LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2019 19:43

Στην Εντατική ο Πέτρος Τατσόπουλος

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα. Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο γιατρός Ιωάννης Λύρας που έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον συγγραφέα, καθώς βρισκόταν στο στούντιο την ώρα που λιποθύμησε.

Πέτρος Τατσόπουλος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5ωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος, καθώς υπέστη οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής, την ώρα που βρισκόταν στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Ιπποκράτειο ο συγγραφέας μετά το τέλος της επέμβασης διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης και στην συνέχεια εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ κρίσιμο θεωρείται το πρώτο 24ωρο. 

Ο συγγραφέας υπέστη διαχωριστικό ανεύρυσμα, ενώ βρισκόταν στον «αέρα» της τηλεοπτικής εκπομπής «Εκτός Γραμμής», προκειμένου να μιλήσει για το προσφυγικό/μεταναστευτικό. Ξαφνικά και ενώ ήταν στον «αέρα», ζήτησε να αποχωρήσει, καθώς ένιωσε έναν έντονο πόνο στο στήθος, με τον παρουσιαστή να του προσφέρει νερό και να πηγαίνει σε διάλειμμα.

Στο στούντιο βρισκόταν ο πλαστικός χειρουργός Ιωάννης Λύρας ο οποίος έσπευσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. “Tον παρέλαβα αμέσως, τον έβαλα στη σωστή θέση, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε από ιατρικής πλευράς, μια καλή διάγνωση, ανάταξη, σταθεροποίηση, καταλάβαμε ότι ήταν καρδιολογικό», περιέγραψε στον ΑΝΤ1 ο κ. Λύρας και πρόσθεσε «όταν συνήλθε του είπαμε ότι είναι καρδιολογικό, ότι θα πρέπει να κάνει επέμβαση καρδιολογική, θα κρατήσει 4 ώρες, ήρθε το ασθενοφόρο…»

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τη σύντροφο του πρώην βουλευτή, προκειμένου να την ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας του. 

Η ανακοίνωση Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών

«Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος  αφίχθη με  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε  στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο πυρομαχικό υλικό23:47Επιβλητικός Ολυμπιακός στη Χάλα Πιονίρ, κυριάρχησε απέναντι στην Παρτιζάν23:36Χειρόφρενο και αύριο τα ταξί της Αττικής23:22Επιτεύχθηκε συμφωνία για την 15μελή επιτροπή τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας23:08Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν22:54Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με εμφατική νίκη επί του Άρη και χατ-τρικ Μπακασέτα22:40Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα22:26Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας καταζητούμενος για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων22:12ΗΠΑ: Ξεκίνησε η "δεύτερη φάση" του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα21:58Η Δανία ενισχύει "από σήμερα" τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία21:44Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1 - Είναι εφικτό ένα "μοντέλο Μαδούρο" στο Ιράν;21:30Παναγιώτης Στάθης για Καρυστιανού και Σύλλογο Τεμπών: Μετά την ΑΑΔΕ ανοίγει ο δρόμος και για εισαγγελική έρευνα21:16Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη - Καταιγιστικός "Δικέφαλος" στους 4 του Κυπέλλου21:02Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με Βανς και Ρούμπιο20:48Καλεντερίδης για Γροιλανδία: Είτε με το καλό είτε με το κακό, η Γροιλανδία θα περάσει υπό αμερικανικό έλεγχο20:34Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:24Τέλλογλου - Παραίτηση Σαουνάτσου: Στις Βρυξέλλες παρουσίασαν ρόδινη την κατάσταση στην ΥΠΑ20:14Ant1 Sports: Σκληρή αναμέτρηση Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Κυπέλλου 20:04Κύπελλο Ελλάδας: Τεράστια νίκη και πρόκριση του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά19:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο