LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2019 17:36

Εμπόριο βρεφών: Αποκαλυπτικοί διάλογοι από την δράση του κυκλώματος (βίντεο)

Εντόπιζαν άτεκνα ζευγάρια, στρατολογούσαν γυναίκες για να δώσουν τα παιδία τους, έκλειναν συμφωνίες και μοίραζαν μωρά με το αζημίωτο.

Κατηγορούμενοι - κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν και οι 12 συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών. Ο δικηγόρος και η γυναικολόγος κατέβαλλαν και χρηματική εγγύηση ύψους 30 χιλιάδων ευρώ.

Με ένα τηλέφωνο, φαίνεται πως κινούσαν όλα τα νήματα τα μέλη του κυκλώματος. Εντόπιζαν άτεκνα ζευγάρια, στρατολογούσαν γυναίκες για να δώσουν τα παιδία τους, έκλειναν συμφωνίες, μοίραζαν μωρά, με το αζημίωτο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ενώπιον των ανακριτικών αρχών αρνήθηκαν τα πάντα, οι αποκαλυπτικές, τηλεφωνικές τους συνομιλίες, όμως τους έφεραν αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη. Ακόμη κι όταν κάτι …στράβωνε, το κύκλωμα όπως όλα δείχνουν, έβρισκε άμεσα λύσεις. Υιοθεσία που… χάλασε την τελευταία στιγμή, εξαιτίας προβλήματος υγείας του νεογνού, προχώρησε άμεσα με άλλη θετή οικογένεια.

Αποκαλυπτική είναι η συνομιλία μεταξύ της γυναικολόγου και της… μεσίτριας:

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ: Μου είπαν, δεν θα το πάρουν τελικά το παιδί, έχω βρει όμως ήδη άλλο ζευγάρι. Τηλεφώνησα  στην ….και της είπα ότι υπάρχει μωρό και ότι μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα στις συμβολαιογραφικές διαδικασίες. Ακόμη και αύριο.

ΜΕΣΙΤΡΙΑ: Πρέπει να μάθουμε όμως πότε θα πάρει εξιτήριο το μωρό, μπορεί να βγει και σήμερα

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ: Το συντομοτερο, πρέπει να γίνει αυτό. Να την κλείσουμε την υπόθεση μέσα στην ημέρα. Να ξέρεις όμως θα καθυστερήσει λιγο η πληρωμη, το καινούργιο ζευγάρι δεν ήταν έτοιμο.

ΜΕΣΙΤΡΙΑ: Τι θα δώσουν δηλαδή;

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ: Μου είπαν θα μου φέρουν 3 – 4 χιλιάρικα. Δεν υπάρχει δυνατότητα για παραπάνω αυτή τη στιγμή. Μην ανησυχείς όμως είναι εντάξει αυτοί, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Πες στη μητέρα μόλις πάρει εξιτήριο, να πάρει το παιδί και να πάει στο γραφείο του συμβολαιογράφου

Κατηγορούμενοι - κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Καμία …επιπλοκή δεν τους σταματούσε, όπως φαίνεται. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γυναίκας από τη Βουλγαρία, που όταν το βρέφος της έμεινε για νοσηλεία, η ίδια έφυγε για τη χώρα της. Τα μέλη του κυκλώματος δεν μπορούσαν να την εντοπίσουν, για να πάρουν το μωρό από το νοσοκομείο και σχεδίαζαν ακόμη και εικονικό θάνατο του βρέφους, για να προχωρήσει η διαδικασία, αφού οι πελάτες περίμεναν. 

ΒΟΥΛΓΑΡΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΣ: Δεν μπορώ να καταλάβω την αδιαφορία της. Έχει επιστρέψει στη Βουλγαρία, έχει αρχίσει πάλι να ζητιανεύει. Της είχα πει ότι θα πάρει σήμερα εξιτήριο το μωρό, δεν ξέρω αν θα έρθει τελικά

ΓΕΩΡΓΙΑΝΗ ΜΕΣΙΤΡΙΑ: Με έχει εκνευρίσει πάρα πολύ. Μήπως να φτιάχναμε κανένα πιστοποιητικό θανάτου του μωρού;  Να της πούμε ότι τελικά πέθανε. Να προσέξουμε όμως μην μάθει τίποτα.

ΒΟΥΛΓΑΡΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΣ: Πού μπορούμε να κάνουμε την «υπογραφή» για το μωρό;

ΓΕΩΡΓΙΑΝΗ ΜΕΣΙΤΡΙΑ: Θα συναντηθούμε μετά και θα σε πάω εγώ εκεί που είναι να υπογράψουμε

Κατηγορούμενοι - κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Και οι 12 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Στη γιατρό και τον δικηγόρο επιβλήθηκαν και χρηματικές εγγυήσεις ύψους 30 χιλιάδων ευρώ.

Η υπόθεση περνά στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, θα κληθούν να καταθέσουν και οι υπόλοιποι που εμπλέκονται και δεν έχουν συλληφθεί, όλοι θα κριθούν στις δικαστικές αίθουσες.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο