LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2019 09:01

Μιχαηλίδου στον ΑΝΤ1: αυτά είναι τα επιδόματα για οικογένειες και ευπαθείς ομάδες (βίντεο)

Τι λέει για το επίδομα γέννας ύψους 2000 ευρώ. Τι αναμένεται για τα προνοιακά επιδόματα. Τι αλλάζει στις υιοθεσίες.

Δόμνα Μιχαηλίδου - Πρωινοί Τύποι

Για τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα που ετοιμάζει η κυβέρνηση μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υπουργός τόνισε ότι εδώ και τρεις μήνες η κυβέρνηση στηρίζει εμπράκτως, εκτός από την επιδοματική πολιτική, και με άλλες δράσεις, την κοινωνία.

«Κανένα επίδομα δεν καταργείται. Κάνουμε ενδελεχή χαρτογράφηση των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων με σκοπό την ενίσχυση της οικογένειας και της καταπράυνσης του δημογραφικού προβλήματος» τόνισε η κα Μιχαηλίδου.

Σημείωσε ότι στόχος των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι και η ενίσχυση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Τα μέτρα για την οικογένεια:

  • Οριζόντιο επίδομα γέννας 2000 ευρώ σε κάθε οικογένεια, από την 1η Ιανουαρίου 2020

«Αυτά τα χρήματα δεν θεωρούμε ότι είναι ικανή συνθήκη για να αυξηθούν οι γέννες. Είναι μικρή, ουσιαστική βοήθεια για τους έξι πρώτους μήνες της ζωής του βρέφους» τόνισε η υπουργός.

Όπως είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, για αρχή δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια αλλά για να ενισχυθεί η αίσθηση δικαίου, μελετάται να μην δίνονται τα 2000 ευρώ σε οικογένειες με πάρα πολύ υψηλά εισοδήματα. «Το 90% των συμπολιτών μας θα το λάβει» σημείωσε.

  • Αφορολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί
  • Μείωση ΦΠΑ στα βρεφικά είδη
  • Vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης

Προνοιακά κοινωνικά επιδόματα

Αλλαγές στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την υφυπουργός Εργασίας.

Η ίδια έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει ενίσχυση του προϋπολογισμού για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αλλά και καλύτερη στοχοθέτηση – κατανομή των επιδομάτων.

Υιοθεσίες

Για το ζήτημα των υιοθεσιών η κα Μιχαηλίδου τόνισε ότι είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια τους γονείς που θέλουν να προχωρήσουν σε μια υιοθεσία.

«Προσωπικά θα ήθελα να πάρω ουσιαστική ευθύνη. Η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε κάποια μέτρα που είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η ρυθμιστική πλευρά είναι στη σωστή κατεύθυνση. Χρειάζονται όμως κι άλλες κινήσεις» δήλωσε προαναγγέλλοντας αλλαγές στον τρόπο των υιοθεσιών.

«Πρέπει να αυστηροποιηθεί ο έλεγχος για όσους εμπλέκονται παρανόμως στις υιοθεσίες και να υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών» κατέληξε η κα Μιχαηλίδου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία καλούν τους πολίτες τους να φύγουν αμέσως από το Ιράν23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο πυρομαχικό υλικό23:47Επιβλητικός Ολυμπιακός στη Χάλα Πιονίρ, κυριάρχησε απέναντι στην Παρτιζάν23:36Χειρόφρενο και αύριο τα ταξί της Αττικής23:22Επιτεύχθηκε συμφωνία για την 15μελή επιτροπή τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας23:08Τραμπ: Με ενημέρωσαν ότι σταματούν οι δολοφονίες διαδηλωτών στο Ιράν22:54Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός με εμφατική νίκη επί του Άρη και χατ-τρικ Μπακασέτα22:40Γκίλφοϊλ: Πρώτη φορά εν ενεργεία μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επισκέπτεται επίσημα την Ελλάδα22:26Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας καταζητούμενος για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων22:12ΗΠΑ: Ξεκίνησε η "δεύτερη φάση" του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα21:58Η Δανία ενισχύει "από σήμερα" τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία21:44Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1 - Είναι εφικτό ένα "μοντέλο Μαδούρο" στο Ιράν;21:30Παναγιώτης Στάθης για Καρυστιανού και Σύλλογο Τεμπών: Μετά την ΑΑΔΕ ανοίγει ο δρόμος και για εισαγγελική έρευνα21:16Θρίαμβος ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη - Καταιγιστικός "Δικέφαλος" στους 4 του Κυπέλλου21:02Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας Δανίας-Γροιλανδίας με Βανς και Ρούμπιο20:48Καλεντερίδης για Γροιλανδία: Είτε με το καλό είτε με το κακό, η Γροιλανδία θα περάσει υπό αμερικανικό έλεγχο20:34Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:24Τέλλογλου - Παραίτηση Σαουνάτσου: Στις Βρυξέλλες παρουσίασαν ρόδινη την κατάσταση στην ΥΠΑ20:14Ant1 Sports: Σκληρή αναμέτρηση Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Κυπέλλου 20:04Κύπελλο Ελλάδας: Τεράστια νίκη και πρόκριση του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά19:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο