LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 05 Οκτωβρίου 2019 21:58

Δικαστής αθώωσε κατηγορούμενους για φόνο και… αυτοπυροβολήθηκε

Ακραία ενέργεια- καταγγελία για το σύστημα απονομής δικαιοσύνης στην Ταϊλάνδη…  

AP - δικαστήριο - δικαστής - σφυράκι - σφυρί - Gavel

Δικαστής από την Ταϊλάνδη αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος μέσα στο δικαστήριο, αφού προηγουμένως είχε αθωώσει πέντε μουσουλμάνους, ύποπτους για ανθρωποκτονία, επικρίνοντας το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης στη χώρα του.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Κανακόρν Πιαντσάνα έβγαλε ένα πιστόλι και αυτοπυροβολήθηκε αφού ανακοίνωσε ότι απαλλάσσονται των κατηγοριών, λόγω έλλειψης επαρκών αποδείξεων, οι κατηγορούμενοι για δολοφονία, σύσταση συμμορίας και παράβαση του νόμου περί οπλοκατοχής. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου.

"Είναι ασφαλής τώρα. Δεν ξέρουμε γιατί το έκανε, πιθανότατα είχε αγχωθεί για προσωπικούς λόγους", είπε ο Σουρίγια Χονγκβιλάι, εκπρόσωπος του Δικαστηρίου της Γιάλα, μιας από τις τρεις νότιες επαρχίες της Ταϊλάνδης όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι. "Επιβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στο έργο των δικαστών. Λαμβάνουν ανεξάρτητοι τις αποφάσεις τους", είπε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Το πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε σε μια περίοδο που πολλοί επικρίνουν το δικαστικό σύστημα της χώρας, θεωρώντας ότι οι πλούσιοι και ισχυροί αντιμετωπίζονται με επιείκεια ενώ στους απλούς ανθρώπους επιβάλλονται πολύ αυστηρές ποινές για μικροαδικήματα. Όμως οι δικαστές σπανίως επικρίνουν δημοσίως το σύστημα.

Ο Κανακόρν Πιαντσάνα, αφού αθώωσε τους κατηγορουμένους, έκανε έκκληση για να εφαρμοστεί ένα πιο δίκαιο δικαστικό σύστημα. "Χρειάζονται αδιαμφισβήτητες και αξιόπιστες αποδείξεις για να τιμωρήσεις κάποιον. Σε περίπτωση αμφιβολίας, μην τους τιμωρείτε", είπε ο δικαστής, ο οποίος ταυτόχρονα μετέδιδε την ομιλία του στο Facebook μέσω του κινητού τηλεφώνου του. "Δεν θέλω να πω ότι οι πέντε κατηγορούμενοι δεν διέπραξαν τα εγκλήματα (για τα οποία δικάζονταν), μπορεί να τα διέπραξαν (...) αλλά η δικαστική διαδικασία οφείλει να είναι διαφανής και αξιόπιστη (...) Το να τιμωρείς λάθος ανθρώπους είναι σαν να ψάχνεις για αποδιοπομπαίους τράγους", πρόσθεσε ο Πιαντσάνα.

Στη συνέχεια, η μετάδοση μέσω του Facebook διακόπηκε. Αυτόπτες μάρτυρες στο δικαστήριο είπαν ότι ο δικαστής Κανακόρν έδωσε όρκο πίστης μπροστά στο πορτρέτο του πρώην βασιλιά της Ταϊλάνδης και κατόπιν αυτοπυροβολήθηκε.

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων είπε ότι ο δικαστής θεώρησε ανεπαρκείς τις αποδείξεις που κατέθεσαν στο δικαστήριο οι εισαγγελικές αρχές. Οι πέντε ύποπτοι παραμένουν στη φυλακή, καθώς αναμένεται να ασκηθεί έφεση στην αθωωτική απόφαση.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαLIVE Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιάΣήμερα 09:24 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 προσφέρει σε παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα, αγάπη και ελπίδα και σας καλεί να γίνετε μέρος αυτής προσπάθειας.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOSΣήμερα 08:34 | Ειδήσεις

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος υποστηρίζουν παιδιά, νέους και οικογένειες που βρίσκονται σε ευάλωτες συνθήκες.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”Σήμερα 06:39 | Ειδήσεις

Η πραγματοποίηση της ευχής ενός παιδιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια μπορεί να του δώσει δύναμη ώστε να μην καταθέσει τα όπλα και να συνεχίσει να μάχεται με θάρρος.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Η Φλόγα”Σήμερα 07:59 | Ειδήσεις

«Η Φλόγα», βρίσκεται εδώ και 42 χρόνια δίπλα στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Δεσμός”11:22Γιώργος Μαζωνάκης: Ο δικηγόρος του 21χρονου στο "Πρωινό" - Δεν νομίζω ότι χρηματίστηκε για να τον καταγγείλει11:08"Είμαστε ένα": Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά ξεκίνησε - Το πρόγραμμα της ημέρας10:54ΠΑΟΚ: Οι εξετάσεις του Παβλένκα και το συμβόλαιο του Γεμερέγεφ10:40Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS10:26Ξεκίνησαν να λειτουργούν οι "έξυπνες" κάμερες για την καταγραφή παραβάσεων στην Αττική10:12Ρωσία: Βομβιστική επίθεση με θύμα στρατηγό09:58LIVE Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιά09:44Η Δόμνα Μιχαηλίδου στο "Καλημέρα Ελλάδα" για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 09:30Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλείνουν σήμερα οι σήραγγες των Τεμπών09:17Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Η Φλόγα”09:03Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “ΕΛΙΖΑ”08:49Επίθεση στο Σίδνεϊ: Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ζητεί συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα08:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιά08:21Λαμία: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες08:07Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”07:53Ξεκίνησε η επιστροφή πινακίδων από τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας07:39Χρυσός: “Καλπάζει” η τιμή του – νέο ιστορικό υψηλό07:25Νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία: 40χρονος δολοφόνησε τη συνομήλικη σύντροφό του07:11Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια: Ο θαυμαστός βίος και το μαρτύριο της06:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο