LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2019 18:19

“Στριμωγμένος” o Τραμπ που… απειλείται με καθαίρεση (βίντεο)

Στη δημοσιότητα δόθηκε η “απομαγνητοφώνηση” της επίμαχης συνομιλίας με τον Ουκρανό Πρόεδρο, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στα social media.

Τραμπ - συνομιλία - Ουκρανός πρόεδρος - Ζελένσκι

Η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα την προαναγγελθείσα από τον Τραμπ “απομαγνητοφώνηση” της επίμαχης τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που έφερε τον “πλανητάρχη” στη δίνη ενός σκανδάλου.

Ο σάλος που προκλήθηκε οδήγησε την Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, Νάνσι Πελόζι, να ανακοινώσει την έναρξη της διαδικασίας παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της καθαίρεσης, τονίζοντας πως «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς πως επιδίδονται σε «κυνήγι μαγισσών» και ότι αυτό θα αποδεικνυόταν μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Μόνο που αντί για απομαγνητοφώνηση, προέκυψε μία… περίληψη της συζήτησης από την οποία είναι εμφανές πως λείπουν ορισμένα σημεία. Άλλωστε και το Υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρίνισε από την πρώτη στιγμή πως δεν είναι «αυτολεξεί απομαγνητοφώνηση», αλλά οι σημειώσεις που κρατούσαν οι αξιωματούχοι για το αρχείο.

Ακόμη κι έτσι, βέβαια, φαίνεται πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ παρότρυνε τον Ουκρανό ομόλογό του για τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του Τζο Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ (ο οποίος διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου), με σκοπό να τον ζημιώσει στις εκλογές του 2020.

Σαν να μην έφθαναν οι επικρίσεις σχετικά με την δήθεν απομαγνητοφώνηση, ήρθαν και τα “φίλια πυρά” από τον Ρούντι Τζουλιάνι. Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο οποίος είναι από τους προσωπικούς δικηγόρους του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως η “απομαγνητοφώνηση” δόθηκε στη δημοσιότητα αφού πρώτα την διάβασαν στον Αμερικανό Πρόεδρο. 

Η απόφαση των Δημοκρατικών να ξεκινήσουν τη διαδικασία για την παραπομπή και την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε έντονες πολιτικές διεργασίες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και έφερε έστω και προσωρινά σε δύσκολη θέση τον Τραμπ. Απόρροια αυτής της αναστάτωσης, ήταν και η ακύρωση του ραντεβού Τραμπ-Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ μπήκε στο κλειστό κλαμπ εκείνων που κινδύνευσαν με καθαίρεση. Ο ένας (Νίξον) παραιτήθηκε. Οι άλλοι δυο (Τζόνσον και Κλίντον) αθωώθηκαν.

Όλα δείχνουν ότι και ο Τραμπ θα ξεπεράσει τον «σκόπελο», αφού για να καθαιρεθεί χρειάζονται οι ψήφοι από τα 2/3 των μελών της Γερουσίας, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο