LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2019 17:52

Δίκη της Χρυσής Αυγής: αμετανόητος ο δολοφόνος του Λουκμάν

«Και Έλληνας να ήταν, το ίδιο θα έκανα», είπε, κατά την απολογία του, ο Διονύσης Λιακόπουλος...

δίκη - Χρυσή Αυγή

«Δεν έχω σχέση με τη Χρυσή Αυγή, δεν είμαι ρατσιστής [...] και Έλληνας να ήταν, το ίδιο θα έκανα», είπε κατά την απολογία του στη δίκη για εγκληματική οργάνωση, ο Διονύσης Λιακόπουλος , ο δεύτερος καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν,.

Ο Διονύσης Λιακόπουλος είναι ένας από τους έξι τελευταίους κατηγορούμενος, που απολογούνται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, καθώς, αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν οι απολογίες ολόκληρης της πρώην Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, όπως είχε διαμορφωθεί την περίοδο 2012-2013. Η απολογητική διαδικασία για την κατά τη δικογραφία διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, πιθανότατα θα ξεκινήσει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, οπότε και αναμένεται να βρεθούν στο δικαστήριο οι πρώτοι πρώην βουλευτές, που κατ' αλφαβητική σειρά θα είναι οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχαήλ- Αβράμης Αρβανίτης, Γεώργιος Γερμενής, Αντώνιος Γρέγος κ.λπ.

Απολογούμενος, σήμερα, ο Διονύσης Λιακόπουλος, που έχει ήδη καταδικαστεί για τη δολοφονία του 27χρονου Λουκμάν σε κάθειρξη 21 ετών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο το οποίο απέδωσε ρατσιστικό κίνητρο στο έγκλημα, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του με τη Χρυσή Αυγή, ενώ υποστήριξε ότι ήταν το θύμα αυτό που κινήθηκε απειλητικά εναντίον του ίδιου και του συγκατηγορούμενού του, Χρήστου Στεργιόπουλου.

Όπως τόνισε, δεν υπήρχε κανένα ρατσιστικό κίνητρο εκ μέρους τους, καθώς δεν κατάλαβαν από την αρχή ότι επρόκειτο για αλλοδαπό, αφού, όπως είπε, «μας έβριζε στα ελληνικά». Σε επισήμανση του εισαγγελέα ότι προανακριτικά είχε πει πως στους έβριζε «σε γλώσσα που δεν καταλαβαίναμε», ο Λιακόπουλος απάντησε πως αρχικά ήταν στα ελληνικά και μετά στην άγνωστη σε αυτούς γλώσσα.

Απαντώντας, εξάλλου,  σε ερωτήσεις της Έδρας για προεκλογικό υλικό της Χρυσής Αυγής που βρέθηκε στο σπίτι του από την αστυνομία μετά τη δολοφονία Λουκμάν, είπε πως τα είχαν μοιράσει σε καφετέρια όπου καθόταν με φίλους του και αυτός τα μάζεψε και τα κράτησε για γραφική ύλη.

Αντίστοιχα σε ερωτήσεις για μαχαίρια, αεροβόλο, σφαίρες , αμπούλες αερίου κ.ά., που. Επίσης, βρέθηκαν στο σπίτι του, ο κατηγορούμενος είπε ότι ασχολιόταν με το κυνήγι και το ψάρεμα. Για ένα ρόπαλο είπε πως το αγόρασε απλά μόνο γιατί του αρέσει το μπέιζμπολ «αν και δεν υπάρχει στην Ελλάδα το άθλημα», ενώ για τα φυσίγγια ότι ήταν ενθύμια από τον στρατό.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑνδρουλάκης: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόποςΧθες 21:59 | Ειδήσεις

«Η έως σήμερα πορεία μου αποδεικνύει ότι δεν έχω ούτε χορηγούς ούτε δεσμεύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Θεσσαλονίκη: Αλιευτικό σκάφος με πέντε επιβάτες προσέκρουσε σε βράχια στον ΘερμαϊκόΧθες 21:04 | Ειδήσεις

Στο σκάφος επέβαιναν πέντε άτομα, τα οποία βρέθηκαν καλά στην υγεία τους και οδηγήθηκαν στην ακτή στο Αγγελοχώρι της Νέας Μηχανιώνας.

Θεσσαλονίκη: Υπέστη αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα εντόμου και έχασε τις αισθήσεις τουΧθες 18:15 | Ειδήσεις

Στο συμβάν επιχείρησε 1 συμβατικό ασθενοφόρο και 1 Κινητή Ιατρική Μονάδα με γιατρό και συνολικά 4 διασώστες ΕΚΑΒ.

Πλατεία Συντάγματος: Επεισόδιο μεταξύ Ισραηλινών και ΠαλαιστινίωνΧθες 23:35 | Ειδήσεις

Πως έγινε το επεισόδιο το απόγευμα του Σαββάτου. Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μελόνι: Διάβασα πολλά απάνθρωπα και τρομακτικά σχόλια μετά την δολοφονία του Τσάρλι Κερκ23:59Πλατεία Συντάγματος: Επεισόδιο μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων23:45Γαλλία: Αποσύρθηκε η κατάργηση των δυο αργιών23:31Ντεμπούτο με νίκη για τον Χιμένεθ, 2-1 με ανατροπή ο Άρης στο Περιστέρι23:16Η Ρουμανία ανακοίνωσε παραβίαση του εναερίου χώρου της από drone23:02Super League: Έκανε «σεφτέ» ο Βόλος, 2-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο22:48Eurovision: Και δεύτερη χώρα απειλεί με μποϊκοτάζ αν συμμετάσχει το Ισραήλ22:34Φθιώτιδα: Κατάπιε ναρκωτικά μπροστά στους αστυνομικούς22:19Ανδρουλάκης: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος22:05Αρχαία Ολυμπία: Οριοθετημένη η φωτιά σε ορεινή δασική έκταση21:49Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή21:35Θεσσαλονίκη: Αλιευτικό σκάφος με πέντε επιβάτες προσέκρουσε σε βράχια στον Θερμαϊκό21:21Missing Alert για την εξαφάνιση ανηλίκων21:07Ουκρανική επίθεση κατά ρωσικού συμπλέγματος διυλιστηρίων20:52Αταμάν για την ανάρτηση “χωρίς έλεος”: Απολύθηκε αυτός που την έκανε20:38Θεσσαλονίκη: Ανήλικη εκδιδόταν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής-Συνελήφθη 30χρονος για ασελγείς πράξεις20:23Super League: Ξέσπασε στο δεύτερο ο Ολυμπιακός, 5-0 τον Πανσερραϊκό20:09Αταμάν: Αν είμαι σε τελικό, θα κερδίσω. Είμαι ο κορυφαίος προπονητής της δεκαετίας στην Ευρώπη19:55Κηφισιά: Φωτιά σε αποθήκη εργοστασίου - Εκτροπή της κυκλοφορίας19:41Ευρωμπάσκετ 2025: Με ξέφρενο γλέντι και χορεύοντας… συρτάκι πανηγύρισαν την πρόκριση οι Τούρκοι19:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο