LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Οκτωβρίου 2019 20:11 | Ανανέωση: 03 Οκτωβρίου 2019 08:00

Προσκλητήριο Μητσοτάκη για “πράσινες” επενδύσεις

«Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική το νέο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας του Ομίλου Μυτιληναίος», τόνισε ο Πρωθυπουργός

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Τον θεμέλιο λίθο της νέας υπερσύχρονης μονάδας φυσικού αερίου ισχύος 826 μεγαβάτ, της εταιρείας Μυτιληναίος στο ενεργειακό κέντρο του Αγίου Νικολάου στη Βοιωτία έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε την επένδυση ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική για την εδραίωση ενός νέου επενδυτικού χάρτη στην χώρα, πλήρως συμβατού με τις κεντρικές επιλογές της στον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Η μονάδα φυσικού αερίου θα κατασκευαστεί με την υπερσύγχρονη τεχνολογία της General Electric, απορροφώντας συνολική επένδυση άνω των 350 εκατομμυρίων ευρώ.

«Η επένδυση της Μυτιληναίος είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική»

«Η νέα επένδυση είναι συμβατή με τις τρεις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης που είναι η σταδιακή αντικατάσταση του λιγνίτη, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μειωμένων τιμολογίων ρεύματος και ο περιορισμός της οικονομικής αιμορραγίας που προκαλούν ο εισαγωγές ρεύματος», τόνισε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνησή του, θα συνεχίσει να στηρίζει τις επενδύσεις στον τομέα της πράσινης ενέργειας, στον οποίο περιλαμβάνονται και δυο νέες μεγάλες επενδύσεις ύψους 400 εκ. ευρώ στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ισχύος 461 μεγαβάτ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον τομέα των ηλεκτρικών διασυνδέσεων αναφέροντας ότι έως το 2030 θα έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση των Δωδεκανήσων ενώ για το καλοκαίρι του 2020 προγραμματίζεται η ολοκλήρωση της μικρής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Παράλληλα, κάλεσε, για μια ακόμη φορά, τους Έλληνες επιχειρηματίες και την βιομηχανία να εκμεταλλευτούν το θετικό κλίμα και να επενδύσουν στην χώρα μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για απεξάρτηση από το λιγνίτη έως το 2028. «Ένας φιλόδοξος στόχος για την χώρα, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, σκοπεύουν να αποσύρουν το κάρβουνο από το ενεργειακό τους μείγμα το 2038» όπως σημείωσε και ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο αυτό συγκροτείται το Εθνικό Συμβούλιο για την ενέργεια και το κλίμα, το οποίο θα εκπονήσει το πρόγραμμα μετάβασης. Ο πρωθυπουργός έσπευσε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των κατοίκων λιγνιτικών περιοχών, όπως της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης σημειώνοντας πως θα υπάρξει ένα ειδικό master plan με αντισταθμιστικά οφέλη και περιβαλλοντική πρόνοια και πως οι λιγνιτικές πόλεις θα γίνουν ένα νέος πόλος επενδύσεων και θα στηριχθούν από την ΕΕ.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Συντασσόμαστε με την εθνική προσπάθεια

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της εταιρείας Ευάγγελος Μυτιληναίος συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την απόφαση της κυβέρνησης, να ενισχυθεί το ποσοστό παραγωγής καθαρής ενέργειας από 20% που είναι σήμερα στο 30% έως το 2030. «Δράττομαι της ευκαιρίας να σας δηλώσω ότι η Μυτιληναίος συντάσσεται με την εθνική προσπάθεια και στο μερίδιο που της αναλογεί δεσμεύεται ότι η βιομηχανική δραστηριότητα θα γίνει και αυτή πράσινη».

Όπως ανακοίνωσε έως το 2030, ο τομέα της μεταλλουργίας της ιστορικής Αλουμίνιο και οι άλλες μονάδες του ομίλου στο εξωτερικό θα ηλεκτροδοτούνται αποκλειστικά από ΑΠΕ, μηδενίζοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Ο κ. Μυτιληναίος υπογράμμισε ότι η βιομηχανική επανάσταση δεν θα υπάρξει εάν δεν έρθει η πράσινη ανάπτυξη, λέγοντας ότι η νέα μονάδα φυσικού αερίου θα μειώσει κατά 70% τις εκπομπές ρύπων σε σχέση με τους λιγνίτες.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕ.Ε: Έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των 27 μελών της μετά τους δασμούς ΤράμπΧθες 23:31 | Ειδήσεις

Η Κύπρος, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής εξάμηνη προεδρία της ΕΕ, δήλωσε αργά απόψε ότι συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση την Κυριακή.

Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο ΧαλάνδριΔευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026 17:56 | Ειδήσεις

Αν και έχουν περάσει 17 μήνες η υπόθεση βρίσκεται σε στάδιο προκαταρκτικής έρευνας, για μια πυρκαγιά που διένυσε δεκάδες χιλιόμετρα έκαψε σε δύο ημέρες δεκάδες σπίτια.

Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματαΧθες 18:39 | Ειδήσεις

Η τελευταία επιβεβαιωμένη τοποθεσία της, ήταν σε κατάστημα στου Ζωγράφου στις 10  Ιανουαρίου.

Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης και σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ξεκίνησε και επίσημα το πατρινό καρναβάλιΧθες 23:00 | Ειδήσεις

Η τελετή περιελάμβανε καλλιτεχνικά στοιχεία και συμμετοχές, όπως ζωντανή μουσική με μπάντα επί σκηνής, μουσικούς, χορωδίες και ορχήστρες της πόλης, κ.α.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γενιτσάγ: Το τουρκικό ΥΠΕΞ σιωπά στις δηλώσεις Γεραπετρίτη - Σκληρή προειδοποίηση γκιουρντενίζ23:59Ε.Ε: Έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των 27 μελών της μετά τους δασμούς Τράμπ23:46Αστυνομικός φιλοξένησε σπίτι της, μητέρα που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, μαζί με τα παιδιά της23:32Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης και σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ξεκίνησε και επίσημα το πατρινό καρναβάλι23:18Μητσοτάκης: Η ερώτηση που τον έφερε σε αμηχανία– “Μη με τρομάζετε έτσι”23:04Η Δανία "εξεπλάγη" από τις δασμολογικές απειλές του Τραμπ22:50Σέρρες: Στο μικροσκόπιο δεύτερη επίθεση στον 17χρονο - Μαρτυρία της αδελφής του στον ΑΝΤ1 για ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου22:36Γροιλανδία: Ο Τραμπ ανακοίνωσε επιβολή νέων δασμών σε ευρωπαϊκές χώρες που αντιδρούν στα σχέδια του22:22Θύελλα αντιδράσεων, μετά τις ανθελληνικές δηλώσεις του Έντι Ράμα - Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη22:08Ποπάι: ο γκρινιάρης ναυτικός έχει... γενέθλια!21:54Καρδίτσα – ΑΕΚ: Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την “Ένωση”21:40Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 χάρισε ελπίδα σε Παιδικά Χωριά SOS και Φλόγα21:26Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα21:12Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο Χαλάνδρι20:58Ant1 Sports: Την Κυριακή έρχεται στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Σαντίνο Αντίνο20:44Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματα20:30Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ - Λατινικής Αμερικής: Ανησυχία καταναλωτών για την ποιότητα των κρεάτων στην Ελλάδα20:16Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο Ιράν20:02Προμηθέας Πάτρας – Πανιώνιος: Πήραν… το θρίλερ οι φιλοξενούμενοι19:48Γρίπη σε έξαρση: Αύξηση νοσηλειών, πίεση στα νοσοκομεία και έκκληση για εμβολιασμό19:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο