LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2019 09:11 | Ανανέωση: 01 Οκτωβρίου 2019 09:14

Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: μέσα σε 6 μήνες θα απελαύνονται οι παράνομοι μετανάστες (βίντεο)

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τόνισε ότι ο κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο νόμος που είχε ψηφίσει για τις απελάσεις.

Άδωνις Γεωργιάδης - Καλημέρα Ελλάδα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα των ημερών, που δεν είναι άλλο από το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα για το λεγόμενο push back. Δηλαδή και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, η χώρα μας δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίσει μια βάρκα με μετανάστες και πρόσφυγες να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, βάζοντας για παράδειγμα μια άλλη βάρκα ή ένα σκάφος μπροστά της γιατί θα ακολουθήσει διεθνής καταδίκη από τους αρμόδιους οργανισμούς.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι την ευθύνη για την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε ότι με βάση νόμο που είχε ψηφίσει η προηγούμενη Κυβέρνηση, ο χρόνος που απαιτείται για να απελαθεί από τη χώρα μας ένας μετανάστης φτάνει στα 10 χρόνια.

Σύμφωνα με το σχετικό νόμο που θα φέρει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η νέα Κυβέρνηση, ο χρόνος που θα απαιτείται θα μειωθεί στους έξι μήνες και θα ξεκινήσουν μαζικές απελάσεις.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τόνισε ότι σε πρώτη φάση θα γίνεται ένας διαχωρισμός ανάμεσα στους ανθρώπους που θα φτάνουν στα ελληνικά νησιά και θα χωρίζονται σε πρόσφυγες με υψηλό και χαμηλό προσφυγικό προφίλ. Αυτοί που έχουν χαμηλό προσφυγικό προφίλ και στην ουσία πρόκειται για λαθρομετανάστες θα μπαίνουν σε κλειστά κέντρα κράτησης και στη συνέχεια θα ξεκινάνε οι διαδικασίες για την απέλαση τους, που θα ολοκληρώνεται μέσα σε έξι μήνες.

Σε ότι αφορά τα κλειστά κέντρα κράτησης, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αυτά θα δημιουργηθούν στα νησιά όπου και φτάνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, όπως προβλέπεται στις σχετικές συμφωνίες και ότι ο αριθμός αυτών που θα πρέπει να απελαθούν σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ανέρχεται στο 93% των ανθρώπων που φτάνουν στα νησιά μας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην Καστοριά - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές κοινότητεςΧθες 18:48 | Ειδήσεις

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι είχαν να δουν τέτοια βροχή 25 χρόνια και περιμένουν η βροχή να σταματήσει εντελώς για να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς των καταστροφών.

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την συνάντηση με την Λ. Μενδώνη: Ανυπομονώ να εμβαθύνω τις πολιτιστικές μας ανταλλαγέςΧθες 21:24 | Ειδήσεις

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε σήμερα την Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Βορίζια: Άγριο επεισόδιο στις φυλακές μεταξύ μελών της οικογένειας ΚαργάκηΧθες 22:35 | Ειδήσεις

Το επεισόδιο χαρακτηρίστηκε σοβαρό και ενδεχομένως, αποτέλεσε έναν από τους καταλύτες για την ευρείας κλίμακας αναδιάταξη.

Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα: Δραματικοί απεγκλωβισμοί - Ζημιές και σε σπίτιαΧθες 21:07 | Ειδήσεις

Οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν για το αν θα συνεχιστούν τα φαινόμενα το βράδυ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δύσκολη η νύχτα στα Βόρεια Τζουμέρκα - Εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο23:59Λαμία: Δικυκλιστής έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο για να μην πατήσει πεζή - Πήρε φωτιά η μηχανή (βίντεο)23:46Ολυμπιακός: Άφησε πίσω του την ήττα από την Αρμάνι και "έτρεξε" την Παρί23:38Βόνιτσα - Κακοκαιρία: Μαθητές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σπίτι τους με Πυροσβεστικό όχημα23:26Κατέληξε η γυναίκα που παρασύρθηκε σε τροχαίο στο Παγκράτι23:12Μεσολόγγι: 15χρονος ξυλοκοπήθηκε από δύο ανήλικους – Χειροπέδες και στους γονείς τους22:58Βορίζια: Άγριο επεισόδιο στις φυλακές μεταξύ μελών της οικογένειας Καργάκη22:43Όρμπαν: "Κρίσιμες" οι επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες για το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Η συνάντηση κορυφής της Βουδαπέστης πλησιάζει22:28Έδεσσα: Η ανακοίνωση των διασωστών του ΕΚΑΒ για το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια22:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την συνάντηση με την Λ. Μενδώνη: Ανυπομονώ να εμβαθύνω τις πολιτιστικές μας ανταλλαγές 22:00Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο21:46Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα: Δραματικοί απεγκλωβισμοί - Ζημιές και σε σπίτια21:32ΕΕ: Αύριο συνάντηση ηγετών για την κατάσταση στην Ουκρανία21:18Τραγωδία στη Σαλαμίνα: Νεκρός ηλικιωμένος που έπεσε με το ΙΧ του στη θάλασσα21:04Παναθηναϊκός: Ο Ματίας Λεσόρ στην Πορτογαλία για αρθροσκόπηση20:50Κακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην Καστοριά - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές κοινότητες20:36Ρωσία: Στα χέρια του Πούτιν το ειρηνευτικό σχέδιο με την Ουκρανία20:22Αττική: Συνελήφθησαν δύο οδηγοί ταξί που επέδειξαν πλαστές άδειες οδήγησης20:08Tae Kwon Do: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Αριστείδης Ψαρρός, "αργυρές" οι Ασημάκη και Κλακάλα19:54Θεοδωρικάκος: Με τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή ενισχύουμε ουσιαστικά την προστασία του καταναλωτή19:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο