LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Οκτωβρίου 2019 20:11 | Ανανέωση: 03 Οκτωβρίου 2019 08:00

Προσκλητήριο Μητσοτάκη για “πράσινες” επενδύσεις

«Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική το νέο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας του Ομίλου Μυτιληναίος», τόνισε ο Πρωθυπουργός

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Τον θεμέλιο λίθο της νέας υπερσύχρονης μονάδας φυσικού αερίου ισχύος 826 μεγαβάτ, της εταιρείας Μυτιληναίος στο ενεργειακό κέντρο του Αγίου Νικολάου στη Βοιωτία έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε την επένδυση ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική για την εδραίωση ενός νέου επενδυτικού χάρτη στην χώρα, πλήρως συμβατού με τις κεντρικές επιλογές της στον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Η μονάδα φυσικού αερίου θα κατασκευαστεί με την υπερσύγχρονη τεχνολογία της General Electric, απορροφώντας συνολική επένδυση άνω των 350 εκατομμυρίων ευρώ.

«Η επένδυση της Μυτιληναίος είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική»

«Η νέα επένδυση είναι συμβατή με τις τρεις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης που είναι η σταδιακή αντικατάσταση του λιγνίτη, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μειωμένων τιμολογίων ρεύματος και ο περιορισμός της οικονομικής αιμορραγίας που προκαλούν ο εισαγωγές ρεύματος», τόνισε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνησή του, θα συνεχίσει να στηρίζει τις επενδύσεις στον τομέα της πράσινης ενέργειας, στον οποίο περιλαμβάνονται και δυο νέες μεγάλες επενδύσεις ύψους 400 εκ. ευρώ στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ισχύος 461 μεγαβάτ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον τομέα των ηλεκτρικών διασυνδέσεων αναφέροντας ότι έως το 2030 θα έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση των Δωδεκανήσων ενώ για το καλοκαίρι του 2020 προγραμματίζεται η ολοκλήρωση της μικρής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Παράλληλα, κάλεσε, για μια ακόμη φορά, τους Έλληνες επιχειρηματίες και την βιομηχανία να εκμεταλλευτούν το θετικό κλίμα και να επενδύσουν στην χώρα μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για απεξάρτηση από το λιγνίτη έως το 2028. «Ένας φιλόδοξος στόχος για την χώρα, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, σκοπεύουν να αποσύρουν το κάρβουνο από το ενεργειακό τους μείγμα το 2038» όπως σημείωσε και ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο αυτό συγκροτείται το Εθνικό Συμβούλιο για την ενέργεια και το κλίμα, το οποίο θα εκπονήσει το πρόγραμμα μετάβασης. Ο πρωθυπουργός έσπευσε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των κατοίκων λιγνιτικών περιοχών, όπως της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης σημειώνοντας πως θα υπάρξει ένα ειδικό master plan με αντισταθμιστικά οφέλη και περιβαλλοντική πρόνοια και πως οι λιγνιτικές πόλεις θα γίνουν ένα νέος πόλος επενδύσεων και θα στηριχθούν από την ΕΕ.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Συντασσόμαστε με την εθνική προσπάθεια

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της εταιρείας Ευάγγελος Μυτιληναίος συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την απόφαση της κυβέρνησης, να ενισχυθεί το ποσοστό παραγωγής καθαρής ενέργειας από 20% που είναι σήμερα στο 30% έως το 2030. «Δράττομαι της ευκαιρίας να σας δηλώσω ότι η Μυτιληναίος συντάσσεται με την εθνική προσπάθεια και στο μερίδιο που της αναλογεί δεσμεύεται ότι η βιομηχανική δραστηριότητα θα γίνει και αυτή πράσινη».

Όπως ανακοίνωσε έως το 2030, ο τομέα της μεταλλουργίας της ιστορικής Αλουμίνιο και οι άλλες μονάδες του ομίλου στο εξωτερικό θα ηλεκτροδοτούνται αποκλειστικά από ΑΠΕ, μηδενίζοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Ο κ. Μυτιληναίος υπογράμμισε ότι η βιομηχανική επανάσταση δεν θα υπάρξει εάν δεν έρθει η πράσινη ανάπτυξη, λέγοντας ότι η νέα μονάδα φυσικού αερίου θα μειώσει κατά 70% τις εκπομπές ρύπων σε σχέση με τους λιγνίτες.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία: Η εξομολόγηση του φίλου της 15χρονης Αλίκης στον ΑΝΤ1, για όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ (βίντεο)Χθες 21:29 | Ειδήσεις

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται και οι φίλοι της 15χρονης Αλίκης που αγνοείται. Τι αποκαλύπτουν, στον ΑΝΤ1. 

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις εξελίξεις στη ΒενεζουέλαΧθες 22:33 | Ειδήσεις

"Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Βενεζουέλα- ΗΠΑ: Ο Τραμπ δημοσίευσε φωτογραφία του Μαδούρο με χειροπέδες και μάσκα στα μάτιαΧθες 18:38 | Ειδήσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε στο Truth Social φωτογραφία του προέδρου της Βενεζουέλας.

O ANT1 στην Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν 4 ακόμη σοροίΧθες 20:30 | Ειδήσεις

Έχει συνταχθεί μια επιστημονική ομάδα που απαρτίζεται από 40 άτομα τα οποία δουλεύουν μέρα και νύχτα για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Ο εκλεγείς πρόεδρος της Βενεζουέλας, Εδμούνδο Ουρούτια, θα πρέπει να εξασφαλίσει τη μεταπολίτευση στη χώρα23:59Νέα ατυχία για τον Παναθηναϊκό - Θλάση οπίσθιων μηριαίων υπέστη ο Μήτογλου23:43Τραμπ: Δεν είμαι ενθουσιασμένος με τον Πούτιν, σκοτώνει τόσους πολλούς ανθρώπους23:25Κηφισιά: Μεθυσμένος οδηγός σάρωσε 7 παρκαρισμένα αυτοκίνητα (βίντεο)23:10Eκτακτη συνεδρίαση ΣΑ ΟΗΕ, για την κατάσταση στη Βενεζουέλα22:56Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα22:42Τουρκικό πολεμικό πλοίο παρενόχλησε ελληνικό, εντός ελληνικών υδάτων22:28Γαλλία: Άλλη μια χώρα κατακρίνει την βίαιη παρέμβαση των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα22:14Ο Τραμπ προειδοποιεί Κολομβία και Κούβα, μετά τη σύλληψη Μαδούρο22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η εξομολόγηση του φίλου της 15χρονης Αλίκης στον ΑΝΤ1, για όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ (βίντεο)21:46Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή21:32Υγειονομική βόμβα στο Μενίδι: Οι εργαζόμενοι αρνούνται να καθαρίσουν, λόγω φόβου21:18Βενεζουέλα - Ματσάδο: Βενεζουελάνοι, ήρθε η ώρα της ελευθερίας21:04O ANT1 στην Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν 4 ακόμη σοροί20:50ANT1 Sports: Super Cup για τον Ολυμπιακό, μεταγραφές Παναθηναϊκού και ανησυχία για Ντέσερς20:36Μπλόκα- Αγρότες: Κλειστός για τα φορτηγά ο δρόμος σε Ευζώνους και Προμαχώνα20:22Αθήνα: Διαδηλώσεις έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ για την επέμβαση στην Βενεζουέλα (Βίντεο)20:08Ολυμπιακός - Όφη: Ποδαρικό με Super Cup για τους Ερυθρόλευκους19:54Συναγερμός στην Εύβοια: Φωτιά σε μαγαζί εστίασης19:40Τραμπ: Θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της Βενεζουέλας μέχρι να μπορέσουμε να κάνουμε μια ασφαλή μετάβαση19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο