LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2019 09:11 | Ανανέωση: 01 Οκτωβρίου 2019 09:14

Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: μέσα σε 6 μήνες θα απελαύνονται οι παράνομοι μετανάστες (βίντεο)

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τόνισε ότι ο κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο νόμος που είχε ψηφίσει για τις απελάσεις.

Άδωνις Γεωργιάδης - Καλημέρα Ελλάδα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα των ημερών, που δεν είναι άλλο από το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα για το λεγόμενο push back. Δηλαδή και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, η χώρα μας δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει μια βάρκα με μετανάστες και πρόσφυγες να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, βάζοντας για παράδειγμα μια άλλη βάρκα ή ένα σκάφος μπροστά της γιατί θα ακολουθήσει διεθνής καταδίκη από τους αρμόδιους οργανισμούς.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι την ευθύνη για την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε ότι με βάση νόμο που είχε ψηφίσει η προηγούμενη Κυβέρνηση, ο χρόνος που απαιτείται για να απελαθεί από τη χώρα μας ένας μετανάστης φτάνει στα 10 χρόνια.

Σύμφωνα με το σχετικό νόμο που θα φέρει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η νέα Κυβέρνηση, ο χρόνος που θα απαιτείται θα μειωθεί στους έξι μήνες και θα ξεκινήσουν μαζικές απελάσεις.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τόνισε ότι σε πρώτη φάση θα γίνεται ένας διαχωρισμός ανάμεσα στους ανθρώπους που θα φτάνουν στα ελληνικά νησιά και θα χωρίζονται σε πρόσφυγες με υψηλό και χαμηλό προσφυγικό προφίλ. Αυτοί που έχουν χαμηλό προσφυγικό προφίλ και στην ουσία πρόκειται για λαθρομετανάστες θα μπαίνουν σε κλειστά κέντρα κράτησης και στη συνέχεια θα ξεκινάνε οι διαδικασίες για την απέλαση τους, που θα ολοκληρώνεται μέσα σε έξι μήνες.

Σε ότι αφορά τα κλειστά κέντρα κράτησης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αυτά θα δημιουργηθούν στα νησιά όπου και φτάνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, όπως προβλέπεται στις σχετικές συμφωνίες και ότι ο αριθμός αυτών που θα πρέπει να απελαθούν σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ανέρχεται στο 93% των ανθρώπων που φτάνουν στα νησιά μας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της ΑθήναςΣήμερα 22:30 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Φιντάν, στόχος της Άγκυρας παραμένει η μετατροπή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου «σε περιοχή σταθερότητας και ευημερίας», κάτι που –όπως είπε– αποτελεί «ξεκάθαρη βούληση του Προέδρου» της Τουρκίας.

Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχουςΣήμερα 22:07 | Ειδήσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα μπορούσαν να διεξαχθούν εντός 60-90 ημερών.

Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)Σήμερα 22:29 | Ειδήσεις

Στο σημείο χρειάστηκε να μεταβεί γερανοφόρο όχημα,  για  να  επαναφέρει σε ορθή θέση το φορτηγό και να ακολουθήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Συνελήφθη και ο δεύτεροςΣήμερα 21:52 | Ειδήσεις

Ο δεύτερος δράστης  εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε σκεπή - Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)23:40Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της Αλγερίας Αχμέντ Ατάφ την Τετάρτη23:32Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06Δένδιας: Αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα οι ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις22:56Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)22:48Νέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της Αθήνας22:40Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχους22:32"Οσμή σκανδάλου" ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εύβοια: Ψάχνουν πού πήγαν 6,5 εκατ. ευρώ22:24Σοβαρό τροχαίο στην Άρτα: Φορτηγό ανετράπη σε παράδρομο της Ιονίας Οδού - Εγκλωβισμένος ο οδηγός22:16Μετρό Θεσσαλονίκης: Περισσότερες από 27 εκατ. μετακινήσεις εξυπηρέτησαν οι συρμοί22:08Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Συνελήφθη και ο δεύτερος21:58Ηλεία: 13χρονος μπήκε σε σχολείο και χτύπησε 12χρονο στο πρόσωπο 21:48Γαλλία: Η χώρα επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό της Eurovision και την αντίθεσή της σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ21:38ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για τους ελέγχους στο Μέτρο 2321:28Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου: Οι αγρότες έχουν δίκιο, αλλά οι επιθέσεις δεν δικαιολογούνται21:18Λαμία: Δύο άνδρες είχαν στήσει ενέδρα έξω από μπαρ - Λήστεψαν και έδειραν έναν 35χρονο21:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο