LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Οκτωβρίου 2019 14:36 | Ανανέωση: 03 Οκτωβρίου 2019 06:24

Μητσοτάκης: απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην αντιπολίτευση, το σχόλιο του Πρωθυπουργού, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Απεργία 2 Οκτωβρίου 2019

Παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την απεργία της Τετάρτης, που "παρέλυσε" την χώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτηση του στα social media επισημαίνει ότι «για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!».

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει χαρακτηριστικά, «Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. Επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν».

Στη συνέχεια της ανάρτησης του, ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει, «Εμείς νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Στέκομαι στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία. Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών. Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!».

Κυρ. Μητσοτάκης - ανάρτηση - απεργία

Λιβανός: Δεν μπορούν οι μικρές μειοψηφίες να ταλαιπωρούν όλους τους υπόλοιπους πολίτες

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στον Γιάννη Πρετεντέρη για τη χτεσινή απεργία  διατύπωσε την άποψη  ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι έρμαιο όσων κατευθύνουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους.

Ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι η κυβέρνηση σέβεται αφενός το δικαίωμα στην απεργία «όποιοι αποφασίσουν να απεργήσουν για τον οποιοδήποτε λόγο σοβαρό ή μη σοβαρό έχουν δικαίωμα να το κάνουν σε μία δημοκρατική χώρα σαν την Ελλάδα, αυτό που δεν έχουν δικαίωμα είναι να ταλαιπωρούν όλους τους υπόλοιπους πολίτες οι οποίοι δεν συμμετέχουν στην απεργία, όταν κάποιοι θέλουν να δηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας να παίρνουν μία λωρίδα και το πεζοδρόμιο και να αφήνουν και να αφήνουν τις άλλες δύο λωρίδες των κεντρικών δρόμων ελεύθερες στη διέλευση των υπόλοιπων πολιτών» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Λιβανός τόνισε  πως υπάρχουν ζητήματα τα οποία μέχρι τώρα ήταν στην αφάνεια όπως το ποιες είναι αυτές οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, πόσους πραγματικούς εργαζόμενους καλύπτουν, πόσοι τους ψηφίζουν, από πού χρηματοδοτούνται. Η νέα κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο ίδιος, φέρνει ένα νομοσχέδιο που προσπαθεί να βάλει μία τάξη σε όλα αυτά κι εκεί αντιδρούν αυτές οι μικρές μειοψηφίες οι οποίες θίγονται.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

΄"Όλοι σιωπή. Ενοχλείται ο κος Πρωθυπουργός", σχολίασε. δηκτικά, μέσω του Twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξης Τσίπρας.   

ΤΣΙΠΡΑΣ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ

Στην ανάρτηση του πρωθυπουργού απάντησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. Εγκαλεί τον κ. Μητσοτάκη για αλαζονεία και αυταρχισμό και εκτιμά πως η δήλωση του πρωθυπουργού «θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του ΣΕΒ».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση: «Θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση του ΣΕΒ. Ομως είναι δήλωση του κ. Μητσοτάκη, του πρώτου Πρωθυπουργού της χώρας που απροκάλυπτα εναντιώνεται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία. Με αλαζονεία και αυταρχισμό. Την ώρα που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ακυρώνει το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στη διαιτησία, καταργεί την αιτιολόγηση των απολύσεων από τους εργοδότες και ακυρώνει την προβλεπόμενη από την προηγούμενη κυβέρνηση περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% για τα επόμενα δύο χρόνια, έχει το θράσος να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των πολλών. Οι μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων που φέρνουν όλες αυτές οι ρυθμίσεις δεν αφορούν τους πολλούς κατά τον κ. Μητσοτάκη; Ο κ. Μητσοτάκης δεν εξυπηρετεί τους πολλούς, εξυπηρετεί τους ελάχιστους. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων που πλήττονται, ανεξάρτητα από το αν συμμετέχουν ή όχι στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα από το αν εμπιστεύονται ή όχι τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, καταλαβαίνουν πλέον πολύ καλά ποια είναι η «κανονικότητα» του κ. Μητσοτάκη. Αυτή του ΔΝΤ».

Το Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωση του αναφέρει: Δυστυχώς με την πολιτική που προωθεί στα εργασιακά ο κ. Μητσοτάκης την πληρώνουν οι πολλοί. Γιατί το νομοθέτημά του οδηγεί σε καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων, απαξιώνει τις αμοιβές και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Για αυτά, στα οποία εστιάζουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα τους σιωπά εκ του πονηρού. Τα υπόλοιπα από την ανάρτησή του, όπως τα περί συμμετοχής και ψηφοφοριών, από μας μόνο ως προβοκάτσια εκλαμβάνονται…

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ, στην οποία υποστηρίζει ότι, «Πάει πολύ ο πρωθυπουργός, που εκλέγεται με λιγότερο από το 30% των εχόντων δικαίωμα ψήφου Ελλήνων πολιτών, να μιλάει για μειοψηφίες απεργών, μόνο και μόνο για να κρύψει την επίθεση που σχεδιάζει με το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο στους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα. Όσο για τους επαγγελματίες του συνδικαλισμού, ας τους αναζητήσει στο κόμμα του, στους νόθους και τους ανθρώπους των επιχειρήσεων μέσα στα συνδικάτα, με τους οποίους συναντιέται ο κ. Μητσοτάκης. Ναι, όλοι αυτοί δεν έχουν καμία επαφή με τον κόσμο της εργασίας, ο οποίος, σε πείσμα του κ. Μητσοτάκη, θα υπερασπιστεί μαζί με τα ταξικά συνδικάτα τα δικαιώματά του».

«Ο πρωθυπουργός που έχει εκλεγεί με το 27% του εκλογικού σώματος μιλάει για δημοκρατία!» επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας τη χθεσινή παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη για την απεργία. Μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί ουσιαστικά να κρύψει την ουσία του συνδικαλιστικού νόμου, που είναι το χτύπημα των υπολειμμάτων των εργασιακών δικαιωμάτων που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση και, παράλληλα, ο ορισμός του εκάστοτε υπουργού Εργασίας σε διαχειριστή των συνδικάτων, τα οποία είναι εθελοντικές ενώσεις και λειτουργούν με βάση τα καταστατικά τους. Ο πρωθυπουργός πρέπει να ψάξει στο κόμμα του τους συνδικαλιστές που κάθονται στο σβέρκο των εργαζομένων, με νοθείες και διπλοψηφίες, που διαχειρίζεται η ηγεσία της ΓΣΕΕ, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο δήθεν καβγά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο νόμο, υπενθύμισε ότι η βάση του νομοθετήματος της σημερινής κυβέρνησης βασίζεται στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων που είχε ορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία και ξεκίνησε το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας. Για το ΚΚΕ οι εργαζόμενοι πρέπει να συμμετάσχουν στο συνδικαλιστικό κίνημα με τη συμμετοχή τους στις Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίζουν την πορεία της δράσης τους, την ώρα μάλιστα που το 60% των εργαζομένων απασχολείται με ελαστικές μορφές εργασίας, με εκ περιτροπής εργασία, με μερική απασχόληση. Ήταν μια καλή κίνηση οι δυο απεργίες, θα υπάρξει συνέχεια, κατέληξε ο Νίκος Σοφιανός.

«Με αφορμή το γενικό "μπλακ άουτ" στο κέντρο της Αθήνας από τις απεργιακές κινητοποιήσεις η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σημειώνει τα εξής: Για άλλη μία φορά 1.000 άτομα,  "επαγγελματίες" διαδηλωτές,  ρήμαξαν την Αθήνα σήμερα! Έκαναν όπως είπαν απεργία! Αυτοί, μαζί με τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό, απαξίωσαν το εργατικό κίνημα! Οι περισσότεροι ήταν τα γνωστά κομματικά άτομα που "βολεύτηκαν" για "τέτοιους αγώνες"! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι πάντα δίπλα στους ειλικρινείς αγωνιστές,  τις αληθινές μάχες, στο γνήσιο εργατικό κίνημα, δε νομιμοποιεί όμως όλους αυτούς που "πατούν" στα παραπάνω για να φτάσουν- όπως νομίζουν- λίγο πιο "ψηλά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Ελληνική Λύση». 

«Διαφωνώ με τον Πρωθυπουργό. Όταν υπάρχουν προβλήματα οι απεργίες είναι επιβεβλημένες. Προφανώς οι απεργίες δε γίνονται για συνδικαλιστικά προνόμια.  Αν υπάρχουν τέτοια τα απεκδυόμεθα  όλα.  Οι απεργίες γίνονται  για να επεκτείνονται οι συλλογικές συμβάσεις και να υπάρχει  ισχυρός Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας που δυστυχώς και με τη νέα νομοθεσία παραβιάζεται ακόμη και η Συνταγματική πρόβλεψη, όπως λέει και η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Κατέβηκαν στους δρόμους οι απεργοί  

Απεργία 2 Οκτωβρίου 2019

Σε απεργιακούς… ρυθμούς κινήθηκε η χώρα την Τετάρτη εξαιτίας της 24ωρης γενικής απεργίας από εργατικές ομοσπονδίες και τα συνδικάτα.

 Η απεργία παρέλυσε κυρίως τις συγκοινωνίες με αποτέλεσμα  εικόνες χάους στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε δρόμους της ευρύτερης περιοχής,

Τoν… παλμό των διαδηλώσεων στην Αθήνα έδωσαν, κυρίως. χιλιάδες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Μέλη του ΠΑΜΕ, εξάλλου, ήρθαν στα χέρια , αστυνομικούς έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στο Κολωνάκι.

Συγκέντρωση και πορεία έκαναν επίσης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά με λιγότερη συμμετοχή κόσμου. 

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις απήργησαν ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο φέρνει σειρά αλλαγών στα εργασιακά -μεταξύ αυτών και τη δημιουργία μητρώου οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών.

Απεργία 2 Οκτωβρίου 2019

ΑΔΕΔΥ: θα συνεχίσουμε να απεργούμε ενάντια σε αντιλαϊκές πολιτικές

Τη διαδικτυακή ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, σχολιάζει η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι αμφισβητεί ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία, δεν αποτελεί κάτι καινούριο, ούτε και προκαλεί έκπληξη. "Κι αυτό γιατί, ο κ. Μητσοτάκης, ως υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, είναι ο μόνος υπουργός – από τη μεταπολίτευση και μετά – που προσέφυγε το 2014 στα δικαστήρια για την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση".

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, "ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κ. Μητσοτάκης, με τη δήλωσή του, μας λέει ότι αυτοί που "ταλαιπωρούν" τους εργαζόμενους και τους πολίτες αυτής της χώρας είναι οι απεργοί κι όχι οι πολιτικές που ο ίδιος ασκεί και οι αντεργατικές ρυθμίσεις που προωθεί για ψήφιση στη Βουλή με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, με το οποίο «ευνουχίζει» τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και διευρύνει τη μερική απασχόληση σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Κι ενώ εφαρμόζει αυτές τις αντεργατικές πολιτικές, προσπαθεί στο ίδιο νομοσχέδιο να περιορίσει ακόμη περισσότερο (αν μπορούσε θα το καταργούσε) το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, καθιερώνοντας την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του νομιμοποιoύνται να λαμβάνουν αποφάσεις με το 23% των ψήφων του ελληνικού λαού (58% η συμμετοχή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου x 40% = 23,2%), αλλά, προκειμένου να λάβουν οι εργαζόμενοι αποφάσεις για απεργία απαιτείται το 50% +1 του συνόλου των μελών του σωματείου! Μεγαλύτερη υποκρισία από αυτή δεν υπάρχει!" υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ.

"Γνωρίζουμε ότι οι λέξεις απεργία και απεργοί δεν ηχούν καλά στα αυτιά του κ. Μητσοτάκη. Τον ενημερώνουμε, όμως, ότι όσο θα εφαρμόζει τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, θα συνεχίσουμε να ασκούμε το δικαίωμά μας στην απεργία, όπως αυτό κατοχυρώνεται στο άρθρο 23 παρ.2 του Συντάγματος, όπου ρητά αναφέρεται: «Η απεργία αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη των οικονομικών και εργασιακών γενικά δικαιωμάτων των εργαζομένων»" καταλήγει το συνδικαλιστικό όργανο των δημσοίων υπαλλήλων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο