LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2019 21:48

Μητσοτάκης: θέλω να κάνω την Ελλάδα το “success story” της ευρωζώνης

Ποιοι είναι οι τρεις πυλώνες της αναπτυξιακής πολιτικής, που περιέγραψε ο Πρωθυπουργός στο Bloomberg.

Κυρ. Μητσοτάκης - συνέντευξη - Bloomberg

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει μια αναπτυξιακή πολιτική που θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες, δήλωσε στο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι θέλει να κάνει την Ελλάδα το “success story” της ευρωζώνης τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.

Ο πρώτος πυλώνας είναι μια διαφορετική δημοσιονομική πολιτική με χαμηλότερους φόρους, ο δεύτερος η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ο τρίτος πυλώνας είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος των τραπεζών, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε πως βασικός στόχος είναι να διευκολύνει την πραγματοποίηση επενδύσεων.

O κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως η εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση του αφορά στην επιστροφή σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και υποστήριξε πως η ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος και η μείωση των αποδόσεων των ομολόγων της δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσει την ατζέντα της με πιο επιθετικό τρόπο.

Κυρ. Μητσοτάκης - συνέντευξη - Bloomberg

Απηύθυνε έκκληση για μια επανεξέταση των αυστηρών δημοσιονομικών κανόνων στην ευρωζώνη και τόνισε πως μια μείωση του στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 3,5% στο 2,5% δεν θα εκτροχιάσει δημοσιονομικά τη χώρα.

Διευκρίνισε πάντως ότι θέλει πρώτα να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της κυβέρνησης με την εφαρμογή μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας και στη συνέχεια να επιδιώξει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων για το 2020 με 2021. Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είναι βέβαιη ότι μπορεί να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2020.

Κυρ. Μητσοτάκης - συνέντευξη - Bloomberg

Ερωτηθείς αν μπορεί η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τις χαμηλές αποδόσεις στις αγορές ομολόγων, ο πρωθυπουργός απάντησε πως η Ελλάδα δανείζεται ήδη από τις αγορές με επιτόκια που είναι πολύ πιο λογικά και σκοπεύει να αποπληρώσει πρόωρα το χρέος της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Υπογράμμισε ωστόσο, πως το χρέος της Ελλάδας θα είναι πολύ πιο βιώσιμο αν η χώρα επιστρέψει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Αναφερόμενος, τέλος, στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας είπε ότι έθεσε στον Ταγίπ Ερντογάν το θέμα των αυξημένων ροών στο Αιγαίο, σημειώνοντας ότι η γειτονική χώρα μπορεί να κάνει περισσότερα για την εφαρμογή της ευρωτουρκικής συμφωνίας ώστε να μην αντιμετωπίζουμε την κατάσταση που βλέπουμε στα νησιά μας. Η (ευρωτουρκική) συμφωνία είναι θετική και για τις δύο πλευρές, (win-win) είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας παράλληλα ότι ήταν και είναι λογικό, η ΕΕ να υποστηρίζει την Τουρκία με πόρους προκειμένου να διαχειριστεί την κατάσταση.

«Πυρά» Τσακαλώτου στον Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης στο Bloomberg παραδέχτηκε με τον πιο σαφή τρόπο το πόσο σημαντική ήταν η συμφωνία που πετύχαμε για το χρέος. Αν μείνει κανένα μήνα ακόμα στις ΗΠΑ τον βλέπω να τον καλούμε στο συνέδριο για να κάνει τον απολογισμό των θετικών αποτελεσμάτων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε σε δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου στο "Πρωινό" - Ο άγγελός μου έφυγε μαρτυρικάΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

«Ήταν πάρα πολύ xτυπημένος σε όλο του το σώμα».

Πάτρα: Παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο άνδρας που συνομιλούσε με την 16χρονη που αγνοείταιΣήμερα 11:45 | Ειδήσεις

Όσα φέρεται να υποστήριξε ο άνδρας στους αστυνομικούς.

Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο στην Αττική - 48ωρη απεργία από το ΣΑΤΑΣήμερα 06:51 | Ειδήσεις

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.), αποφάσισε σε συνεδρίαση του κατά πλειοψηφία, την προκήρυξη 48ωρης επαναλαμβανόμενης απεργιακής κινητοποίησης.

Στο Μαξίμου σήμερα οι αγρότες - Στις 15:00 η συνάντηση με τον ΠρωθυπουργόΣήμερα 06:33 | Ειδήσεις

Θα εφαρμοστούν όλα όσα έχουν προαναγγελθεί προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων και σε περίπτωση κλιμάκωσης κινητοποιήσεων μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κύπελλο Ελλάδας: Με ντέρμπι και νέα μορφή τα νοκ αουτ της προημιτελικής φάση12:28Πάτρα: Παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο άνδρας που συνομιλούσε με την 16χρονη που αγνοείται12:14Missing alert για την εξαφάνιση 25χρονου12:00Παρουσίαση του βιβλίου “Προτάσεις Διακυβέρνησης για την Ελλάδα του Μέλλοντος”, από την SYNERGIA11:46Ηράκλειο: Αυτοκίνητο χτύπησε μαθήτρια έξω από σχολείο11:32Ασταμάτητος ο Κριστιάνο Ρονάλντο - Σκόραρε για 25η διαδοχική χρονιά11:18Τροχαίο ατύχημα στον Βόλο: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε φανάρι11:04Πάτρα: Συναγερμός για την 16χρονη που αγνοείται - Βίντεο ντοκουμέντο από την τελευταία φορά που εθεάθη10:50Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο 21χρονοι που προσπάθησαν να διαρρήξουν οχήματα10:36Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 53χρονος για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού κάτω των 12 ετών10:22Τροχαίο ατύχημα με τραυματία στην ΠΕΟ Λάρισας - Βόλου10:08Στο "ψυγείο" η Βόρεια Ελλάδα – Με καθυστέρηση χτύπησε το κουδούνι σε σχολεία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών09:54Θεσσαλονίκη: Δέμα με ναρκωτικά "προσγειώθηκε" στις φυλακές Διαβατών09:40Σέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου στο "Πρωινό" - Ο άγγελός μου έφυγε μαρτυρικά09:26Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Εκτός δράσης μετά από τραυματισμό ο Φώτης Ιωαννίδης09:12Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή08:58"Όχι" στο σημερινό ραντεβού με τον Πρωθυπουργό λένε οι αγρότες της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας08:44Θεσσαλονίκη: Στόχος εμπρησμού ΑΤΜ στο κέντρο της πόλης08:30Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η πραγματική πρόταση των «πράσινων» για τον Αντίνο08:16Νέα Μαγνησία: Φωτιά σε αποθήκη κουφωμάτων τα ξημερώματα08:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο