LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Οκτωβρίου 2019 20:11 | Ανανέωση: 03 Οκτωβρίου 2019 08:00

Προσκλητήριο Μητσοτάκη για “πράσινες” επενδύσεις

«Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική το νέο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας του Ομίλου Μυτιληναίος», τόνισε ο Πρωθυπουργός

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Τον θεμέλιο λίθο της νέας υπερσύχρονης μονάδας φυσικού αερίου ισχύος 826 μεγαβάτ, της εταιρείας Μυτιληναίος στο ενεργειακό κέντρο του Αγίου Νικολάου στη Βοιωτία έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε την επένδυση ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική για την εδραίωση ενός νέου επενδυτικού χάρτη στην χώρα, πλήρως συμβατού με τις κεντρικές επιλογές της στον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Η μονάδα φυσικού αερίου θα κατασκευαστεί με την υπερσύγχρονη τεχνολογία της General Electric, απορροφώντας συνολική επένδυση άνω των 350 εκατομμυρίων ευρώ.

«Η επένδυση της Μυτιληναίος είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική»

«Η νέα επένδυση είναι συμβατή με τις τρεις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης που είναι η σταδιακή αντικατάσταση του λιγνίτη, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μειωμένων τιμολογίων ρεύματος και ο περιορισμός της οικονομικής αιμορραγίας που προκαλούν ο εισαγωγές ρεύματος», τόνισε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνησή του, θα συνεχίσει να στηρίζει τις επενδύσεις στον τομέα της πράσινης ενέργειας, στον οποίο περιλαμβάνονται και δυο νέες μεγάλες επενδύσεις ύψους 400 εκ. ευρώ στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ισχύος 461 μεγαβάτ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον τομέα των ηλεκτρικών διασυνδέσεων αναφέροντας ότι έως το 2030 θα έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση των Δωδεκανήσων ενώ για το καλοκαίρι του 2020 προγραμματίζεται η ολοκλήρωση της μικρής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Παράλληλα, κάλεσε, για μια ακόμη φορά, τους Έλληνες επιχειρηματίες και την βιομηχανία να εκμεταλλευτούν το θετικό κλίμα και να επενδύσουν στην χώρα μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για απεξάρτηση από το λιγνίτη έως το 2028. «Ένας φιλόδοξος στόχος για την χώρα, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, σκοπεύουν να αποσύρουν το κάρβουνο από το ενεργειακό τους μείγμα το 2038» όπως σημείωσε και ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο αυτό συγκροτείται το Εθνικό Συμβούλιο για την ενέργεια και το κλίμα, το οποίο θα εκπονήσει το πρόγραμμα μετάβασης. Ο πρωθυπουργός έσπευσε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των κατοίκων λιγνιτικών περιοχών, όπως της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης σημειώνοντας πως θα υπάρξει ένα ειδικό master plan με αντισταθμιστικά οφέλη και περιβαλλοντική πρόνοια και πως οι λιγνιτικές πόλεις θα γίνουν ένα νέος πόλος επενδύσεων και θα στηριχθούν από την ΕΕ.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Συντασσόμαστε με την εθνική προσπάθεια

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της εταιρείας Ευάγγελος Μυτιληναίος συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την απόφαση της κυβέρνησης, να ενισχυθεί το ποσοστό παραγωγής καθαρής ενέργειας από 20% που είναι σήμερα στο 30% έως το 2030. «Δράττομαι της ευκαιρίας να σας δηλώσω ότι η Μυτιληναίος συντάσσεται με την εθνική προσπάθεια και στο μερίδιο που της αναλογεί δεσμεύεται ότι η βιομηχανική δραστηριότητα θα γίνει και αυτή πράσινη».

Όπως ανακοίνωσε έως το 2030, ο τομέα της μεταλλουργίας της ιστορικής Αλουμίνιο και οι άλλες μονάδες του ομίλου στο εξωτερικό θα ηλεκτροδοτούνται αποκλειστικά από ΑΠΕ, μηδενίζοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Ο κ. Μυτιληναίος υπογράμμισε ότι η βιομηχανική επανάσταση δεν θα υπάρξει εάν δεν έρθει η πράσινη ανάπτυξη, λέγοντας ότι η νέα μονάδα φυσικού αερίου θα μειώσει κατά 70% τις εκπομπές ρύπων σε σχέση με τους λιγνίτες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών15:24Παναθηναϊκός: Καθοριστικό το επόμενο 48ωρο για την μεταγραφή του Αντίνο15:09"Αποκαλύψεις": Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 16χρονη Λόρα από την Πάτρα στην Αθήνα - Δεν μου φάνηκε προβληματισμένη14:55Έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες14:41Μάλγαρα: Κλείνει το ρεύμα προς Αθήνα - Ανοιχτό θα παραμείνει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη 14:28Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 10ετές ομόλογο - Προσφορές ρεκόρ στα 51 δισ. ευρώ14:18Η Ρωσία αντικρούει τον ισχυρισμό του Τραμπ για το πετρέλαιο στη Βενεζουέλα14:04Χανιά: Νεκρό δελφίνι ξεβράστηκε σε παραλία (εικόνες)13:50Εικοσιπέντε αγρότες θα συναντήσουν τον Μητσοτάκη στις 15:0013:36Μαύρη Θάλασσα: Επίθεση από drones δέχθηκαν δύο ελληνόκτητα πετρελαιοφόρα13:22Αρειος Πάγος: Συζήτηση για νέο αίτημα αναίρεσης της αναγνώρισης ελαφρυντικού του Επαμεινώνδα Κορκονέα13:08Μαρινάκης - Mercosur: Η συντριπτική πλειονότητα των ευρωβουλευτών ψήφισε υπέρ σε αυτό το δίχτυ προστασίας για τους παραγωγούς12:56Novartis: Καταδικαστική απόφαση για τους δύο πρώην προστατευόμενους μάρτυρες 12:42Κύπελλο Ελλάδας: Με ντέρμπι και νέα μορφή τα νοκ αουτ της προημιτελικής φάση12:28Πάτρα: Παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο άνδρας που συνομιλούσε με την 16χρονη που αγνοείται12:14Missing alert για την εξαφάνιση 25χρονου12:00Παρουσίαση του βιβλίου “Προτάσεις Διακυβέρνησης για την Ελλάδα του Μέλλοντος”, από την SYNERGIA11:46Ηράκλειο: Αυτοκίνητο χτύπησε μαθήτρια έξω από σχολείο11:32Ασταμάτητος ο Κριστιάνο Ρονάλντο - Σκόραρε για 25η διαδοχική χρονιά11:18Τροχαίο ατύχημα στον Βόλο: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε φανάρι11:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο