LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2019 09:42 | Ανανέωση: 25 Σεπτεμβρίου 2019 09:50

Έκκληση Κικίλια μέσω ΑΝΤ1: Εμβολιαστείτε για τη γρίπη (βίντεο)

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την Υγεία. Τι θα γίνει με τις προσλήψεις, τις ΜΕΘ και την Πρωτοβάθμια Υγεία.

Γρίπη - εμβόλιο

Απογοητευτική είναι η εικόνα του ΕΣΥ, όπως την περιέγραψε ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Παραθέτοντας στοιχεία από τις διοικήσεις των νοσοκομείων έκανε λόγο για ελλείψεις όπως το ότι δεν γίνονται προϋπολογισμοί, δεν υπάρχει γραφείο κίνησης στα Επείγοντα των νοσοκομείων και υποστελέχωση των παθολογικών κλινικών, κατηγορώντας την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι, «άφησαν στο έλεος του Θεού το ΕΣΥ».

Ο Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε ότι «οι μεταμοσχεύσεις στο Ιπποκράτειο θα προχωρήσουν κανονικά» και αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την Υγεία το οποίο σήμερα τίθεται σε διαβούλευση.

Μία από τις πρώτες διατάξεις του θα είναι αυτή για τα μέτρα κατά της βίας των γιατρών, με τα καταγγελλόμενα περιστατικά να αυξάνονται συνεχώς.

Έμφαση θα δοθεί και στην Πρωτοβάθμια Υγεία, με τη διάγνωση να γίνεται υπό τα ΕΚΑΒ. Κληθείς να σχολιάσει τις ελλείψεις στα ασθενοφόρα επιβεβαίωσε πως λείπουν συνολικά 86 ασθενοφόρα από τη χώρα. Βαρύτητα δίνεται και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για τις οποίες είπε ότι αποτελεί προτεραιότητα η πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ έκανε γνωστό ότι θα διατεθούν περαιτέρω κρεβάτια από τον ΕΟΠΥΥ προς τις ΜΕΘ.

Βασίλης Κικίλιας - Καλημέρα Ελλάδα

Ο Υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν κατά της γρίπης και ενόψει του χειμώνα που έρχεται. «Ο εμβολιασμός είναι προαίρεση και όχι υποχρέωση», τόνισε καλώντας ηλικιωμένους, παιδιά, εγκύους και χρόνια πάσχοντες να εμβολιαστούν από τις αρχές Οκτωβρίου που φτάνουν στη χώρα μας τα εμβόλια, προαναγγέλλοντας παράλληλα και σχετική ενημερωτική καμπάνια. 

Ο Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τους φαρμακοποιούς για την πρωτοβουλία τους να διαθέσουν φάρμακα στους καρκινοπαθείς, ενώ ανακοίνωσε πως μαζί με το κομμάτι της ενδονοσοκομειακής φαρμακευτικής κάλυψης βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης και η διανομή κι άλλων φαρμάκων, με στόχο αφενός τη διευκόλυνση του κοινού και αφετέρου τη στήριξη των φαρμακείων της γειτονιάς.

Αναφερόμενος στην Πρωτοβάθμια Υγεία είπε πως στόχος είναι να γίνει ομογενοποιημένη και έκανε λόγο για «κοινή διαδικασία για ΤΟΜΥ και γιατρό της γειτονιάς». Επιπλέον αλλαγές θα υπάρξουν και στον ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) ο οποίος θα αναλάβει περαιτέρω αρμοδιότητες, όπως αυτές της έκτακτης παρέμβασης σε περιπτώσεις όπως αυτή του προσφυγικού.

Οι διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου επίσης θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο. «Περιλαμβάνονται διατάξεις για τους μη καπνιστές και για τους καπνιστές», σημείωσε ο Υπουργός, που ανακοίνωσε και εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναφορικά με τις ελλείψεις στην Υγεία, ο Β.Κικίλιας σημείωσε πως οργανωμένα και σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου καταγράφονται οι ανάγκες για κάλυψή τους, αλλά και για το ποιοι γιατροί χρειάζεται να πάρουν τις καλοκαιρινές τους άδειες. «Στόχος εντός πέντε μηνών να λειτουργεί ηλεκτρονικά ό,τι έχει να κάνει με τον ΑΣΕΠ», είπε ο Υπουργός που προανήγγειλε 2.500 προσλήψεις στο χώρο της Υγείας (γιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό), αλλά και «στήριξη των 4.000 του ΟΑΕΔ».

Ο Β.Κικίλιας κατήγγειλε τους κυρίους Πολάκη και Ξανθό ότι για τις 9.500 συνταξιοδοτήσεις στο χώρο της Υγείας έκαναν 8.000 προσλήψεις και ότι «4,5 4,5 χρόνια δεν έκαναν τίποτα για τις δαπάνες των νοσοκομείων, εκτός από το claw back», λέγοντας σχετικά πως «ένα –ένα τα νοσοκομεία ζητούν από τον Αύγουστο – Σεπτέμβρη αύξηση του προϋπολογισμού τους».

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το brain drain των γιατρών, είπε πως ανοίγουν «συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και προσλαμβάνουμε 800 νέους γιατρούς, για να τους δώσουμε την ευκαιρία να μην φύγουν».

Τέλος, αναφέρθηκε σε αλλαγές στη διοίκηση των νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων και αυτή που αφορά στους νέους Διοικητές, οι οποίοι θα υπογράψουν «συμφωνητικό υποχρεωτικότητας» και θα υπόκεινται σε τριμηναία αξιολόγηση. «Όποιος δεν κάνει, θα απολύεται», έκανε σαφές ο Υπουργός Υγείας που κατέληξε απευθύνοντας νέα έκκληση για εμβολιασμό στις ευπαθείς ομάδες.

Ξανθός: Πολλή επικοινωνία, χωρίς αξιοπιστία

Την αντίδραση του τέως Υπουργού Υγείας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Στην 3η τηλεοπτική εμφάνιση του σε 10 μέρες ο κ. Κικίλιας επανέλαβε με την ίδια θρασύτητα το ψέμα ότι ‘4,5 χρόνια στο Σύστημα Υγείας δεν έγινε τίποτα ‘. Όλοι ξέρουν, όμως, ότι μέσα στα χρόνια της κρίσης  μόνο την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, βελτιώθηκαν οι κτιριακές υποδομές και ο εξοπλισμός,  ενισχύθηκαν οι δημόσιες δαπάνες στο ΕΣΥ και διασφαλίστηκε η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Ξανθός που κατηγορεί τον Βασίλη Κικίλια για «πολλή επικοινωνία, χωρίς αξιοπιστία και ελάχιστη ουσία».

«Αυτό είναι το ‘δείγμα γραφής’ του κ.Κικίλια. Μόνο που η ‘γραμμή’ αυτή στον ευαίσθητο και απαιτητικό χώρο της Υγείας έχει ημερομηνία λήξης», καταλήγει η ανακοίνωση του Ανδρέα Ξανθού.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη ΔευτέραΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατά τόπους τη Δευτέρα (30/06), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Αναλυτικά οι περιοχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)16:54Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι16:40Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα16:26Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:11Αγία Βαρβάρα: Εξάρθρωση συμμορίας για διακίνηση ναρκωτικών με τη μέθοδο του βρασμού εντός οικίας15:57Μουντιάλ Συλλόγων: Τι διεκδικούν οι ομάδες που συνεχίζουν 15:43Κίνα: Η νέα "ύπνωση" του TikTok που σκοτώνει 15:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο