LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2019 20:53 | Ανανέωση: 29 Σεπτεμβρίου 2019 20:52

Νεκροί και χάος στη Μόρια (βίντεο)

Το απόλυτο χάος επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο χώρο.

Μόρια - Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας - Πρόσφυγες- Μετανάστες - Φωτιά - Επεισόδια

Απανθρακωμένη ανασύρθηκε μία γυναίκα από το τμήμα του καταυλισμού κάηκε στην κάτω πύλη του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για ένα νεκρό παιδί που έβγαλαν μέσα σε μία κουβέρτα πρόσφυγες και μετανάστες.

Για άγνωστους λόγους, γύρω στις 5 το απόγευμα ξέσπασαν δυο φωτιές. Μια σε ελαιοκτήματα έξω από τον καταυλισμό, περί τα 400 μέτρα από τις σκηνές στον εξωτερικό χώρο του ΚΥΤ και μια στη “Ζώνη 4”, όπου σε διώροφους οικίσκους διαμένουν κυρίως Αφρικανοί.

Μόρια - Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας - Πρόσφυγες- Μετανάστες - Φωτιά - Επεισόδια

Κι ενώ η φωτιά στα ελαιοκτήματα σβήστηκε πολύ γρήγορα, η φωτιά στους οικίσκους του ΚΥΤ επεκτάθηκε και κατέκαψε μεγάλο τμήμα του όλου χώρου. Το σβήσιμο της δε έγινε μετ’ εμποδίων. Μάλιστα, οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το μέτωπο δεχόμενοι επίθεση από εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι και κατέστρεψαν τουλάχιστον δυο πυροσβεστικά οχήματα.

Μόρια - Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας - Πρόσφυγες- Μετανάστες - Φωτιά - Επεισόδια

Εκατοντάδες ήταν αυτοί που επιτέθηκαν αρχικά στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Ασύλου και στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις διοίκησης του ΚΥΤ. Μάλιστα, κατέστρεψαν οικίσκους και έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια. Στη συνέχεια δε επιτέθηκαν στο Κέντρο Κράτησης με στόχο να απελευθερώσουν τους κρατουμένους εκεί παραβατικούς κρατουμένους, αλλά αντιμετωπίσθηκαν από τους αστυνομικούς που βρισκόταν μέσα στο Κέντρο Κράτησης κάνοντας από μέσα χρήση νερού.

Μόρια - Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας - Πρόσφυγες- Μετανάστες - Φωτιά - Επεισόδια

Οι διοικούντες του ΚΥΤ εγκατέλειψαν το χώρο διοίκησης μαζί με τους εργαζομένους σε αυτό, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν συντεταγμένα κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Περί τις 7.30 το βράδυ κι ενώ στο εσωτερικό του ΚΥΤ μαίνονταν οι συγκρούσεις μεταξύ ομάδων προσφύγων και μεταναστών διαφορετικής εθνικής ή θρησκευτικής καταγωγής άρχισε η αποχώρηση από τον εσωτερικό καταυλισμό του ΚΥΤ εκατοντάδων οικογενειών που αρχικά κινούνται προς τα γύρω κτήματα προκειμένου να περάσουν στοιχειωδώς με ασφάλεια τη νύχτα. Από τις συγκρούσεις υπάρχουν επίσης τουλάχιστον επτά τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.

Μόρια - Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας - Πρόσφυγες- Μετανάστες - Φωτιά - Επεισόδια

Το τελευταίο διάστημα οι αφίξεις των προσφύγων και των μεταναστών έχουν αυξηθεί πάρα πολύ, με την κατάσταση στα νησιά του βορείου Αιγαίου να είναι ασφυκτική. Ενδεικτικό είναι ότι στον καταυλισμό της Μόριας που έχει δυναμικότητα σχεδόν 3000 ανθρώπων, βρίσκονται τουλάχιστον 12.000 άνθρωποι.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με αρμοδιότητα τα θέματα Μεταναστευτικής Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, θα μεταβεί στην Άγκυρα, στις 2 και 3 Οκτωβρίου στην Άγκυρα, όπου θα έχει συνάντηση με θέμα το προσφυγικό, με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σουλού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν τις «τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό/προσφυγικό και η πορεία εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας του 2016».

Μόρια - Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας - Πρόσφυγες- Μετανάστες - Φωτιά - Επεισόδια

Φώφη Γεννηματά: Η σκέψη μας είναι στη Μόρια

Μέσω Twitter επέρριψε ευθύνες για τα όσα διαδραματίζονται σήμερα στη Μόρια η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

 Tweet - Φώφη Γεννηματά - Μόρια

ΚΚΕ: να κλείσουν όλα τα hot spots

«Τα σημερινά επεισόδια στο ΚΥΤ της  Μόριας, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θλιβερό γεγονός του θανάτου μιας γυναίκας και ενός μωρού, είναι μια ακόμη τραγική συνέπεια της βαρβαρότητας που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες σε αυτά τα σύγχρονα κολαστήρια», υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος, αναφέρεται επίσης «Αποδεικνύουν περίτρανα ότι μια και μόνο είναι η λύση. Να σταματήσει ο διπλός εγκλωβισμός για πρόσφυγες και μετανάστες και να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά και σε όλη την Ελλάδα. Να μεταφερθούν σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματα τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους».

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζουν την απάνθρωπη και επικίνδυνη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και στη χώρα».

Ελληνική Λύση: Οι λαθροεισβολείς είναι ικανοί για το χειρότερο

Η κατάσταση στη Μόρια έχει πλέον ξεφύγει από τον έλεγχο της κυβέρνησης και τα πράγματα μέρα με την ημέρα γίνονται χειρότερα, αφού τόσο η ΝΔ , όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετώπισαν ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα με πρωτοφανή  προχειρότητα!

Όταν οι λαθροεισβολείς, βάζουν οι ίδιοι τις φωτιές, αγνοώντας τους κινδύνους,  ρισκάροντας να υπάρξουν νεκροί, και μη σεβόμενοι την χώρα που τους φιλοξενεί "με το ζόρι" -επειδή το επιβάλει η Ε.Ε και η ανικανότητα της κυβέρνησης- τότε είναι ικανοί για το χειρότερο!

Aποκλειστικό βίντεο ΑΝΤ1: Η στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στη Μόρια

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο