LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2019 09:11 | Ανανέωση: 01 Οκτωβρίου 2019 09:14

Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: μέσα σε 6 μήνες θα απελαύνονται οι παράνομοι μετανάστες (βίντεο)

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τόνισε ότι ο κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο νόμος που είχε ψηφίσει για τις απελάσεις.

Άδωνις Γεωργιάδης - Καλημέρα Ελλάδα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα των ημερών, που δεν είναι άλλο από το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα για το λεγόμενο push back. Δηλαδή και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, η χώρα μας δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει μια βάρκα με μετανάστες και πρόσφυγες να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, βάζοντας για παράδειγμα μια άλλη βάρκα ή ένα σκάφος μπροστά της γιατί θα ακολουθήσει διεθνής καταδίκη από τους αρμόδιους οργανισμούς.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι την ευθύνη για την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε ότι με βάση νόμο που είχε ψηφίσει η προηγούμενη Κυβέρνηση, ο χρόνος που απαιτείται για να απελαθεί από τη χώρα μας ένας μετανάστης φτάνει στα 10 χρόνια.

Σύμφωνα με το σχετικό νόμο που θα φέρει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η νέα Κυβέρνηση, ο χρόνος που θα απαιτείται θα μειωθεί στους έξι μήνες και θα ξεκινήσουν μαζικές απελάσεις.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τόνισε ότι σε πρώτη φάση θα γίνεται ένας διαχωρισμός ανάμεσα στους ανθρώπους που θα φτάνουν στα ελληνικά νησιά και θα χωρίζονται σε πρόσφυγες με υψηλό και χαμηλό προσφυγικό προφίλ. Αυτοί που έχουν χαμηλό προσφυγικό προφίλ και στην ουσία πρόκειται για λαθρομετανάστες θα μπαίνουν σε κλειστά κέντρα κράτησης και στη συνέχεια θα ξεκινάνε οι διαδικασίες για την απέλαση τους, που θα ολοκληρώνεται μέσα σε έξι μήνες.

Σε ότι αφορά τα κλειστά κέντρα κράτησης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αυτά θα δημιουργηθούν στα νησιά όπου και φτάνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, όπως προβλέπεται στις σχετικές συμφωνίες και ότι ο αριθμός αυτών που θα πρέπει να απελαθούν σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ανέρχεται στο 93% των ανθρώπων που φτάνουν στα νησιά μας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣυνελήφθησαν δύο τράπερ και οι συνεργοί τους για διακίνηση ναρκωτικών στην ΑττικήΣήμερα 21:10 | Ειδήσεις

Στην κατοχή τους βρέθηκε πάνω από 17 κιλά κάνναβης.

ΑΕΚ: 0-1 η Κραϊοβα με γκολ του ΜπαϊαράμΣήμερα 22:34 | Ειδήσεις

Η Ένωση παλεύει να ανακτήσει τον έλεγχο ώστε να καταφέρει να εξασφαλίσει μια θέση στους 16.

Ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 για Νίκο Παππά: Είναι τσάμπα μάγκαςΣήμερα 20:50 | Ειδήσεις

Το σχόλιο του Γιώργου Παπαδάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το επεισόδιο με τον Νίκο Παππά και τον δημοσιογάφο Νίκο Γιαννόπουλο.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Δεσμός”Σήμερα 20:16 | Ειδήσεις

Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, από τις 6 το πρωί στον ΑΝΤ1, κάθε τηλεθεατής θα μπορεί να συνεισφέρει τον δικό του οβολό, για παιδιά που χρειάζονται την αγκαλιά όλων μας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΕΚ: 0-1 η Κραϊοβα με γκολ του Μπαϊαράμ22:39Missing alert για την εξαφάνιση 14χρονης22:25Ο Νίκος Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1 για την επίθεση που δέχθηκε από τον Ν. Παππά - Είναι προσβλητικός22:11FIFA: Η Ρωσία επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 4 χρόνια;21:57Συνελήφθησαν δύο τράπερ και οι συνεργοί τους για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική (βίντεο)21:44Χειροπέδες σε 48χρονο Έλληνα καταζητούμενο στη Γερμανία για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ21:30Ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 για Νίκο Παππά: Είναι τσάμπα μάγκας21:16Δανία: Δεχθήκαμε κυβερνοεπιθέσεις από τη Ρωσία21:02Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης η Ελλάδα - Συστάσεις προστασίας από τον ΕΟΔΥ20:48Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Δεσμός”20:34Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων και τη μαστροπεία 20:20ANT1 Sports: Για το 2 στα 2 στη διαβολοβδομάδα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην πρωτοπόρο Χάποελ20:06Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:52Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πότε αναμένονται οι πληρωμές19:38Τη διάθεση ρωσικών κεφαλαίων που είναι παγωμένα στη Γερμανία σκοπεύει να επιτρέψει ο καγκελάριος Μερτς19:24Πορτογαλία: Ο Παυλίδης με αξία 35 εκατ. ευρώ 8ος πιο ακριβός παίκτης - 27ος ο Ιωαννίδης19:10Λαμία: Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο - Κάηκε και δεύτερο όχημα (βίντεο)18:55Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου - Το πρόγραμμα της ημέρας18:41Κάλεσμα Φάμελλου σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις: Πάμε όλοι μαζί να ρίξουμε τον Μητσοτάκη18:27Απολογήθηκε στην ανακρίτρια ο Τριαντόπουλος για την αλλοίωση του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών18:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο