LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2019 15:29

Race for the Cure: Πλήθος κόσμου στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού (εικόνες)

Χιλιάδες άνθρωποι ένωσαν τις φωνές τους για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα.

Race for the Cure - καρκίνος

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στον συμβολικό περίπατο αλλά και τους αγώνες δρόμου που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του «Race for the Cure», του μεγαλύτερου θεσμού με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού στον κόσμο. Οι δρόμοι είναι πλέον ανοιχτοί και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Οι συμμετέχοντες στο σημερινό «Race for the Cure» που ήταν το 11ο στην Ελλάδα, φορούσαν λευκά και γαλάζια μπλουζάκια με το σχετικό σύνθημα και κρατούσαν λευκά και ροζ μπαλόνια. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στον συμβολικό περίπατο αλλά και τους αγώνες δρόμου που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του «Race for the Cure», του μεγαλύτερου θεσμού με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού στον κόσμο. 

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε λόγο για «γιορτή για την υγεία, την ενημέρωση, μα πάνω απ' όλα, την πρόληψη, μια γιορτή για κάθε γυναίκα που κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο του μαστού. Αλλά και ένα μήνυμα για να μη χαθεί ποτέ πια καμία γυναίκα από καρκίνο του μαστού. Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε για την πρόληψη. Για όσα πρέπει να κάνουμε πριν, για να μη φτάσουμε στο μετά».

Μάλιστα, φέτος, ήταν η πρώτη χρονιά που ο 33ος Γύρος της Αθήνας, ένας από τους πιο ιστορικούς αθλητικούς θεσμούς της πρωτεύουσας, έγινε σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ενώνοντας τις δυνάμεις του με το «Greece Race for the Cure» σε μία διαδρομή 10 χιλιομέτρων. Επίσης, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν και τον αγώνα δρόμου πέντε χιλιομέτρων.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση - ανάμεσα σε 140 - που πραγματοποιούνται παγκοσμίως, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και την ενδυνάμωση των ασθενών, ενώ είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 150.000 συμμετοχές σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης. Πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε ετήσια βάση, την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure.

Race for the Cure - καρκίνος

Race for the Cure - καρκίνος

Race for the Cure - καρκίνος

Race for the Cure - καρκίνος

Race for the Cure - καρκίνος

Race for the Cure - καρκίνος

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας πως η πρόληψη σώζει ζωές, έστειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την έναρξη του  Greece Race for the Cure.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι «ως Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε και θα συμβάλλουμε ενεργά με συγκεκριμένες πολιτικές και παρεμβάσεις, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού. Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι σήμερα χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στο Ζάππειο μαζί μας, ως μέρος μίας παγκόσμιας αλυσίδας η οποία συμβολικά μαζί με τις γυναίκες που έχουν βιώσει το καρκίνο του μαστού δώσαμε ένα μήνυμα ελπίδας. Ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί».

Race for the Cure - καρκίνος


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης – Χριστοδουλίδης: Ελλάδα και Κύπρος βαδίζουν πλήρως συντονισμένα – Επικαιροποίηση των παραμέτρων για το καλώδιοΣήμερα 14:42 | Ειδήσεις

«Αθήνα και Λευκωσία παραμένουν προσηλωμένες στην ειρηνική συνεργασία σε μια συγκυρία αβεβαιότητας», είπε ο πρωθυπουργός - «Οι δεσμοί της Κύπρου με την Ελλάδα είναι αδελφικοί», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης

ANT1NEWS Special Edition: Η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, στην πρώτη της συνέντευξη στην ελληνική τηλεόρασηΣήμερα 13:08 | Ειδήσεις

Η συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Σαράφογλου θα προβληθεί την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στις 23:00, στον ΑΝΤ1.

Επικίνδυνο challenge - Κορωπί: 22χρονος κατάπιε αμάσητο μπέργκερ και δίνει μάχη για τη ζωή τουΣήμερα 15:16 | Ειδήσεις

Η τραγική υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ και προβληματισμό για την επικίνδυνη τάση των “challenges” που κυκλοφορούν στα social media, με γιατρούς και ειδικούς να προειδοποιούν για τις θανατηφόρες συνέπειες τέτοιων πρακτικών.

Τραγωδία στην Αχαΐα: Η "μοιραία" μάντρα που στοίχισε τη ζωή στον 3χρονο (βίντεο)Σήμερα 13:55 | Ειδήσεις

Οι γονείς του 3χρονου φέρονται να μην έχουν ζητήσει την ποινική δίωξή του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η 40χρονη που κακοποιούσε το βρέφος της και το άφησε με μόνιμες σωματικές βλάβες17:09Τραγωδία στην Αχαΐα: Ελεύθερος ο 25χρονος θείος του παιδιού16:56Κύπρος: Νέος σεισμός 5,4 Ρίχτερ 16:42"Νύχτα Αποκαλύψεων" με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:00 στον ΑΝΤ116:28Ένα...εργοστάσιο παραγωγής αστεριών ανακαλύφθηκε στο πρώιμο Σύμπαν16:14Μιχαηλίδου: Ανακλήθηκαν 3.000 αιτήσεις από το "Ανακαινίζω - Νοικιάζω"16:00Τραγωδία στην Αχαΐα: Όσα υποστηρίζει ο 25χρονος που κρατούσε το παιδί αγκαλιά και έπεσαν από τη μάντρα (εικόνες)15:46Επικίνδυνο challenge - Κορωπί: 22χρονος κατάπιε αμάσητο μπέργκερ και δίνει μάχη για τη ζωή του 15:32Σοβαρό τροχαίο στα Χανιά: Οδηγός μηχανής έπεσε σε παρμπρίζ αυτοκινήτου (εικόνες)15:18Μητσοτάκης – Χριστοδουλίδης: Ελλάδα και Κύπρος βαδίζουν πλήρως συντονισμένα – Επικαιροποίηση των παραμέτρων για το καλώδιο15:04Ενώπιος Ενωπίω με τον Νίκο Χατζηνικολάου: Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στις 24:00 - Καλεσμένος ο Εμμανουήλ Καραλής14:50Τραγωδία στην Αχαΐα: Η "μοιραία" μάντρα που στοίχισε τη ζωή στον 3χρονο (εικόνες)14:36Γυναίκα έκανε "τελετές" για να κρατήσει τον πρώην σύζυγό της14:22Μητσοτάκης: Είναι πολύ σημαντικό να συντονίζουμε το κυβερνητικό μας έργο14:08Σοκ στη Γουατεμάλα: Δολοφονήθηκε πρώην υποψήφιος δήμαρχος13:54Πειραιάς: Φωτιά σε βανάκι του ΔΕΔΔΗΕ - Τρία οχήματα κάηκαν ολοσχερώς (βίντεο)13:40ANT1NEWS Special Edition: Η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, στην πρώτη της συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση 13:26Χριστοδουλίδης: Ο Τραμπ στην περιοχή μας είναι ο ηγέτης και βλέπουμε θετικές εξελίξεις χάρη στην ηγεσία του13:12Τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κρίνουν στόχους μέχρι τις γιορτές12:58Κάιρο: Κικίλιας με Edoardo Rixi – Διευρύνεται η συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας στη ναυτιλία12:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο