LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2019 20:09

Άγκυρα: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο

Προκαλεί η Τουρκία σε όλα τα μέτωπα. Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο. Νέες γεωτρήσεις ξεκινά το Γιαβούζ. Στα 4.000 μέτρα έφτασε ο Πορθητής.

Yavuz - Γιαβούζ - πλοίο - Τουρκία

Ο Ερντογάν κλιμακώνει προκλήσεις και απειλές σε όλα τα μέτωπα.

Στο Αιγαίο με νέα Navtex κλειδώνει μεγάλη περιοχή στην καρδιά του Αρχιπελάγους, δυτικά της Χίου και των Ψαρών, ανατολικά της Εύβοιας ΒΑ της Άνδρου και ΝΑ της Σκύρου για ασκήσεις του τουρκικού Πολεμικού ναυτικού με πραγματικά πυρά, για τον μισό Οκτώβριο, συμπεριλαμβανομένης και της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Στον αέρα, συνολικά 9 αεροσκάφη, τα 4 οπλισμένα, έκαναν 23 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και 7 παραβάσεις στο FIR Αθηνών με αποτέλεσμα να υπάρξει και μια εμπλοκή.

Νωρίτερα συγκάλεσε υπό την προεδρία του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Σε ανακοίνωση που εξεδόθη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης τονίζεται πως η Άγκυρα θα συνεχίσει την παρουσία της στην ανατολική Μεσόγειο. «Η Τουρκία με αποφασιστικότητα θα συνεχίσει τη δραστηριότητα της στην υφαλοκρηπίδα της στην ανατολική Μεσόγειο όπως και στις περιοχές που έχουν παραχωρηθεί από την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»».

Στην ίδια ανακοίνωση του Συμβουλίου που είχε διάρκεια 3.5 ωρών είναι εμφανές πως υπάρχει μια αναβολή των σχεδίων της Τουρκίας για τη δημιουργία της ζώνης ασφαλείας εντός της Συρίας. «Θα ισχυροποιήσουμε τις ειλικρινείς προσπάθειες για την ισχυροποίηση της ζώνης ασφαλείας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, είχε τονίσει πως το πλοίο Γιαβούζ, το οποίο βρίσκεται για την ώρα στη Μερσίνα για ανεφοδιασμό και συντήρηση, θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες νέα γεώτρηση.

Την ίδια ώρα αποκάλυψε πως ο Πορθητής έχει ξεπεράσει τα 4 χιλιάδες μέτρα βάθος. Μιλώντας σε πανεπιστημιακή εκδήλωση με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, ανέφερε στους φοιτητές ότι καλούνται να υπερασπιστούν την αποφασιστικότητα, τα δικαιώματα και το δίκαιο της χώρας.

«Σήμερα με τα τέσσερα πλοία μας η σημαία μας κυματίζει σε κάθε σπιθαμή της ανατολικής Μεσογείου. Οι ομάδες μας δουλεύουν με μεγάλη αφοσίωση μέρα νύχτα για να φέρουν χαρμόσυνα νέα στο λαό μας. Το Γιαβούζ τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει τη γεώτρησή του σε νέο σημείο. Και το Ορούτς Ρέις ολοκλήρωσε το 30% των εργασιών του ανατολικά της Αττάλειας. Και ο Πορθητής αυτή τη στιγμή ξεπέρασε τα 4 χιλιάδες μέτρα. Κάθε τρυπάνι που τρυπάει είναι υπογραφή για το φωτεινό μέλλον της Τουρκίας. Κάτω από αυτή την υπογραφή υπάρχει ο μόχθος και η πίστη των 82 εκατομμυρίων», είπε χαρακτηριστικά.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο