LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2019 21:48

Μητσοτάκης: θέλω να κάνω την Ελλάδα το “success story” της ευρωζώνης

Ποιοι είναι οι τρεις πυλώνες της αναπτυξιακής πολιτικής, που περιέγραψε ο Πρωθυπουργός στο Bloomberg.

Κυρ. Μητσοτάκης - συνέντευξη - Bloomberg

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει μια αναπτυξιακή πολιτική που θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες, δήλωσε στο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι θέλει να κάνει την Ελλάδα το “success story” της ευρωζώνης τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.

Ο πρώτος πυλώνας είναι μια διαφορετική δημοσιονομική πολιτική με χαμηλότερους φόρους, ο δεύτερος η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ο τρίτος πυλώνας είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος των τραπεζών, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε πως βασικός στόχος είναι να διευκολύνει την πραγματοποίηση επενδύσεων.

O κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως η εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση του αφορά στην επιστροφή σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και υποστήριξε πως η ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος και η μείωση των αποδόσεων των ομολόγων της δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσει την ατζέντα της με πιο επιθετικό τρόπο.

Κυρ. Μητσοτάκης - συνέντευξη - Bloomberg

Απηύθυνε έκκληση για μια επανεξέταση των αυστηρών δημοσιονομικών κανόνων στην ευρωζώνη και τόνισε πως μια μείωση του στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 3,5% στο 2,5% δεν θα εκτροχιάσει δημοσιονομικά τη χώρα.

Διευκρίνισε πάντως ότι θέλει πρώτα να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της κυβέρνησης με την εφαρμογή μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας και στη συνέχεια να επιδιώξει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων για το 2020 με 2021. Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είναι βέβαιη ότι μπορεί να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2020.

Κυρ. Μητσοτάκης - συνέντευξη - Bloomberg

Ερωτηθείς αν μπορεί η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τις χαμηλές αποδόσεις στις αγορές ομολόγων, ο πρωθυπουργός απάντησε πως η Ελλάδα δανείζεται ήδη από τις αγορές με επιτόκια που είναι πολύ πιο λογικά και σκοπεύει να αποπληρώσει πρόωρα το χρέος της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Υπογράμμισε ωστόσο, πως το χρέος της Ελλάδας θα είναι πολύ πιο βιώσιμο αν η χώρα επιστρέψει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Αναφερόμενος, τέλος, στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας είπε ότι έθεσε στον Ταγίπ Ερντογάν το θέμα των αυξημένων ροών στο Αιγαίο, σημειώνοντας ότι η γειτονική χώρα μπορεί να κάνει περισσότερα για την εφαρμογή της ευρωτουρκικής συμφωνίας ώστε να μην αντιμετωπίζουμε την κατάσταση που βλέπουμε στα νησιά μας. Η (ευρωτουρκική) συμφωνία είναι θετική και για τις δύο πλευρές, (win-win) είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας παράλληλα ότι ήταν και είναι λογικό, η ΕΕ να υποστηρίζει την Τουρκία με πόρους προκειμένου να διαχειριστεί την κατάσταση.

«Πυρά» Τσακαλώτου στον Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης στο Bloomberg παραδέχτηκε με τον πιο σαφή τρόπο το πόσο σημαντική ήταν η συμφωνία που πετύχαμε για το χρέος. Αν μείνει κανένα μήνα ακόμα στις ΗΠΑ τον βλέπω να τον καλούμε στο συνέδριο για να κάνει τον απολογισμό των θετικών αποτελεσμάτων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε σε δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φιλιππίνες: Σεισμός 6,7 ρίχτερ ανατολικά από την Μπακουλίν08:20Φλώρινα: Πιάστηκαν στα χέρια για τον Τίμιο Σταυρό, ενώπιον του Νίκου Δένδια08:06Διαδηλώσεις στο Ιράν: Ρίψη δακρυγόνων σε νοσοκομείο στην Τεχεράνη07:52Ιωάννινα: Υπερχείλιση ποταμού - Έκλεισε ο δρόμος από Κήπους προς Φραγκάδες07:38Εντοπισμός 20 αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι - Διακομιδές ασθενών07:24Πάτρα: Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 31χρονου07:10Τραμπ: Η Βενεζουέλα θα παραδώσει ως και 50 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στις ΗΠΑ06:56Με ένα ραδιόφωνο αγκαλιά06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Ιανουαρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Λεμεσός: Έπιασε τον σταυρό των Θεοφανίων, τον πήρε και... εξαφανίστηκε23:59Παναθηναϊκός: Δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα για το νέο έτος23:46Χανιά: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κίσσαμο - Σε επιφυλακή οι Πυροσβεστικές δυνάμεις23:31Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα: Νεκρός 31χρονος μετά από σφοδρή σύγκρουση (εικόνες)23:17Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη σε ηλικία 80 ετών23:03Ο Μοναστηρλής «έστειλε» τον ΠΑΟΚ στους «8» 22:49Εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Βρετανία και Γαλλία θα αναπτύξουν στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης22:35Παναθηναϊκός: Το συγκινητικό βίντεο για τον Γιώργο Παπαδάκη στα matrix του ΟΑΚΑ22:21Euroleague: Λύγισε στο φινάλε με την Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός22:07Μητσοτάκης από Παρίσι: Ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων21:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο