LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2019 14:03 | Ανανέωση: 30 Σεπτεμβρίου 2019 14:07

“Εδώ Βρυξέλλες”...

Η Μαρία Αρώνη, ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην "καρδιά" της ΕΕ, μεταδίδει μικρές και μεγάλες ειδήσεις που αφορούν τις ζωές όλων μας.

Εδω Βρυξέλλες

Η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη, μεταδίδει ό,τι συμβαίνει στο κέντρο των εξελίξεων, την “καρδιά” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα όσα αφορούν την χώρα και την καθημερινότητα μας, σε όλο το φάσμα της επικαιρότητας: από την πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις, την οικονομία και τις μεγάλες αλλαγές, μέχρι τα προγράμματα επιδοτήσεων, τις καθοριστικές δικαστικές αποφάσεις και τις Κοινοτικές Οδηγίες, την προστασία των δικαιωμάτων, τον Πολιτισμό και όσα αφορούν την Τεχνολογία και την προστασία των πολιτών της “κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας”.

“Τραγικό γεγονός” χαρακτηρίζει η Κoμισιόν την πυρκαγιά στη Μόρια και δηλώνει έτοιμη να στηρίξει τις ελληνικές Αρχές

Τη «βαθιά λύπη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα «τραγικά γεγονότα» στη Μόρια της Λέσβου, που κόστισαν το θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό του παιδιού της, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Μόρια - επεισόδια - μετανάστες - πρόσφυγες

Η κ. Αντρέεβα επανέλαβε ότι τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα, εντείνοντας την πίεση στα νησιά και δημιουργώντας «μη βιώσιμες συνθήκες». Πρόσθεσε, ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να στηρίξει τις ελληνικές Αρχές, κατεπειγόντως, ούτως ώστε να εφαρμοστούν έκτακτα μέτρα για την «αποσυμφόρηση της κατάστασης και χαιρέτισε τα μέτρα που έχει ήδη ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που σχετίζονται με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές. Όπως είπε η Μίνα Αντρέεβα, τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν «μεταφορές στην ενδοχώρα με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και χρηματοδότηση από την ΕΕ, αύξηση της ικανότητας υποδοχής στην ενδοχώρα καθώς και αύξηση των επιστροφών από τα νησιά, συμπεριλαμβανομένων των εθελοντικών επιστροφών».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε επίσης ότι ο Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα συναντηθεί σήμερα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και την Τουρκία με τους Υπουργούς Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζέεχοφερ και της Γαλλίας, Kριστόφ Καστανέρ, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα και τη συνεργασία με την Τουρκία για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

«Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε την βοήθειά μας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τις ελληνικές Αρχές, που είναι υπεύθυνες για τη διαχείριση της κατάστασης, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες», ανέφερε, τέλος, η κ. Αντρέεβα.

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ξεκινούν οι δημόσιες ακροάσεις των υποψήφιων επιτρόπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι ακροάσεις των 26 υποψήφιων επιτρόπων στο Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθούν μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου με 8 Οκτωβρίου. Ο κάθε επίτροπος θα εξεταστεί επί τρεις ώρες, στον τομέα των αρμοδιοτήτων του, από τους ευρωβουλευτές της αρμόδιας κοινοβολευτικής επιτροπής. Η έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι υποχρεωτική για την ανάληψη των καθηκόντων των επιτρόπων. Οι ακροάσεις ξεκινούν σήμερα με τρεις υποψήφιους επιτρόπους: τον Μάρος Σέφτσοβιτς (Σλοβακία) για το χαρτοφυλάκιο «Διοργανικές σχέσεις και προβλέψεις», τον Φιλ Χόγκαν (Ιρλανδία) για το «Εμπόριο» και την Μαρία Γκάμπριελ για την «Καινοτομία και Νεολαία» .

To πρόγραμμα των ακροάσεων των υποψήφιων επιτρόπων στο ΕΚ, μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Διακόπτονται οι ακροάσεις των επιτρόπων της Ρουμανίας, Ροβάνα Πλουμπ και της Ουγγαρίας, Λάζλο Τροσάνι.

Η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε σήμερα ότι απέρριψε για λόγους σύγκρουσης συμφερόντων τις υποψηφιότητες της Ρουμάνας σοσιαλδημοκράτη Ροβάνα Πλουμπ (Μεταφορές) και του Ούγγρου συντηρητικού Λάζλο Τροσάνι (Γειτονία και Διεύρυνση). Η άρνηση της επιτροπής προκάλεσε την διακοπή των ακροάσεων αυτών των δύο υποψηφίων, αλλά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε από την κοινοβουλευτική επιτροπή να διευκρινίσει περαιτέρω την απόφασή της , είτε ζητώντας περισσότερα στοιχεία είτε απαιτώντας από τα δύο κράτη μέλη να ορίσουν νέους υποψηφίους.

Η Ροβάνα Πλουμπ ελέγχεται από το Κοινοβούλιο για προβληματικά δάνεια, ενώ ο Λάζλο Τροσάνι για τις σχέσεις του με το δικηγορικό γραφείο που ίδρυσε το 1991, πριν αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν.

Ακρόπολη - Σημαίες - Eurostat

Στο 17% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τη Eurostat

Στο 17% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2019, σε σχέση με 17,1% τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγάλυτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας σε σχέση με την περασμένη χρονιά (από 19,2% σε 17%, μεταξύ Ιουνίου 2018 και Ιουνίου 2019). Ειδικότερα, ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα διαμορφώθηκε τον Ιούνιο σε 805.000. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 13,9% και στις γυναίκες στο 20,9%. Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) παρέμεινε σταθερό στο 33%, σε σχέση με τον Μάιο. Έναν χρόνο πριν ήταν 37,7%.

Συνολικά στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία του Αυγούστου 2019, η ανεργία έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2008 και στην ΕΕ από το ξεκίνημα του μηνιαίου υπολογισμού τον Ιανουάριο του 2000. Ειδικότερα, στην Ευρωζώνη μειώθηκε στο 7,4% από 7,5% τον Ιούλιο, ενώ το ίδιο διάστημα στην ΕΕ μειώθηκε στο 6,2%, από 6,3%. Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (17% με στοιχεία Ιουνίου 2019) και στην Ισπανία (13,8%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2%) και τη Γερμανία (3,1%).

Σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων, τον Αύγουστο το ποσοστό στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 15,4% και στην ΕΕ στο 14,2%. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (33% τον Ιούνιο), στην Ισπανία (32,2%) και στην Ιταλία (27,1%). Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στην Τσεχία (5,1%) και τη Γερμανία (5,7%).

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Βικτώρια”: Στο “επίκεντρο” της κακοκαιρίας το Ιόνιο (εικόνες)Σήμερα 06:56 | Ειδήσεις

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η δυτική Ελλάδα, με τα νησιά του Ιονίου να βρίσκονται στο επίκεντρο. Ποια σχολεία δε θα ανοίξουν.

“Βικτώρια”: κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω κακοκαιρίαςΣήμερα 08:31 | Ειδήσεις

Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στους μεγαλύτερους οδικούς άξονες προκάλεσε η βροχόπτωση.

Καραγκούνης – Γκιόλας στον ΑΝΤ1 για την Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο (βίντεο)Σήμερα 07:45 | Ειδήσεις

«Κάναμε ουσιαστικά βήματα προόδου», τόνισε ο Καραγκούνης. «Έπεσαν οι μάσκες», υποστήριξε ο Γκιόλας.

Πρύτανης ΑΠΘ στον ΑΝΤ1: Ανοιχτό το Πανεπιστήμιο την 17η Νοέμβρη (βίντεο)Σήμερα 08:21 | Ειδήσεις

«Δεν μας ενδιαφέρουν οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας», είπε εκ μέρους της Πρυτανείας ο Ν. Παπαϊωάννου. Τι είπε για το άσυλο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συναγερμός από ειδοποίηση για βόμβα στη Διεύθυνση Αλλοδαπών12:42Στον Μόντριτς το “Golden Foot 2019” (βίντεο)12:31Νεκρή 2χρονη από πτώση κλιματιστικού12:24Κινηματογραφική ληστεία: ξήλωσαν στόρια κοσμηματοπωλείου με αυτοκίνητο!12:15Ζώδια από την Λίτσα Πατέρα: Σταθεροποιούνται σχέδια (βίντεο)12:06Βουτιά λεωφορείου σε γκρεμό 300 μέτρων (εικόνες)11:56Εστιατόριο φέρνει τον λογαριασμό σε ζευγάρια, μοιρασμένο στα δύο!11:49Βαν συγκρούστηκε με βυτιοφόρο και “σφήνωσε” στο στηθαίο (εικόνα)11:40Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Βενετία (εικόνες)11:31Μάρκου: καλά έκαναν οι φοιτητές κι έσπασαν την πόρτα της ΑΣΟΕΕ11:24Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Ο Άγιος του λαού και των γραμμάτων – Ο θαυμαστός βίος του 11:16Κακλαμάνης: απολύτως πετυχημένη η θητεία Παυλόπουλου, να τον επανεκλέξουμε11:09Λεμούριος “ερωτεύτηκε” το μπούστο μοντέλου του Playboy! (βίντεο)10:58“Άγριες Μέλισσες” Ο διασυρμός και η απόπειρα αυτοκτονίας της Βιολέττας (βίντεο)10:51Αρχαιοκάπηλοι είχαν στην κατοχή τους ολόκληρο “θησαυρό”10:40Έχει τρέξει σε Μαραθώνιο σε όλα τα κράτη του κόσμου! (εικόνες)10:28Βίντεο: η στιγμή μετωπικής σύγκρουσης τρένων10:20Γκιουλέκας – Γεροβασίλη διασταυρώνουν… τα ξίφη τους στον ΑΝΤ1 (βίντεο)10:09Μενέντεζ: αυταρχικός, δικτάτορας και παραβάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο Ερντογάν10:00Μαθητής έβγαλε όπλο στην αυλή του σχολείου!09:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο