LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2019 10:04 | Ανανέωση: 27 Σεπτεμβρίου 2019 10:01

Μητσοτάκης – Ελπιδοφόρος: τι είπαν στη συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη

«Η χώρα είναι σε στιβαρά και καλά χέρια», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν έκρυψε τη συγκίνηση του για την επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή.

Κυρ. Μητσοτάκης - Ελπιδοφόρος

H χώρα είναι σε στιβαρά και καλά χέρια, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στις κοινές δηλώσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο υποδέχθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Κατά την είσοδό του, στο Αρχιεπισκοπικό μέγαρο ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής και συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη και τον γιό τους Κωνσταντίνο, άναψε κερί στο ιερό παρεκκλήσι.

Στην προσφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος, μεταξύ άλλων, ανέφερε, «Προσφιλέστατε κ. Πρωθυπουργέ, ως ποιμενάρχης του Ορθοδόξου πληρώματος της Αρχιεπισκοπής της Αμερικής και εξ ονόματος της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, εύχομαι και προσεύχομαι όπως η αρξαμένη υπό την Πρωθυπουργία σας νέα Ελληνική Κυβέρνηση καταστεί αντάξια των ελπίδων του ελληνικού λαού και να επιτύχει την πρόοδο, την ευημερία, την  οικονομική ανάπτυξη και την επίλυση των υπαρχόντων κοινωνικών και άλλων προβλημάτων», σύμφωνα με το greeknewsonline.com.

Στη συνομιλία που είχε με τον Πρωθυπουργό, ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Αστόρια των ΗΠΑ σημειώνοντας μεταξύ άλλων, «Καλείστε ως πρωτεύθυνος πολίτης της Ελλάδος, να υπηρετήσετε τον Ελληνικό λαό, καθιστάμενος ο Πρωθυπουργός όλων, όπως είπατε πολύ ωραία και χθες στην ομιλία σας στην Αστόρια, όλων των απανταχού της Οικουμένης Ελλήνων, τους οποίους είμαι σίγουρος ότι θα διακυβερνήσετε με πνεύμα αγάπης, με πνεύμα ενότητος, με πνεύμα ομοψυχίας, αδελφοσύνης, φιλαδελφείας και κατανοήσεως».

Ο Αρχιεπίσκοπος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ενότητας του ελληνικού λαού, «Όσες φορές ήμασταν ενωμένοι μεγαλουργήσαμε και γράψαμε χρυσές σελίδες στην Ιστορία μας και στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Όσες φορές διχαστήκαμε, δοκιμάσαμε το πικρό ποτήρι της ήττας και της συρρικνώσεως του γένους μας».

Κυρ. Μητσοτάκης - Ελπιδοφόρος

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ελπιδοφόρος - Μαρέβα Μητσοτάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ελπιδοφόρος - Μαρέβα Μητσοτάκη

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε τη μεγάλη συγκίνησή του για την παρουσία του στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, τονίζοντας, «Χαίρομαι πολύ που μνημονεύσατε τη σημαντική έννοια της ενότητας η οποία για εμένα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει ο Ελληνισμός και πάλι να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία και να μπορέσει να μεγαλουργήσει, όπως το έπραξε πολλές φορές στη μακρά Ιστορία του. Αυτή η ενότητα, Σεβασμιότατε, δεν αφορά μόνο τους Έλληνες, οι οποίοι κατοικούν στη μητέρα πατρίδα. Αφορά και τους Έλληνες της ομογένειας. Αφορά και την ενότητα, τους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν την ομογένεια με τη μητέρα πατρίδα».

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε απολύτως κρίσιμη την αποστολή του Αρχιεπισκόπου. «Έχω, Σεβασμιότατε, μεγάλες προσδοκίες από το έργο το οποίο μπορείτε να επιτελέσετε, εδώ στην Αμερική. Και το όνομά σας είναι ίσως συμβολικό. Ως φορέας ελπίδας και μέσα από το δικό σας έργο μας δίνετε τη δύναμη και τα ψυχικά και πνευματικά αποθέματα να πορευθούμε και εμείς στο δικό μας δύσκολο δρόμο, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με βαθιά γνώση της Ιστορίας μας, με σεβασμό στην Εκκλησία μας και στις παραδόσεις μας, κρατώντας πάντα μέσα μας αυτά που μας κάνουν ξεχωριστούς ως έθνος».

Παραλλήλως, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο χρέος του ελληνικού κράτους. «Δικό μας χρέος είναι να στηρίξουμε, με κάθε τρόπο, το δικό σας σπουδαίο έργο. Να εξασφαλίσουμε ότι οι δεσμοί της ομογένειας με τη μητέρα πατρίδα παραμένουν ουσιαστικοί, ποιοτικοί και λειτουργικοί, διευκολύνοντας τους Έλληνες οι οποίοι κατοικούν στο εξωτερικό, στις σχέσεις τους με το ελληνικό κράτος και βέβαια δίνοντας, επιτέλους, τη δυνατότητα σε όσους Έλληνες είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και κατοικούν στο εξωτερικό να μπορούν να ψηφίζουν από το μόνιμο τόπο διαμονής τους».

Τον κ. Πρωθυπουργό συνόδευαν επίσης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Αντώνης Διαματάρης και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Δρ. Κων/νος Κούτρας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο