LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2019 13:45

“Διαζύγιο” Ντομίνγκο – ΜΕΤ μετά από 51 χρόνια

Η ανακοίνωση με την οποία ο Ισπανός τενόρος βάζει τέλος σε μια συνεργασία δεκαετιών και οι λόγοι τους οποίος επικαλείται.

AP - Πλάθιντο Ντομίνγκο

Ο Ισπανός τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη νέα παραγωγή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης μετά τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.

Ο 78χρονος Ντομίνγκο, αν και επανέλαβε ότι απορρίπτει τις κατηγορίες, ανακοίνωσε με επιστολή του προχθες Τρίτη ότι τερματίζει τη σχέση του με την Metropolitan Opera, που διαρκεί 51 χρόνια.

Ο Ισπανός τενόρος επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει στην όπερα του Τζουζέπε Βέρντι «Μάκβεθ», η οποία θα ξεκινούσε το βράδυ της Τετάρτης στη διάσημη όπερα της Νέας Υόρκης.

Σε δήλωσή του προς το AFP ο Ντονίμγκο εξέφρασε την ανησυχία του «για το κλίμα στο οποίο άνθρωποι καταδικάζονται χωρίς δίκαιη δίκη».

«Έπειτα από σκέψη, πιστεύω ότι η συμμετοχή μου σε αυτή την παραγωγή του “Μάκβεθ” θα τραβούσε την προσοχή από τη σκληρή δουλειά των συναδέλφων μου», επεσήμανε.

«Η Met και ο Ντομίνγκο συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αποχωρήσει», σχολίασε σε ανακοίνωσή της η Όπερα. «Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο δέχθηκε να αποσυρθεί από όλες τις μελλοντικές του εμφανίσεις στη Met», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Σε έρευνα που διεξήγαγε στα μέσα Αυγούστου το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press (AP) εννέα γυναίκες, μία εκ των οποίων με καλυμμένο πρόσωπο, κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από τον Ντομίνγκο στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Το AP δημοσίευσε στις 7 Σεπτεμβρίου δεύτερη έρευνα στην οποία ανέφερε ότι άλλες έντεκα γυναίκες είχαν πέσει θύματα του Ισπανού τενόρου.

Η Όπερα του Λος Άντζελες, όπου ο 78χρονος Ντομίνγκο είναι γενικός διευθυντής από το 2003, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καλέσει έναν εξωτερικό σύμβουλο για να ερευνήσει τις καταγγελίες.

Η Όπερα του Σαν Φρανσίσκο και η Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας ακύρωσαν τον περασμένο μήνα τις παραστάσεις που επρόκειτο να δώσουν με τον Ντομίνγκο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Στη συνέχεια η Όπερα του Ντάλας ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία του για τον Μάρτιο του 2020.

 

 

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο