μια παράνομη συμπεριφορά. Αντιθέτως, είναι ο άνθρωπος, ο οποίος είχε καταγγείλει παράνομες συμπεριφορές προσώπων που σχετίζονται με τη νόμιμη λειτουργία του λιμένα και οι καταγγελίες του τέθηκαν στο αρχείο».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση βάλλει κατά του γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων εκφράζοντας προβληματισμό για τον τρόπο λειτουργίας του και σημειώνοντας: «Για άλλη μια φορά, και το γραφείο μας και τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές προβληματίζει ο τρόπος λειτουργίας των Εσωτερικών Υποθέσεων και σαν γραφείο, το οποίο ασχολείται με αυτές τις υποθέσεις, καταγράφει το γεγονός ότι το 50% των υποθέσεων που αφορούν αστυνομικούς, λιμενικούς και άλλους υπαλλήλους έχουν οδηγηθεί σε αθωωτικές κρίσεις (1494 αθωωτικές αποφάσεις έναντι 1591 καταδικαστικών), αλλά οι άνθρωποι που αθωώθηκαν διασύρθηκαν κοινωνικά και ουδέποτε κατέκτησαν τις ανώτατες θέσεις, τις οποίες δικαιούντο, είτε στο λιμενικό σώμα είτε στην αστυνομία».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας: Τρομακτικό τροχαίο λόγω κακοκαιρίας - Οδηγός έχασε τον έλεγχο ΙΧ (Βίντεο)12:10Θεσσαλονίκη: Μέχρι πότε θα λειτουργεί η γραμμή Μ1 11:56Παναθηναϊκός: Πιθανή η επανένωση Μπενίτεθ-Κυργιάκου11:42Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στην Αθηνών - Σουνίου μετά από πτώση βράχων11:28Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα Λάρισα-Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα11:14Άγιος Νικόλαος: Ο προστάτης των θαλασσών και τα θαύματα11:00ΕΜΥ - Byron: Βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι σε ανατολική και νότια Ελλάδα10:46Στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες10:32Δένδιας: Δημιουργούμε το πιο ισχυρό Ναυτικό στην ιστορία της Ελλάδας10:18Αίγινα: 82χρονος βρέθηκε σε παραλία χωρίς τις αισθήσεις του10:04Missing alert για την εξαφάνιση 36χρονου09:50Κακοκαιρία Byron: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί09:36Σεισμός 4.3 ρίχτερ ανοιχτά της Λακωνίας09:22Φάρσαλα: Έκτακτη ειδοποίηση 112 για υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα (εικόνες)09:08Παναθηναϊκός: Ήττα με πολλά λάθη - Ανύπαρκτοι οι Φαρίντ και Γιουρτσέβεν08:54Πτώση βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος Χαϊδαρίου08:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 6 Δεκεμβρίου08:26Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:12Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε 29 παίκτες για το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο23:59Παράταση και απλοποίηση διαδικασιών στο πρόγραμμα "Προσβασιμότητα κατ’ οίκον"23:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο