LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2019 14:17 | Ανανέωση: 30 Σεπτεμβρίου 2019 14:20

120 δόσεις: παράταση λίγων ημερών για χρέη σε Εφορία και Ταμεία

Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα διορία, τονίζεται απο το οικονομικό επιτελείο, απο το οποίο γίνεται έκκληση στους οφειλέτες να αξιοποιήσουν τους όρους του διακανονισμού.

ουρά - εφορία

Παράταση μέχρι την επόμενη Δευτέρα δόθηκε στην διορία για υπαγωγή στην ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις, όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Εφορία ή/και Ταμεία.

Η σχετική απόφαση, για παράταση έως τις 7 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε απο τον Στέλιο Πέτσα, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου αποφασίστηκαν μέτρα για το Προσφυγικό.

Μέχρι την Παρασκευή, είχαν ενταχθεί στην ρύθμιση συνολικά 384.402 οφειλέτες, ρυθμίζοντας οφειλές ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες μαζί με τις προσαυξήσεις ύψους 898,5 εκατομμυρίων. ευρώ φθάνουν συνολικά στα 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σταϊκούρας: αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται «Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν μαζικά στην κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία της ρύθμισης των 120 δόσεων. Μέχρι τις 27.09.2019 εντάχθηκαν στη ρύθμιση 384.402 οφειλέτες, ρυθμίζοντας οφειλές ύψους 2,4 δισ. ευρώ, οι οποίες μαζί με τις προσαυξήσεις ύψους 898,5 εκατ. ευρώ φθάνουν συνολικά στα 3,3 δισ. ευρώ.Πράγματι, η ρύθμιση των 120 δόσεων παρουσιάζει πολλαπλά οφέλη, όπως:

  • Μείωση του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ.
  • Μείωση επιτοκίου από 5% στο 3%.
  • Δυνατότητα σε όλα τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1.000.000 ευρώ να ρυθμίσουν την οφειλή τους μέχρι 120 δόσεις, που μέχρι σήμερα συνέβαινε μόνο για τα φυσικά πρόσωπα.
  • Αποδέσμευση των κατασχεμένων τραπεζικών λογαριασμών.
  • Δικαίωμα σε όσους είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση του ν. 4611/2019 να υπαγάγουν τα χρέη τους στη νέα αυτή ρύθμιση και να επωφεληθούν των πιο ευνοϊκών όρων της.
  • Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης μέσω της αντίστοιχης πλατφόρμας.

Προκειμένου να επωφεληθούν των ιδιαίτερα ευνοϊκών όρων αυτής της ρύθμισης όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και επιχειρήσεις και, δεδομένου ότι η σχετική πλατφόρμα άνοιξε από τις 5.9.2019, το Υπουργείο Οικονομικών αποφασίζει τη χορήγηση παράτασης για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων μέχρι και τη Δευτέρα 7.10.2019. Επισημαίνεται ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων και η παράταση που δόθηκε για την ένταξη σε αυτήν αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο».

Υπ. Εργασίας: Παράταση έως τις 7 Οκτρωβρίου για ρύθμιση χρεών στα Ταμεία

Την παράταση της προθεσμίας, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019, για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης. Σημειώνει ότι τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση, ενώ αναφέρει πως μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις.

Όλη η δήλωση του Γιάννη Βρούτση:

Δίνουμε παράταση, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019, σε όλους τους οφειλέτες για τη συμμετοχή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σκοπός αυτής της -μίας και μοναδικής- παράτασης είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς, τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό να ξεπερνάει ήδη τα 3 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζω, ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και ότι η ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο