LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2019 17:52

Δίκη της Χρυσής Αυγής: αμετανόητος ο δολοφόνος του Λουκμάν

«Και Έλληνας να ήταν, το ίδιο θα έκανα», είπε, κατά την απολογία του, ο Διονύσης Λιακόπουλος...

δίκη - Χρυσή Αυγή

«Δεν έχω σχέση με τη Χρυσή Αυγή, δεν είμαι ρατσιστής [...] και Έλληνας να ήταν, το ίδιο θα έκανα», είπε κατά την απολογία του στη δίκη για εγκληματική οργάνωση, ο Διονύσης Λιακόπουλος , ο δεύτερος καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν,.

Ο Διονύσης Λιακόπουλος είναι ένας από τους έξι τελευταίους κατηγορούμενος, που απολογούνται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, καθώς, αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν οι απολογίες ολόκληρης της πρώην Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, όπως είχε διαμορφωθεί την περίοδο 2012-2013. Η απολογητική διαδικασία για την κατά τη δικογραφία διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, πιθανότατα θα ξεκινήσει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε και αναμένεται να βρεθούν στο δικαστήριο οι πρώτοι πρώην βουλευτές, που κατ' αλφαβητική σειρά θα είναι οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχαήλ- Αβράμης Αρβανίτης, Γεώργιος Γερμενής, Αντώνιος Γρέγος κ.λπ.

Απολογούμενος, σήμερα, ο Διονύσης Λιακόπουλος, που έχει ήδη καταδικαστεί για τη δολοφονία του 27χρονου Λουκμάν σε κάθειρξη 21 ετών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο το οποίο απέδωσε ρατσιστικό κίνητρο στο έγκλημα, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του με τη Χρυσή Αυγή, ενώ υποστήριξε ότι ήταν το θύμα αυτό που κινήθηκε απειλητικά εναντίον του ίδιου και του συγκατηγορούμενού του, Χρήστου Στεργιόπουλου.

Όπως τόνισε, δεν υπήρχε κανένα ρατσιστικό κίνητρο εκ μέρους τους, καθώς δεν κατάλαβαν από την αρχή ότι επρόκειτο για αλλοδαπό, αφού, όπως είπε, «μας έβριζε στα ελληνικά». Σε επισήμανση του εισαγγελέα ότι προανακριτικά είχε πει πως στους έβριζε «σε γλώσσα που δεν καταλαβαίναμε», ο Λιακόπουλος απάντησε πως αρχικά ήταν στα ελληνικά και μετά στην άγνωστη σε αυτούς γλώσσα.

Απαντώντας, εξάλλου,  σε ερωτήσεις της Έδρας για προεκλογικό υλικό της Χρυσής Αυγής που βρέθηκε στο σπίτι του από την αστυνομία μετά τη δολοφονία Λουκμάν, είπε πως τα είχαν μοιράσει σε καφετέρια όπου καθόταν με φίλους του και αυτός τα μάζεψε και τα κράτησε για γραφική ύλη.

Αντίστοιχα σε ερωτήσεις για μαχαίρια, αεροβόλο, σφαίρες , αμπούλες αερίου κ.ά., που. Επίσης, βρέθηκαν στο σπίτι του, ο κατηγορούμενος είπε ότι ασχολιόταν με το κυνήγι και το ψάρεμα. Για ένα ρόπαλο είπε πως το αγόρασε απλά μόνο γιατί του αρέσει το μπέιζμπολ «αν και δεν υπάρχει στην Ελλάδα το άθλημα», ενώ για τα φυσίγγια ότι ήταν ενθύμια από τον στρατό.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑύριο οι αποφάσεις για τα αγροτικά μπλόκα, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργόΧθες 22:27 | Ειδήσεις

«Η κυβέρνηση έχει το δημοσιονομικό χώρο να λύσει τα προβλήματα, αλλά δεν έχει την πολιτική βούληση».

Eurogroup – Πιερρακάκης: Παραγωγική η πρώτη συνεδρίαση του 2026Χθες 23:35 | Ειδήσεις

Ο νέος Πρόεδρος του Eurogroup, καλωσόρισε την Βουλγαρία ως το 21ο μέλος της Ευρωζώνης

Κυρανάκης στον ΑΝΤ1: Δεν αλλάζει κάτι στη δική μας προσήλωση μετά το τραγικό δυστύχημα στην ΙσπανίαΧθες 22:19 | Ειδήσεις

«Την περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης είχαμε 40 συρμούς στις Γραμμές 2 και 3 σήμερα έχουμε 52».

Ισπανία: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημαΧθες 22:47 | Ειδήσεις

Φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ώρες. Ο νεότερος απολογισμός από τον Προέδρο της Ανδαλουσίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: "Ουδέν σχόλιον" για το αν θα προσφύγει στη βία για να αποκτήσει τη Γροιλανδία23:59Eurogroup – Πιερρακάκης: Παραγωγική η πρώτη συνεδρίαση του 202623:45"Αέρας" ο Ατρόμητος στο Πανθεσσαλικό23:30Θυελλώδεις άνεμοι αύριο σε αρκετές περιοχές της χώρας - Επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη23:15Λαμία: Οδηγός νταλίκας κόλλησε στα στενά Κοινότητας - Τον έβγαλε λάθος το GPS (βίντεο)23:00ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Επτά συλλήψεις μετά από ελέγχους στο γήπεδο "OPAP Arena"22:45Αύριο οι αποφάσεις για τα αγροτικά μπλόκα, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό22:29Φυλακές Κορυδαλλού: Δολοφονία κρατουμένου στην Γ’ Πτέρυγα22:15Θεσσαλονίκη: Χωρίς ταξί για 24 ώρες22:00Ισπανία: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα21:44Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές;21:27Κυρανάκης στον ΑΝΤ1: Δεν αλλάζει κάτι στη δική μας προσήλωση μετά το τραγικό δυστύχημα στην Ισπανία21:07Ant1 Sports: Ρετιρέ… για δυο στη Super League20:47Πέθανε ο “θρύλος” της μόδας Βαλεντίνο20:27Παναιτωλικός – Λεβαδειακός: Ασταμάτητοι οι Βοιωτοί20:07Τζούλιαν Μπαρνς: Το νέο μου βιβλίο θα είναι και το τελευταίο19:47“Somedays”: Η Πάμελα Άντερσον δίπλα στον Μπίλι Μπομπ Θόρντον19:27Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:07Στη ΜΕΘ Παίδων ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται ανήλικος που διασώθηκε από λέμβο στη Γαύδο18:47Μεντιλίμπαρ: Ο Ελ Καμπί θα είναι στον πάγκο 18:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο