LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2019 12:06 | Ανανέωση: 29 Σεπτεμβρίου 2019 12:08

Παυλόπουλος προς Τουρκία: αν χρειαστεί θα επιβάλλουμε το Διεθνές Δίκαιο

Πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου ζήτησε από την Άγκυρα. Κατάθεση στεφάνου κατά τον εορτασμό της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΝΗΜΕΙΟ 17 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ - ΛΕΓΡΑΙΝΑ

«Οι Έλληνες, αν χρειασθεί θα επιβάλλουμε τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, έχοντας και την στήριξη των Συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και των Εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος μετά την κατάθεση στεφάνου κατά τον εορτασμό της Άλωσης της Τριπολιτσάς. Μάλιστα, τόνισε ότι «θα το πράξουμε υπό όρους αρραγούς ενότητας, όπως συμβαίνει και κάθε φορά που υπερασπιζόμαστε τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια».

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «από εδώ, την Τρίπολη, κατ' αυτή την Επέτειο στέλνουμε προς την γείτονα Τουρκία το μήνυμα ότι εμάς, τους Έλληνες, το παρελθόν μας διδάσκει όχι την διχόνοια και την εκδίκηση, αλλά την ανάγκη εμπέδωσης της φιλίας και της ειρηνικής συνύπαρξης». Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι αυτό προϋποθέτει τον εκ μέρους της Τουρκίας πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, πολλώ μάλλον όταν από τον σεβασμό αυτόν εξαρτάται και η Ευρωπαϊκή της προοπτική.

Αναφερόμενος στην Άλωση της Τριπολιτσάς, σημείωσε ότι οι Έλληνες, ως Λαός και ως Έθνος, εορτάζουμε και φέτος αυτή την εμβληματική νίκη των Αγωνιστών του 1821 η οποία, χάρη στην στρατηγική ιδιοφυΐα του Γέρου του Μωριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, οδήγησε στην τελική ευόδωση της Εθνεγερσίας και στην μετέπειτα δημιουργία του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους.

Λίγο αργότερα, εξάλλου, κατά την αντιφώνησή του στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Δήμαρχος Τρίπολης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ο λαός της ειρήνης, ο λαός της φιλίας, της καλής γειτονίας, αλλά και ο λαός ο οποίος είναι έτοιμος αν χρειασθεί, να υπερασπισθεί την πατρίδα, τον λαό, το έθνος, τα σύνορά μας, που μην ξεχνάμε πια ότι είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Παυλόπουλος διεμήνυσε πως «Οφείλει, λοιπόν, η Τουρκία να ξέρει ότι αυτή η ειρήνη και η φιλία που εμείς επιδιώκουμε, έχει ως θεμέλιο την τήρηση, κατά κεραίαν, του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Αν το τηρεί, εδώ είμαστε. Ακόμα και να ανοίξουμε την ευρωπαϊκή της προοπτική. Αν δεν το τηρεί, προειδοποιούμε, ως εγγυητές όχι μόνον της Ιστορίας μας αλλά  και της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής νομιμότητας, αυτή την νομιμότητα θα την επιβάλλουμε. Και μόνοι μας. Και τώρα πια δεν είμαστε μόνοι μας».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο