LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Οκτωβρίου 2019 16:25

Ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής οι συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες

“Αντάρτικο” από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πετρέλαιο - Υδρογονάνθρακες

Ψηφίστηκαν οι τέσσερις συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, από την Ολομέλεια της Βουλής. To σχέδιο νόμου «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας “Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία” για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή 10, Ιόνιο Πέλαγος, Ελλάδα», έλαβε επί του συνόλου 180 ψήφους “υπέρ”, 27 “κατά” και 75 “παρών”.

Το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών “Repsol Exploracion S.A.” και “Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία” για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή “Ιόνιο”, Δυτική Ελλάδα», έλαβε επί του συνόλου 181 ψήφους “υπέρ”, 27 “κατά” και 74 “παρών”.

Το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών “Total E&P Greece B.V.”, “ExxonMobil Exploration and Production Greece (Crete) B.V”, “Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία” για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή “Νοτιοδυτικά Κρήτης”, Ελλάδα», έλαβε επί του συνόλου 172 “υπέρ”, 36 “κατά” και 74 “παρών”.

Το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών “Total E&P Greece B.V.”, “ExxonMobil Exploration and Production Greece (Crete) B.V.” και “Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία” για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή “Δυτικά Κρήτης”, Ελλάδα», έλαβε επί του συνόλου 172 “υπέρ”, 36 “κατά” και 74 “παρών”.

Πετρέλαιο - Υδρογονάνθρακες

“Όχι” από 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Απώλειες μετρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή, καθώς τέσσερις βουλευτές του επέλεξαν να ψηφίζουν κόντρα στην επίσημη γραμμή στο νομοσχέδιο για τους υδρογονάνθρακες.

Παρά το γεγονός ότι η θέση της Κουμουνδούρου ήταν “παρών”, οι Νίκος Φίλης, Σάκης Παπαδόπουλος, Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, είπαν “όχι” στο νομοσχέδιο που είχε προετοιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση.

Ο Νίκος Φίλης είχε από προχθές στείλει το μήνυμά του. Στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια, είχε πει πως η μετατόπιση στο “παρών” δεν αρκούσε. Την απόσυρσή τους είχε ζητήσει ο Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος ωστόσο, σήμερα πειθάρχησε και ψήφισε “παρών”.

Η στάση των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης

Από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε και τις τέσσερις συμβάσεις. ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν. Η Ελληνική Λύση ψήφισε “υπέρ” των δύο συμβάσεων για το Ιόνιο, αλλά καταψήφισε τις άλλες δύο συμβάσεις για την Κρήτη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:04Βαρκελώνη – Ναδάλ: Αποκλεισμός… με το καλημέρα16:50Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για παρενόχληση σε λεωφορείο καταδικάστηκε14:48Κεφαλαλγία: Πότε είναι ανησυχητική;14:34Πάσχα - Δήμος Αθηναίων: δωρεάν δράσεις για παιδιά και μεγάλους14:20Μαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)14:04Γεωργούλης στο “Πρωινό”: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει (βίντεο)13:50ΔΥΠΑ: Πότε καταβάλλει επίδομα ανεργίας και δώρο Πάσχα13:36Ηλεία: Διαρρήκτης μπουκάρει σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)13:22Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι13:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο