LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2019 14:17 | Ανανέωση: 30 Σεπτεμβρίου 2019 14:20

120 δόσεις: παράταση λίγων ημερών για χρέη σε Εφορία και Ταμεία

Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα διορία, τονίζεται απο το οικονομικό επιτελείο, απο το οποίο γίνεται έκκληση στους οφειλέτες να αξιοποιήσουν τους όρους του διακανονισμού.

ουρά - εφορία

Παράταση μέχρι την επόμενη Δευτέρα δόθηκε στην διορία για υπαγωγή στην ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις, όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Εφορία ή/και Ταμεία.

Η σχετική απόφαση, για παράταση έως τις 7 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε απο τον Στέλιο Πέτσα, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου αποφασίστηκαν μέτρα για το Προσφυγικό.

Μέχρι την Παρασκευή, είχαν ενταχθεί στην ρύθμιση συνολικά 384.402 οφειλέτες, ρυθμίζοντας οφειλές ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες μαζί με τις προσαυξήσεις ύψους 898,5 εκατομμυρίων. ευρώ φθάνουν συνολικά στα 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σταϊκούρας: αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται «Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν μαζικά στην κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία της ρύθμισης των 120 δόσεων. Μέχρι τις 27.09.2019 εντάχθηκαν στη ρύθμιση 384.402 οφειλέτες, ρυθμίζοντας οφειλές ύψους 2,4 δισ. ευρώ, οι οποίες μαζί με τις προσαυξήσεις ύψους 898,5 εκατ. ευρώ φθάνουν συνολικά στα 3,3 δισ. ευρώ.Πράγματι, η ρύθμιση των 120 δόσεων παρουσιάζει πολλαπλά οφέλη, όπως:

  • Μείωση του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ.
  • Μείωση επιτοκίου από 5% στο 3%.
  • Δυνατότητα σε όλα τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1.000.000 ευρώ να ρυθμίσουν την οφειλή τους μέχρι 120 δόσεις, που μέχρι σήμερα συνέβαινε μόνο για τα φυσικά πρόσωπα.
  • Αποδέσμευση των κατασχεμένων τραπεζικών λογαριασμών.
  • Δικαίωμα σε όσους είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση του ν. 4611/2019 να υπαγάγουν τα χρέη τους στη νέα αυτή ρύθμιση και να επωφεληθούν των πιο ευνοϊκών όρων της.
  • Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης μέσω της αντίστοιχης πλατφόρμας.

Προκειμένου να επωφεληθούν των ιδιαίτερα ευνοϊκών όρων αυτής της ρύθμισης όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και επιχειρήσεις και, δεδομένου ότι η σχετική πλατφόρμα άνοιξε από τις 5.9.2019, το Υπουργείο Οικονομικών αποφασίζει τη χορήγηση παράτασης για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων μέχρι και τη Δευτέρα 7.10.2019. Επισημαίνεται ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων και η παράταση που δόθηκε για την ένταξη σε αυτήν αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο».

Υπ. Εργασίας: Παράταση έως τις 7 Οκτρωβρίου για ρύθμιση χρεών στα Ταμεία

Την παράταση της προθεσμίας, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019, για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης. Σημειώνει ότι τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση, ενώ αναφέρει πως μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις.

Όλη η δήλωση του Γιάννη Βρούτση:

Δίνουμε παράταση, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019, σε όλους τους οφειλέτες για τη συμμετοχή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σκοπός αυτής της -μίας και μοναδικής- παράτασης είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς, τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό να ξεπερνάει ήδη τα 3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζω, ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και ότι η ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜακελειό στα Βορίζια: Έκτακτα μέτρα ασφαλείας θα λάβει η Αστυνομία για την κηδεία του 39χρονουΧθες 21:07 | Ειδήσεις

Τι μέτρα θα λάβει η αστυνομία στην Κρήτη για την κηδεία του 39χρονου.

Τεταμένη η κατάσταση μπροστά από το κοινοβούλιο όπου πραγματοποιεί απεργία πείνας μητέρα θύματος της τραγωδίας στο Νόβι ΣαντΧθες 22:23 | Ειδήσεις

Η Ντίανα Χρκα ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του 27χρονου γιου της Στέφαν και άλλων 15 ανθρώπων.

ΕΛΤΑ : Ποια είναι τα καταστήματα που αναστέλλεται η λειτουργία τους από αύριο, Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2025Χθες 20:51 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η ανακοίνωση  των ΕΛΤΑ.

Αράχωβα - Δολοφονία Λάλα: Εντοπίστηκαν τα όπλα της μαφιόζικης εκτέλεσηςΧθες 19:28 | Ειδήσεις

Η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ με ανάρτηση της αποδεικνύει το μεγαλείο ψυχής με το οποίο αντιμετωπίζει όλα αυτά τα χρόνια τη συμφορά που χτύπησε την οικογένεια της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λονδίνο: Ελεύθερος ο ένας ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο23:59Λάρισα: 32χρονη έπεσε με το ασανσέρ από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας23:46Βορίζια - Σόμπολος στον ΑΝΤ1: Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τέτοιες καταστάσεις εν έτει 202523:33Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών νότια των Καλών Λιμένων23:19Θλάση στον προσαγωγό και εκτός τρεις εβδομάδες ο Γιουρτσεβέν - Ψάχνει σέντερ ο Παναθηναϊκός23:05Βεντέτα στα Βορίζια: Αυτά είναι τα όπλα που έκρυβαν οι εμπλεκόμενοι22:51Τεταμένη η κατάσταση μπροστά από το κοινοβούλιο όπου πραγματοποιεί απεργία πείνας μητέρα θύματος της τραγωδίας στο Νόβι Σαντ22:37Μακελιό στα Βορίζια - Ξέσπασμα συζύγου 39χρονου: Πού είσαι να σε δω, που είσαι να μου μιλήσεις;22:23Super League: Ζέσταμα του ΠΑΟΚ στις Σέρρες πριν την «καυτή» εβδομάδα σε Ευρώπη και Ελλάδα22:09Θεσσαλονίκη: Ανήλικη διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ – Συνελήφθη ένας 39χρονος21:55Στα Βορίζια η σορός του 39χρονου – Ένα από τα παιδιά που βαπτίστηκαν, πήρε το όνομα του21:41Αράχωβα - Δολοφονία Λάλα: Εντοπίστηκαν τα όπλα της μαφιόζικης εκτέλεσης21:27Μακελειό στα Βορίζια: Έκτακτα μέτρα ασφαλείας θα λάβει η Αστυνομία για την κηδεία του 39χρονου21:13ΕΛΤΑ : Ποια είναι τα καταστήματα που αναστέλλεται η λειτουργία τους από αύριο, Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 202520:59Super League: Πέρασε και από τη Λάρισα ο Λεβαδειακός 20:45Ποδαρικό Νοεμβρίου...με αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος20:31Βορίζια: Η στιγμή που το φέρετρο με τη σορό του 39χρονου αναχωρεί από το ΠΑΓΝΗ (βίντεο)20:17Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα20:03Μακελειό στα Βορίζια: Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών - Αυξάνονται συνεχώς οι αστυνομικές δυνάμεις19:49Γερμανία: Σύλληψη 22χρονου Σύρου ως ύποπτου για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας19:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο