LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2019 12:34 | Ανανέωση: 27 Σεπτεμβρίου 2019 12:29

Οι “καυτοί” διάλογοι και οι απολογίες του κυκλώματος των παράνομων υιοθεσιών

Τι ισχυρίστηκε ο δικηγόρος που πέρασε πρώτος το κατώφλι της ανακρίτριας. Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος.

Δικαστήρια  Θεσσαλονίκης - μέλη κυκλώματος εμπορίας βρεφών

Ενώπιον της πρώτης τακτικής ανακρίτριας παρουσιάστηκαν τα μέλη του κυκλώματος εμπορίας βρεφών, που εξάρθρωσε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Στις εννέα το πρωί έφτασαν στα δικαστήρια οι έξι πρώτοι κατηγορούμενοι, με καλυμμένα τα πρόσωπα τους. Πρόκειται για τον δικηγόρο, την γυναικολόγο και μια μαία που σύμφωνα τη δικογραφία εντόπιζαν τα άτεκνα ζευγάρια και τις τρεις Γεωργιανές, που βάση του κατηγορητηρίου στρατολογούσαν τις γυναίκες που είτε έδιναν παιδιά προς υιοθεσία, είτε γινόταν παρένθετες και δότριες ωαρίων.

Πρώτος πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας ο δικηγόρος, οποίος υποστήριξε πως είχε αναλάβει σε κάποιες περιπτώσεις τη διαδικασία ολοκλήρωσης των υιοθεσιών, χωρίς όμως να γνωρίζει πως αυτές είναι παράνομες.

Ο τρόπος που λειτουργούσαν τα μέλη του κυκλώματος εμπορίας βρεφών, σοκάρει. Οι διάλογοι μεταξύ τους, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, είναι αποκαλυπτικοί. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, όπου προσπαθούν να αποφασίσουν ποια παρένθετη μητέρα θα προτείνουν σε υποψήφιο ζευγάρι. 

  • Μεσολαβήτρια: Αυτοί που ψάχνουν για παρένθετη θέλουν να τους στείλουμε μια φωτογραφία από το ζευγάρι.
  • Γεωργιανή: Βγάλε, δύο φωτογραφίες. Μια τη γυναίκα μόνη της και μια με τον άντρα της. Θα δω ποια θα τους δείξω, γιατί ο άλλος είναι λίγο μαύρος.
  • Μεσολαβήτρια: Έχουν ζητήσει να δουν ακόμα μια υποψήφια παρένθετη που είναι διαθέσιμη.
  • Γεωργιανη: Ωραία, μπορούμε να τους πούμε ψέματα, ότι η άλλη ζητάει 30.000 ευρώ, για να την βρουν ακριβή και να επιλέξουν αυτή που θέλουμε εμείς.

Σε μια από τις υποθέσεις παράνομης υιοθεσίας, με τους θετούς υποψηφίους γονείς να ζουν στο εξωτερικό, εμφανίζεται η γυναικολόγος που θεωρείται εγκέφαλος του κυκλώματος, να καθοδηγεί την υποψήφια μητέρα για το τρόπο καταβολής της χρημάτων. Το κύκλωμα έχει ζητήσει 5.000 ευρώ για τα πρώτα έξοδα. 

  • Υποψήφια θετή μητέρα: Να καταθέσω τα χρήματα σε κάποιον λογαριασμό;
  • Γυναικολόγος: Όχι. Κρύψ’ τα σε δέμα και στειλ’τα με κούριερ.
  • Υποψήφια θετή μητέρα: Δώσε μου λίγο χρόνο ακόμη. Τα έχω τα χρήματα, αλλά θέλω να βρω έναν ασφαλή τρόπο να τα στείλω, φοβάμαι μην χαθούν.
  • Γυναικολόγος: Και σε άλλες περιπτώσεις το έχουμε κάνει έτσι. Μην ανησυχείς. Καλύτερα όμως να μην μιλάμε για αυτά από το τηλέφωνο

Το κύκλωμα είχε αναπτύξει κυρίως στη Βουλγαρία δίκτυο συνεργατών, που προσέγγιζαν γυναίκες σε άθλια οικονομική κατάσταση και τις έπειθαν να δώσουν τα παιδιά τους για υιοθεσία. Μόλις εντόπιζαν υποψήφιο μωρό πως πώληση, ενημέρωναν τις γεωργιανές «μεσίτριες». 

  • Μεσολαβητής : Σε τρεις - τέσσερις μέρες θα έχω διαθέσιμο μωρό για υιοθεσία.
  • Γεωργιανή : Εεεε ναι... δώρο ε; Για το δώρο δεν λες; Πάρε με στο Viber να μου πεις καλύτερα

Οι συνομιλίες των μελών του κυκλώματος είναι αποκαλυπτικές για την δράση τους και σε άλλη μια περίπτωση:

  • Βουλγάρα συνεργός : Θα πάω στο χωριό της στη Βουλγαρία για να κλείσω τη συμφωνία. Η οικογένειά της θέλει 3.500 ευρώ για το μωρό, αλλά υπάρχουν και κάποιοι δικοί της που ζητούν να τους δώσεις από  500 ευρώ επιπλέον. Αν χαλάσει η συμφωνία θα σου τα επιστρέψω εγώ αυτά χρήματα, αλλά να ξέρεις είναι καλή κοπέλα αυτή. Όταν δώσει το παιδί είπε είναι πρόθυμη να συνεργαστεί μαζί μας. Θα δώσει και ωάρια, μπορεί να γίνει και παρένθετη.
  • Γεωργιανή συνεργός: Θέλω να πας να την δεις πριν να στείλω αλλά χρήματα. Να είμαστε σίγουροι ότι είναι εντάξει. Να τη δω κι εγώ. Όταν επιστρέψεις στην Ελλάδα θα σου δώσω τα χρήματα να τους τα πας και να την φέρεις την γυναίκα μαζί σου όταν γυρίσεις.
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο