LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 04 Οκτωβρίου 2019 17:41

Θεοδωρικάκος: 180 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα σε ολόκληρη την χώρα

Μέχρι το τέλος του έτους θα ανακοινωθεί νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση, προανήγγειλε ο Υπ. Εσωτερικών.

Μάνδρα - πλημμύρες - καταστροφές

Πόρους συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ διαθέτει το υπουργείο Εσωτερικών στις περιφέρειες και σε δήμους για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, από το βήμα ημερίδας της Περιφέρειας Αττικής για την Πολιτική Προστασία.

Από το ποσό αυτό, τα 27 εκατ. ευρώ διατίθενται για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή που πρόκειται να κατασκευαστούν στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από τους παρευρισκόμενους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης να εκτελεστούν τα αντιπλημμυρικά έργα «με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και να έχουν αποτελέσματα», ενώ μέχρι να ολοκληρωθούν συνέστησε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αναφερόμενος στις τραγωδίες σε Μάτι και Μάνδρα, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως «τα προηγούμενα χρόνια η χώρα είχε υποστεί καταστροφές, κατά κυριολεξία, οι οποίες πήραν τη διάσταση της εθνικής τραγωδίας. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το Μάτι, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τη Μάνδρα, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τους νεκρούς. Και όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτε άλλο από την αυτονόητη δέσμευσή μας να μην επαναληφθούν».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε, ακόμα, ότι το Υπουργείο είναι σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και, μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να ανακοινωθεί ένα συνολικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση «με καινούργιες κατευθύνσεις και δυνατότητες και καινούργια χρηματοδότηση, που πιστεύω θα είναι ενισχυμένη».

«Η τετραετία που μόλις ξεκίνησε για όλους μας να είναι μια τετραετία που η Αυτοδιοίκηση θα μείνει στους πολίτες για την αναπτυξιακή δυναμική της, τα έργα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής που οφείλουμε να τους προσφέρουμε», κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και ΤρίκαλαΣήμερα 10:38 | Ειδήσεις

Τα μπλόκα ενισχύονται συνεχώς με νέα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Δηλώσεις συμπαράστασης κι από άλλες κοινωνικές ομάδες.

“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώραςΣήμερα 06:49 | Ειδήσεις

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χρίστος Δήμας: Η Πατρών–Πύργου σε κυκλοφορία - Μια νέα σελίδα για τη Δυτική ΕλλάδαΣήμερα 10:58 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορά, Χρίστος Δήμας κατά την εκδήλωση των εγκαινίων

Ίλιον: 89χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη σε παιδική χαράΣήμερα 11:01 | Ειδήσεις

Ο δράστης προσέγγισε το κορίτσι, το φίλησε στο μάγουλο, το θώπευσε και της πρότεινε χρήματα για να συνευρεθούν σεξουαλικά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Παραμένουν τα αγροτικά μπλόκα σε δρόμους και τελωνεία12:46Τόπο στα νιάτα δίνει ο Δήμος Αλίμου12:32Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κίνα12:18Φλώρινα: Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης και μπλόκο στο τελωνείο Νίκης από αγρότες της περιοχής12:04Ίλιον: 89χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη σε παιδική χαρά11:49Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας 11:36Χρίστος Δήμας: Η Πατρών–Πύργου σε κυκλοφορία - Μια νέα σελίδα για τη Δυτική Ελλάδα11:22Αγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα11:08Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό με 48χρονο επιδειξία μέσα σε αστικό λεωφορείο10:55Πούτιν: Δεν αποδεχόμαστε ορισμένα σημεία της ειρηνευτικής πρότασης των ΗΠΑ10:41Οικοδόμοι: Πανελλαδική 24ώρη απεργία10:27Συναγερμός στην Αργολίδα: Χάθηκε ψαράς στον κόλπο της Επιδαύρου10:13Κοζάνη: Οδηγός λεωφορείου που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ πέθανε από ανακοπή πάνω στο τιμόνι09:59ΝΒΑ: Νίκη για τους Μπακς – νέος τραυματισμός του Αντετοκούνμπο09:45Δένδιας: Χρόνια Πολλά στο Πυροβολικό μας για την εορτή της Προστάτιδάς του, Αγίας Βαρβάρας09:31Πλεύρης: Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει στους αγρότες να κόψουν τη χώρα στα δύο09:17Νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στην Κρήτη - Γεμάτοι οι χώροι φιλοξενίας σε Ηράκλειο και Χανιά09:03Τροχαίο στον Κηφισό - Δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία όλες οι λωρίδες08:49Μπλόκο αγροτών – Μάλγαρα: Πορεία με νεκροφόρες για συμπαράσταση!08:35Μαδούρο: Επιβεβαίωσε πως συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ08:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο